Мнениеот metodito » 04 дек 2017 19:14
Продължава да се говори за крила тук и дано не се окажете прави. Не знам колко италиански отбора играят с крила. Имам предвид най-вече футболисти с профил крило: бързи, леки нападатели де тичат по тъча. В много отношения това е спряла схема. Най-малкото тези футболисти са тотал щета в дефанзивен план (замислете се за Зе или Жо колко "помагаха" в защита). За някои съперници може да са идеалното, но според мен - дано да е така - Роси търси многопрофилни футболисти, а в нападение играе с чиста деветка. Тези зад него не са нападатели, а тези по фланговете са просто полузащитници. Разбира се, че се играе ПО КРИЛАТА, но това са хора с много повече функции. Според мен най-голямата грешка, която може да направим е да играем с крила. Пример: вижте какво става, когато на Разград им спрат фланговите атаки. В смисъл, при Дерменджиев.
За справка: имах възможността да гледам този сезон Аталанта в ЛЕ и един мач и едно полувреме в Италия, Перуджа и Карпи, Рома в ШЛ, няколко мача на Юве - в ШЛ и в Италия, Милан, едно полувреме на Самп. Може и да забравя някой. Лацио и Интер не съм ги гледал. Та гледайки играта, която изповядват там, не помня някой да е играл с крила.
Не е такова положението в Холандия и Франция, да речем...
Без чисти бегачки по тъча, тип Нар и Зе, играта ни изглежда доста разнообразна. Може и да бъркам, де.
Последна промяна от
metodito на 04 дек 2017 19:41, променено общо 1 път.