Мнениеот OGI1914RZ » 29 май 2018 14:39
Ще споделя мнението си с риск да изтърпя нечия критика за начина по който виждам израстването на отбора,както игрово,така и тактически.
1.Задължително нов качествен вратар!
защото: Половината от получените голове за сезона са плод на грешки или несигурност от страна на вратарите! Факт! Недопустимо е отбор с претенции да има несигурен,нестабилен,разколебан вратар.... справка Ливърпул!!!
2. Още един централен защитник с качествата на Холмар.
защото: Тук очаквам да ме критикувате най много, но Яблонски е много,много по зле от Холмар. Когато броим головете му, е хубаво да броим и грешките му,нали? Като цяло,ако поставим на кантар представянето на двамата,Холмар е в пъти по добър в задачите си.По поврътлив,по хладнокръвен,по сигурен с топка в крака,по добро позициониране в защита,играта му е по изчистена... Ще бъде чудесно да имаме още един на нивото на исландеца.
3. Бекове! Забележително израстване от страна на Горанов! Вероятно наличието на конкуренция му действа добре. Дай боже да намерим по добър ляв бек от него. Цветкович също направи приличен сезон. Достави множество отлични подавания от неговия фланг и беше полезен най вече в нападение. За мен е проблем че това му е максимума или и той има нужда от качествен конкурент за да вдигне още нивото на продукцията си.
4. Флангови играч, като тук е много важно как вижда Левски през следващия сезон Делио Роси. При пристигането си той създаде впечатление, че предпочита да играе с обърнати крила. В последствие през сезона, най добрите му мачове бяха с Обертан на дясното крило! Решението, дали крилата ще са типични с рязък демараж,дрибъл и добро центриране или играчи от типа на Неделев,по силни в организирането на играта и подавания в "уличка", ще определят какъв тип играч ще бъде привлечен. Експериментът с Вутов,Кабрал,Прохазка да изпълняват функции на "обърнато крило" беше провал! Има риск кадърен флангови играч да се провали в тази роля. Мисля че най трудно ще намерим изпълнител за тази позиция!
5. Иска ми се Левски да има един Тасевски или Бардон зад нападателя... Играч от типа на Марселиньо от Лудогорец. Играч, който решава мачове с един пас.Играч, който да чете играта! Всички помним и преповтаряме колко гола вкара Гарра за един сезон, а някой може ли да каже колко асистенции имаше Тасевски същия сезон?
Не съм отбелязал халфове и нападатели!
защото: Имаме Ривалдиньо,който тепърва ще разкрие и доразвие качествата си. Имаме Буш,който видимо не може да изкара цял мач, но винаги може да влезе в 75 мин. и да се разпише-идеална резерва! Имаме Ст.Иванов,Илия Димитров и Костов,които колкото и да подценяваме във всеки един отбор в България биха били звезди на отбора.Докато играем с един нападател,напълно достатъчни! А халфове... дал бог! Аз не знам как преценихте че Белмонд не става? Как има между нас хора,които се съмняват в качествата на Нашименто? Как има хора,които не виждат КПД'то на Тиам? Найденов и Юруков? Рошу все още е наш играч и то не лош играч. За Прохазка е ясно,но Панайотов най вероятно ще остане... имаме Жорди Гомес, за жалост в предпенсионна възраст.
Спокоен съм че това лято,за първи път от много време, Левски ще започне мачовете по сработен,по подготвен и с по сплотен колектив. Дори и да няма входящи трансфери,Левски ще е по силен през новия сезон!