Добромир Жечев - Бобата е роден на 12 ноември 1942 г. в София. Снажният защитник е юноша на „Спартак” – София, като има над 200 мача за родния си клуб. След обединението с „Левски” през 1969 г. Бобата изиграва общо 193 мача със синята фланелка във всички турнири, като в тях отбелязва 16 гола. Шампион на България с „Левски” през 1970 и 1974 г. Носител на Купата на страната с „Левски” през 1970 и 1971 г. Два пъти Жечев е класиран на второ място в анкетата за футболист № 1 на България – 1970 и 1973 г. Има 73 мача и два гола за националния отбор на България (9 пъти е негов капитан). Заедно с Димитър Пенев образуват най-стабилната двойка централни защитници в неговата история. Единственият български футболист с участие на четири световни първенства (Чили-62, Англия-66, Мексико-70 и Германия-74), макар че през 1974 г. на СП в Германия не влиза в игра. Европейски шампион за юноши през 1959 г. Добромир Жечев е треньор на „Левски” през периода 1981 – 1983 г., когато печели Купата на страната след 4:0 на финала срещу ЦСКА. При него започва ерата на златното поколение на „Левски” с Гибона, Наско Сираков, Боби Михайлов, Ники Илиев, Краси Коев, Емил Велев … По-късно, през 1988 – 1990 г. отново е треньор на отбора поотделно в тандем с Шпайдела и П. Панов.
http://levskisofia.info/player/dobromir-zhechev/
Честит рожден ден на Добромир Жечев - Бобата
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- Captain Stottlemeyer
Честит рожден ден на Добромир Жечев - Бобата
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
-
- Контакти:
Re: Честит рожден ден на Добромир Жечев - Бобата
Captain Stottlemeyer написа:Добромир Жечев - Бобата е роден на 12 ноември 1942 г. в София. Снажният защитник е юноша на „Спартак” – София, като има над 200 мача за родния си клуб. След обединението с „Левски” през 1969 г. Бобата изиграва общо 193 мача със синята фланелка във всички турнири, като в тях отбелязва 16 гола. Шампион на България с „Левски” през 1970 и 1974 г. Носител на Купата на страната с „Левски” през 1970 и 1971 г. Два пъти Жечев е класиран на второ място в анкетата за футболист № 1 на България – 1970 и 1973 г. Има 73 мача и два гола за националния отбор на България (9 пъти е негов капитан). Заедно с Димитър Пенев образуват най-стабилната двойка централни защитници в неговата история. Единственият български футболист с участие на четири световни първенства (Чили-62, Англия-66, Мексико-70 и Германия-74), макар че през 1974 г. на СП в Германия не влиза в игра. Европейски шампион за юноши през 1959 г. Добромир Жечев е треньор на „Левски” през периода 1981 – 1983 г., когато печели Купата на страната след 4:0 на финала срещу ЦСКА. При него започва ерата на златното поколение на „Левски” с Гибона, Наско Сираков, Боби Михайлов, Ники Илиев, Краси Коев, Емил Велев … По-късно, през 1988 – 1990 г. отново е треньор на отбора поотделно в тандем с Шпайдела и П. Панов.
http://levskisofia.info/player/dobromir-zhechev/
Подкрепям - Бобата Жечев и Пената са най-стабилната двойка централни защитници на националния отбор! Твърдя го, имайки голям респект от двойките Хубчев - Трифон Иванов, Г. Димитров - Арабов и Жечев - Ив. Димитров. Специално пък в Спартак (Сф) двойката Жечев - Китов беше практически непробиваема.
Бобата беше корав и безкомпромисен защитник, но винаги имаше мярка за твърдост - грубост, самият Пеле може да го потвърди. Голямо сърце на отборен играч - имаше един период на голова яловост в Левски - Спартак и Бобата колко печеливши гола вкара тогава в последните минути - изгубих им сметката. В живота - много възпитан, вежлив и приветлив човек, с мелодика в звука Р!
- Странджата
- Контакти:
Велик беше Бобата, железен!И истински капитан! Само от време навреме понастъпвше някого, когато всички се връщаха към центъра и никой не гледаше какво става отзад!
Аз пък помня с каква злост гони Чико на Герена, след като Чико нарочно счупи на Митьо Шопа крака, за да отиде Чико в Мексико. Чико беше много бърз и Бобата голям зор видя, докато го настигне по едно време край тъча и го хвърли като мокър парцал пред сектор В. Но Чико все пак стана и после отиде в Мексико, а с Шопа беше до този мач ....
Да е жив и здрав Бобата - легенда и на Спартак, и на Левски! Такива левскари сега ни трябват!
Аз пък помня с каква злост гони Чико на Герена, след като Чико нарочно счупи на Митьо Шопа крака, за да отиде Чико в Мексико. Чико беше много бърз и Бобата голям зор видя, докато го настигне по едно време край тъча и го хвърли като мокър парцал пред сектор В. Но Чико все пак стана и после отиде в Мексико, а с Шопа беше до този мач ....
Да е жив и здрав Бобата - легенда и на Спартак, и на Левски! Такива левскари сега ни трябват!
Последна промяна от Странджата на 12 ное 2015 11:29, променено общо 1 път.
Голям е . След мач с Бразилия , Загало си вдигнал фанелката пред журналистите да им покаже с какви синини се е сдобил , репликата която е употребил не подхожда на празник за това ще я спестя.ЧРД
- Captain Stottlemeyer
james написа:Голям е . След мач с Бразилия , Загало си вдигнал фанелката пред журналистите да им покаже с какви синини се е сдобил , репликата която е употребил не подхожда на празник за това ще я спестя.ЧРД
Така се играеше преди години, моето момче, но футболът беше истински...

http://www.sportal.bg/news.php?news=400821
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
- Заклет Левскар
Честито и от мен. Да е жив и здрав дълги години.
За съжаление, не съм го гледал на живо т.к. не съм бил роден.
За съжаление, не съм го гледал на живо т.к. не съм бил роден.
Павел Колев:
Литекс са лицензирани за Б група, но имат нови документи, че стават ЦСКА и сега се разглеждат документите. Очакваме това да се случи и този отбор да играе в А група - на Националния стадион Васил Левски.
Мика СТОИЧКОВА РАМАДАН
Литекс са лицензирани за Б група, но имат нови документи, че стават ЦСКА и сега се разглеждат документите. Очакваме това да се случи и този отбор да играе в А група - на Националния стадион Васил Левски.
Мика СТОИЧКОВА РАМАДАН
g3_ev2 написа:винаги имаше мярка за твърдост - грубост, самият Пеле може да го потвърди.
Бях чел веднъж едно потвърждение от Пеле, беше го наредил в тройката на най-големите антифутболисти.

Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.
- damyanov1963
ЧРД на един от най-железните защитници, които съм гледал!
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч