Спас Русев е новият собственик на Левски!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Спас Русев е новият собственик на Левски!

Мнениеот metodito » 24 дек 2016 11:24

За тези десетина години, ако имаше правилна политика, следвана последователно, днес можеше да сме първи с отбор, съставен от юноши и млади българи. Но това изисква, както казах ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ и приемственост. В "Левски" е като в България. Всеки нов треньор и ръководител като дойде отрича направеното от предишния и почва да "гради" от нулата. Махат се кондиционни треньори, помощници, играчи - на общо основание. Само 'щото са от предния. Така направи Наско, така направи Гонзо, така направи Иво Тонев, така направи Топузаков, така направи Костов, така направи Стоев, така направи Илиан Илиев, така направи Пелето, така направи Финягата. Еми, няма как да стане така. Последователност и приемственост. Както в политиката, така и във футбола, тея проявяват приемственост и последователност единствено в глупостта си. Та ние може да имаме успешен отбор, съставен от наши юноши и млади футболисти от провинцията, но никога няма да стане. Защото всъщност няма най-важното условие да стане това - ЖЕЛАНИЕ. След това идва всичко.

Нека кажат: променяме погрешната политика в последните години. От пролетта ще видите осем юноши на терена. Мислите ли, че ще са по 300-400 души на стадиона? Хората ще ходят да гледат децата и да ги подкрепят, независимо от резултатите. Мен пък Славия примерно много ме спечелиха този сезон. Просто на тея деца им трябва един добър треньор от ранга на Гочето. Защо е това недоверие към малките? Купите ли са най-важното? А и аз съм убеден, че един отбор от лапета с добър треньор ще бият поне половината от ППЛ. Добавяш малко класа от рода на Бедоя, Джери и Роман, и готово.

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 24 дек 2016 12:21

защо написа:
Живко6461 написа:
защо написа: ...А за големите градове не съм много съгласен - Ливърпул, Дортмунд, Торино не са големи. И при нас ври и кипи на стадионите в Дупница или Петрич повече, отколкото в други по-големи градове, или поне беше така някога.

Това за Ливърпул, Дортмунд и Торино сериозно ли го написа? Като брой жители, като история, административни и индустриални центрове...
Дупница и Петрич имат футболна история. Дупница и с успехи в ЕКТ. Петрич по-скоро с няколко победи срещу "Левски" и ЦСКА, и стадион, където "ври и кипи" според някои специфични тълкувания.

Сериозно е, разбира се, това са градове с под милион жители, в европейски мащаб не са големи. Не е въпрос да ги сравняваме с Разград. Макар че ако само броя на жителите имаше значение, софийските отбори трябваше всяка година да им изкупуват най-добрите играчи. За другото пък съвсем няма логика - ако се гледа историята, трябваше Черно море да е най-силният отбор в Европа, заради най-старото си златно съкровище, хем е история, хем е индустрия, в Италия трябваше да са най-силни Парма, от столицата на етруските, примерно, или поне римските отбори да са по-силни от тия от Торино и Милано, в Германия Арминия Билефелд, от историческа гледна точка или Бохум, от индустриална, в Европа Кируна от Швеция трябваше да е поне в топ 5... Просто голям отбор не става от самосебеси, там където има хора или традиции, трябва да си го направиш.

Благодаря за отговора и информацията, която ми даваш.
1. Според твоите критерии в Европа има двадесетина големи града. А колко градчета с по 500-800 милиона жители имат претенции да са финансови, индустриални, културни и т.н. центрове. Дори и много по-малки.
2. Приемам историческите данни от древността като: опит за осведомяване на невежите; ирония; шега; дребно заяждане... Както и да е. Нямам намерение да ти отнемам правото. За мен няма особено значение.
3. Съгласен съм, че големият отбор няма да се появи от само себе си. С всичко е така. По някакъв начин, с различни методи и средства трябва да се предизвика появата. И да се поддържа съществуването. В съвременността много често основното средство са парите. Не случайно имам предвид индустриалните центрове. Традициите могат да помогнат сериозно. Те са част от историята.

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 24 дек 2016 12:38

metodito написа:... Нека кажат: променяме погрешната политика в последните години. От пролетта ще видите осем юноши на терена. Мислите ли, че ще са по 300-400 души на стадиона? Хората ще ходят да гледат децата и да ги подкрепят, независимо от резултатите. Мен пък Славия примерно много ме спечелиха този сезон. Просто на тея деца им трябва един добър треньор от ранга на Гочето. Защо е това недоверие към малките? Купите ли са най-важното? А и аз съм убеден, че един отбор от лапета с добър треньор ще бият поне половината от ППЛ. Добавяш малко класа от рода на Бедоя, Джери и Роман, и готово.

Наистина ли мислиш, че това е правилна политика? Отбор от подобни "лапета" може и да бие половината от ППЛ. Защото и тяхното ниво е подобно. Т.е. този отбор ще се бори за оцеляване. Убеден ли си, че за този отбор ще може да бъде привлечен добър треньор? А "малко класа от рода на Бедоя, Джери и Роман"? И да бъдат задържани. Кретането около 8-10-12 място предполага все по-малко финансови приходи. Дори и изпадане. С неясно завръщане. Дори и на стадиона да ходят много повече от 300-400 души. Например 600-800.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 24 дек 2016 12:52

metodito написа:Нека кажат: променяме погрешната политика в последните години. От пролетта ще видите осем юноши на терена. Мислите ли, че ще са по 300-400 души на стадиона? Хората ще ходят да гледат децата и да ги подкрепят, независимо от резултатите.

Политиката в последните години се променя всяка година, поне на думи!

metodito написа:Мен пък Славия примерно много ме спечелиха този сезон. Просто на тея деца им трябва един добър треньор от ранга на Гочето. Защо е това недоверие към малките? Купите ли са най-важното? А и аз съм убеден, че един отбор от лапета с добър треньор ще бият поне половината от ППЛ. Добавяш малко класа от рода на Бедоя, Джери и Роман, и готово.

То, ако ставаше така всеки щеше да си има отбор от лапета. Примерът със Славия не е за Левски. Освен, ако не искаш да се борим за оставане в групата с Пирин, Монтана, Локо ГО и Нефтохимик. Не мисля, че това ще накара хората да се върнат на стадиона. Парите са в ЕКТ и чакат някой с малко повече акъл да ги вземе. Към този момент само един отбор и един собственик осъзнават това, а ние си говорим и чакаме юношите да спасяват клуба след 4-5 години. Като искаме юноши нека вземем пример от Динамо Загреб, Партизан, Звезда и т.н. Там юношите са подготвени за първия отбор 1-2 години по-рано и когато влезнат на терена не се вижда голяма разлика като при нас. Дори някои изпъкват над чужденците, а отборите взимат добри пари от тях. Кой сериозен отбор ще дойде да купи юношите на Славия и колко пари ще даде за тях? Или вярваш, че след година-две Славия ще мачка в А група с тези юноши?
Пак ще повторя: Парите са в Европа, всичко останало са празни приказки за излизане от нашето положение!
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 28 дек 2016 20:22

Само глупак и лаик може да не оцени това, което прави Славия тази година! Трагедията е, че близнаците, Йомов и още едно момче там( общо четирима) са рожби на синята школа, а плодовете ще оберат други...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 29 дек 2016 11:27

Вече не знам да се смея ли, да плача ли като видя да дават Славия за пример и как трябвало Левски да е като тях? Те горките се борят за оцеляване с още 4-5 отбора и само фактът, че напълниха елита с ненужно слаби отбори ги спасят от изпадане. Пътят към спасението на клуба е друг и колкото по-бързо това бъде осъзнато от собственици и директори, толкова по-добре. Ако продължаваме в същия дух да взимаме пример от изпадащите в Дриша лигата нищо чудно да поемем по пътя на Славия като отбор и публика. Средняшкото мислене и занижените критерии към отбора са вече факт. :geek:
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Мнениеот СВОБОДЕН » 10 яну 2017 10:21

http://glasove.com/categories/skandalyt ... ata-na-btk

Спас Русев и Пеевски в отчаян опит да легитимират кражбата на БТК

Очевидно притеснени, че краят на подкрепата, която това Правителство и лично този, който стои пред огледалото, предоставят, неговата рефлексия – Делян Пеевски и „назначения“ собственик на БТК Спас Русев току-що изиграха още един впечатляващо отчаян опит да легитимират кражбата на БТК.

Планът им включваше серия от подвеждащи публикации в медии като агенция ‚Блиц‘ и вестник ‚Монитор‘, които са контролирани от Пеевски, в които някои от ноторно известните с независимостта си съдии бяха притиснати с цел да променят установената съдебна практика в полза на дуото Русев/Пеевски.

След тази медийна атака, на 5 януари 2017, Русев и Пеевски буквално бомбардираха Търговския регистър с 4 заявления за промяна на контрола върху Вива Телеком България ЕООД – дружеството, което контролира БТК. Както всички знаем, Русев обяви своето „придобиване“ на БТК в края на август, но все още е г-н Никой както в БТК, така и в компанията – майка. Към края на 2016, Софийския градски съд и Софийския апелативен съд постановиха множество определения, с които потвърдиха, че Русев и неговия отбор не следва да бъдат регистрирани като управители на дружествата, които те претендират да контролират.

В отчаян опит, Русев опита всичко възможно – да се опита отново да се назначи като управител на Вива Телеком България, да назначи сина си за управител, да назначи чужденец за прокурист и да осигури възможността на Милен Велчев да представлява дружеството самостоятелно (което той прави и без това и досега, но незаконно).

По силата на три съдебни определения, издадени на следващия ден – 6 януари 2017г. – три от заявленията бяха спрени. Съдията, която не посмя да спре последното заявление (след като направи обратното само един ден преди това при аналогични обстоятелства) разкри истинската ирония на ситуацията, в която Спас Русев постави сам себе си.

С унизителни указания от 7 януари 2017 Търговският регистър посочи множество грешки, направени от Русев в заявлението му, като освен това допълни, че дори ако тези грешки бъдат поправени по-късно, регистрацията на Спас Русев като управител на Вива Телеком България ще бъде отказана.

В отчаяният си опит, Русев публикува едно интересно определение на съда в Люксембург, което разкрива цялата технология на кражбата на БТК. То разкрива факта, че са били налице оферти за БКТ, които са били почти три пъти по-високи от цената, платена от ВТБ… на самите тях. Определението също така разкрива множество нарушения, извършени от ВТБ, Русев и Милен Велчев с очевидната подкрепа на представителите на българската държава и тяхното отражение в огледалото – Делян Пеевски.

Определено, има множество причини за нервното поведение на Русев. Самият той декларира грешни обстоятелства във връзка със сделката за БТК пред български официални институции и това може да доведе рискове, които са от различно естество.

Съдебният процес в Англия навлиза в решителна фаза, а делата в другите страни напредват. Разрешението на КЗК се обжалва в съда. Заемът от ВТБ е без обезпечение. Изпълнителният директор на БТК е принуден да се излага на изключителни рискове, само за да плати 2 милиона евро на ВТБ като лихва в опит да изглежда, че заемът е обслужван.

Банкери и бизнесмени притискат Русев заради заемите, които той „обезпечи“ с плановете си да ограби БТК след като овладее дружеството. Политическите промени в България наближават с всяка минута и е възможно прокуратурата да реши да махне чадъра, който в момента е разпънала върху Русев и компанията му.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

btoshev
Контакти:

Спас Русев: Оставам в “Левски”. Всичко друго са спекулации

Мнениеот btoshev » 10 яну 2017 20:21

“Оставам в “Левски”! Всичко друго са спекулации!" Това заяви пред “24 часа” собственикът на клуба Спас Русев. Но ако няма спекулации, как ще се продават вестници и ще се четат сайтове, добави той. След обявяването в Търговския регистър, че на 3 февруари 2017 г. ще се проведе извънредно общо събрание, се появиха спекулации, че Спас Русев дори ще напусне клуба. Той обаче опроверга дори варианта, че би се разделил с поста си в надзорния съвет, за да няма конфликт на интереси заради собствеността му във “Виваком”." На предстоящото общо събрание в управата се очаква да влезе емблематична фигура от историята на “Левски”. Няма да кажа, коя е легендата, която ще привлека в "Левски", но коментирам тази тема само от уважение към "24 часа", заяви още Русев. Промени в устава и промени в надзорния съвет на дружеството са двете точки за събранието на 3 февруари.

Копирано от https://www.24chasa.bg/sport/article/5987549
© www.24chasa.bg

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Re: Спас Русев: Оставам в “Левски”. Всичко друго са спекулац

Мнениеот Teo » 10 яну 2017 20:38

А дано си удържи на думата! 8-)

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Спас Русев: Оставам в “Левски”. Всичко друго са спекулац

Мнениеот sin4ec » 10 яну 2017 20:46

Абе че Гъза ще се върне в Левски е ясно...ега му е увряла малко кратуната и да работи за отбора. Не го харесвам като личност, но че разбира нещата - в това спор няма. Дано да е за добро.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Върни се в “Левски”