metodito написа:hydetoshi написа:Колеги,не разбирам за какво са всички приказки,губене на време,търкане на клавиатури и прочие. От Космоса се вижда,че в българския футбол няма нормален механизъм,който да гарантира нормалното съществуване на отборите. Единствения начин е някой много богат човек да проявява силна форма на алтруизъм и просто да вади до безкрайност едни милиони левове от джоба си,докато футбалерите джиткат на терена. Това не може да трае вечно и все някога кранчето спира. Дали ще е В.Б. ,дали Г.Г.,дали К.Д. няма никакво значение. Докато отборите не започнат да се издържат по нормален начин ,както е в нормалните държави няма никакво бъдеще за никой. И ако ще е така,просто да бъдат обявени българските отбори за аматьорски и да се приключва мъката. Аз лично не виждам смисъл нещата да продължават по начина по който се случват в момента.
Подкрепям. За мен възможен изход е налагането на някаква форма на държавна регулация, БФС да се намеси и не знам как, но по нормативен път да направи така нещата, че да не се стига до закриване на клубове, някакъв наш си финансов феърплей. И трябва истински да се обърне внимание на вътрешния пазар и развитието на школите (от всички клубове), както и на масовия спорт. Може би трябва да се изтърпят едни десетина години, след това нещата ще тръгнат. Няма никаква финансова логика в поведението на "Левски" в последните години. Приличаме на онея де получават 500 лева на месец, а в джоба им нов iPhone. Дано наистина ни се размине И този път.
Аз също подкрепям, НО...Методи от твоята рецепта неолибералите ще писнат, че държавата се меси в "свещения" свободен пазар, а точно тия неолиберали и НПО-тата начело със Сорос и тяхната пионка Боко е...а мамата на държавата ни. Това, за което говориш ни връща леко къв социализма, но аз го покрепям. Ще поспоря и за годините! Как 10?!? Само една нулева година изобщо без футбол и можем да въстановим цялата мрежа от спортни училища в България с прилежащи модерни терени и прочие. Така, както бе в "лошия" социализъм.
За финал щи напиша, че най-големия грях бе превръщането на отборите в АД-та. Това отвори кутията на Пандора и даде "на луд автомат".