vaskonti написа:Томи, ти би ли купил фирма, за която имаш най-обща представа, че има дългове, но не знаеш дали са 8 или 20? Или ръпк 30? Все едно ли ще ти е колко са? Не ми пробутвай мъглявите локуми как бил проучвал управленските процеси. Тия процеси той може да ги променя и нагажда както сметне за добре. Ако не одит, иска се подробен финансов отчет ПРЕДИ завършване на сделката и ти много добре знаеш това, недей да въртиш и сучеш.
Все ми е тая какво би отговорил Русев на тия въпроси. Не, че не ми е ясно какво ще каже. Само че сините фенове го попитаха веднъж с половин уста и спряха. Нещо не ми се вярва да са спрели с тоя въпрос защото са се убедили, че няма зависимост.
Така де, защо си мислиш, че той не е имал представа какво купува и очаквал примерно 8 млн. дългове, а пък те са се оказали 20? Вече след сделката трябва да се запознаеш в по-големи детайли с нещата. И за да променяш някакви процеси, дейности, политики и т.н. нали трябва да се направи анализ кое как работи, какви са слабостите, какво може да се подобри. Това е идеята, а не просто да викнеш голяма консултантска компания, за да ти каже какво дължиш.