Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
zlatan
Контакти:

Re: Всекидневната около Левски

Мнениеот zlatan » 26 сеп 2017 21:12

нямах време да коментирам думите на Боримиров,но този човек в ред ли е да коментира пред медиите смените на Роси,умората на играчите.Това си е чисто предателство и дано Спас е привикал директора за да му разясни,че в момента Роси е единствения светъл лъч заедно с Обертан.Да италианеца може и да се провали,ама така селски да коментираш тренера-си е жива селения.
LEVSKI_FOREVER

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 26 сеп 2017 21:27

Боримиров може да е бил дълги години в Германия, но селското няма как да те напусне, когато е изконно. Толкова за него. Още преди месеци бях казал, че най-добре да говори, само когато изрично се обръщат към него и то по-обрано, защото речника му е постен.

Покрай дискусията в заключената тема от последния мач - мисля си, че проблемите ни са основно в средата. Въпреки, че Гомес е там липсва фантазия и креативни отигравания. Роси трябва да помисли за ротации и някакви експерименти, защото вече на всички им е ясно как ще играем. Обертан може да бъде пробван на левия фланг. Не му е непозната ролята, а и умее да се надиграва. Рошу по принцип не е ли от модерните плеймейкъри? Тия, дето играят от по-задна позиция, а не типичен дефанзивен халф.
В модерния футбол класическата "десятка" вече почти осъства. Има изключения, разбира се, но рядко човека зад нападателя връзва играта. Това се върши от опорните халфове, които преди 15 години бяха по един (обикновенно) и най-често бяха здрави и имаха ролята да отнемат топката и да извършват нарушения.
Също така има голям дисбаланс по фланговете. Десния е много по-активен. Цветкович редовно е до аута и центрира, включва се много добре в разиграванията, докато Прохазка и Горанов са скандално слаби. На първия КПД-то му е около нулата, а втория е по-скоро ляв краен защитник, отколкото модерен бек, от който се очаква да пробва, да центрира или да разиграва. Че той Мики Орачев е по-офанзивен.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 26 сеп 2017 21:28

zlatan написа:нямах време да коментирам думите на Боримиров,но този човек в ред ли е да коментира пред медиите смените на Роси,умората на играчите.Това си е чисто предателство и дано Спас е привикал директора за да му разясни,че в момента Роси е единствения светъл лъч заедно с Обертан.Да италианеца може и да се провали,ама така селски да коментираш тренера-си е жива селения.

Че той, Боримиров, винаги си е бил с манталитет на селяндур! Не на селянин, а именно на селяндур!
Какво се учудвате? :o

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 26 сеп 2017 21:34

Serafim написа:Обертан може да бъде пробван на левия фланг. Не му е непозната ролята, а и умее да се надиграва.

Обертан играе по целия фронт на атаката. В един мач човек може да го види и отляво, и отдясно, и в средата... Той не е футболист за един фланг.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 26 сеп 2017 21:47

blue avalanche написа:
Serafim написа:Обертан може да бъде пробван на левия фланг. Не му е непозната ролята, а и умее да се надиграва.

Обертан играе по целия фронт на атаката. В един мач човек може да го види и отляво, и отдясно, и в средата... Той не е футболист за един фланг.

Факт, ама Роман не е футболист за левия фланг. Факт и че играта ни върви мъчно, както и създаването и реализирането на положения. Роси трябва да експериментира и пробва различни варианти. Като изключим Боримиров никой не му е търсил сметка. (От клуба, разбира се). Така че има пълното право да пробва варианти.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 26 сеп 2017 21:51

Трябва да си призная, че малко съм разочарован от играта при двата мача в Стара Загора тази седмица. Но не съм изненадан от продукцията. Още с изказването си, че " ...първо да се научим да ходим, а после да тичаме!" Роси даде знак какво ще се случва. А именно: бавно, търпеливо и до откат ще се повтарят едни и същи отигравания, ще се градят връзки, ще се следят тактически подреждания и задачи, докато се изчистят всички грешки и пропуски. И на тренировка, и на мач. Докато стане. До момента, в който всеки играч и от дълбок сън да го вдигнат и да го сложат в дадена ситуация, да я отиграе правилно по инстинкт.
С влизането на Белмонт и крилцето ще се повиши и ефективността в атака. В момента това са ни възможностите и няма смисъл да се надскачаме излишно. Роси знае това прекрасно и затова не пробва с евтини трикове и "изцеждане"да търси временни резултати и фалшиви ефекти, а си върви по начертания път.
Дали ще се получи? Не знам. Зависи от много фактори. Но мога да кажа, че ако нещата се развиват благополучно, догодина лятото ще имаме един сериозен тим, знаещ и можещ.
Случаят "Прохазка-ляво крило"? Много е прост. От една страна-търси се подсигуряване вляво. От друга-Прохазка не играе добре с левия крак, но стоенето вляво плюс тренировките по темата ще заличат до голяма степен този му недостатък. Виждал съм го с очите си как дете, ползващо ляв крак само за подпирачка, за една година почна и да я води, и да я вади, и да бие с този крак, че и финтове да прави с него... :)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 27 сеп 2017 13:55

Синчец, при децата е друго, те много по-лесно се учат. Тук говорим за изграден професионален футболист, който играе от 20 години с десния крак. :oops: Ще ми се да видя Гомес като 10-ка, защото много циклим с топката. Никой няма идея как да развие атаката и само разкарваме топката. Жорди, струва ми се, може да помогне. Вутов не умее да мисли много бързо :oops: :lol:

venom

Мнениеот venom » 27 сеп 2017 14:57

Викам да го уволняваме Роси, време му е вече. Дотук от 3 трудни мача - Лудогорец, Ботев и Берое - 2 точки. Сега от мачовете с ЦСКА и Лудогорец ако вземете общо 1-2 точки и вие сами ще си го натиснете.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 27 сеп 2017 15:52

venom написа:Викам да го уволняваме Роси, време му е вече. Дотук от 3 трудни мача - Лудогорец, Ботев и Берое - 2 точки. Сега от мачовете с ЦСКА и Лудогорец ако вземете общо 1-2 точки и вие сами ще си го натиснете.

Като си мераклия да гониш Роси ела на стадиона в неделя и започвай да скандираш оставка. :lol:
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 27 сеп 2017 16:45

Доволен съм като цяло от работата на Роси. Поставя основите и има ясна представа за игрови облик, тактика, кое как и защо се случва и ще се случва и ясно обособен титулярен състав. Да не говорим за защитата, която е най-важното нещо във футбола, на фона на това което беше през изминалите много години (само при Люпко също беше тя на ниво). Като изключим Обертан, играчите, които са в най-добра форма и показват най-впечатляващи неща са също от дефанзивния вал - Яблонски, Цветкович и Митрев. Това означава, че ако офанзивните футболисти навлязат в добра форма, подобрят физическото си състояние (особено новите, а ми се струва че в Кабрал има доста потенциал) нещата ще започнат видимо да се подреждат. Може би и потенциалът на Обертан е много по-голям. :) Нужно е обаче пълно доверие и достатъчно време на Роси, за да реализира всичко това. На мен примерно може да ми се струва подходяща (спрямо наличния ресурс) схема 3-5-2 с Вутов равностоен нападател, но използването й вероятно би имало краткотраен положителен ефект, няма да се впише добре в общата картина и би забавило реализирането на крайните цели.

Само за сравнение почти нищо от това не важи в момента за друг колега и сънародник на Роси, постигнал значителни успехи в близкото минало. :)

Най-важният ни мач до края на календарната година е срещу Монтана. Него трябва да изиграем на върха на способностите си, без нито една резерва, ротация или експеримент.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Върни се в “Левски”