Честит рожден ден на Добромир Жечев - Бобата

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Честит рожден ден на Добромир Жечев - Бобата

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 12 ное 2015 09:59

Добромир Жечев - Бобата е роден на 12 ноември 1942 г. в София. Снажният защитник е юноша на „Спартак” – София, като има над 200 мача за родния си клуб. След обединението с „Левски” през 1969 г. Бобата изиграва общо 193 мача със синята фланелка във всички турнири, като в тях отбелязва 16 гола. Шампион на България с „Левски” през 1970 и 1974 г. Носител на Купата на страната с „Левски” през 1970 и 1971 г. Два пъти Жечев е класиран на второ място в анкетата за футболист № 1 на България – 1970 и 1973 г. Има 73 мача и два гола за националния отбор на България (9 пъти е негов капитан). Заедно с Димитър Пенев образуват най-стабилната двойка централни защитници в неговата история. Единственият български футболист с участие на четири световни първенства (Чили-62, Англия-66, Мексико-70 и Германия-74), макар че през 1974 г. на СП в Германия не влиза в игра. Европейски шампион за юноши през 1959 г. Добромир Жечев е треньор на „Левски” през периода 1981 – 1983 г., когато печели Купата на страната след 4:0 на финала срещу ЦСКА. При него започва ерата на златното поколение на „Левски” с Гибона, Наско Сираков, Боби Михайлов, Ники Илиев, Краси Коев, Емил Велев … По-късно, през 1988 – 1990 г. отново е треньор на отбора поотделно в тандем с Шпайдела и П. Панов.

http://levskisofia.info/player/dobromir-zhechev/
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

g3_ev2
Контакти:

Re: Честит рожден ден на Добромир Жечев - Бобата

Мнениеот g3_ev2 » 12 ное 2015 11:22

Captain Stottlemeyer написа:Добромир Жечев - Бобата е роден на 12 ноември 1942 г. в София. Снажният защитник е юноша на „Спартак” – София, като има над 200 мача за родния си клуб. След обединението с „Левски” през 1969 г. Бобата изиграва общо 193 мача със синята фланелка във всички турнири, като в тях отбелязва 16 гола. Шампион на България с „Левски” през 1970 и 1974 г. Носител на Купата на страната с „Левски” през 1970 и 1971 г. Два пъти Жечев е класиран на второ място в анкетата за футболист № 1 на България – 1970 и 1973 г. Има 73 мача и два гола за националния отбор на България (9 пъти е негов капитан). Заедно с Димитър Пенев образуват най-стабилната двойка централни защитници в неговата история. Единственият български футболист с участие на четири световни първенства (Чили-62, Англия-66, Мексико-70 и Германия-74), макар че през 1974 г. на СП в Германия не влиза в игра. Европейски шампион за юноши през 1959 г. Добромир Жечев е треньор на „Левски” през периода 1981 – 1983 г., когато печели Купата на страната след 4:0 на финала срещу ЦСКА. При него започва ерата на златното поколение на „Левски” с Гибона, Наско Сираков, Боби Михайлов, Ники Илиев, Краси Коев, Емил Велев … По-късно, през 1988 – 1990 г. отново е треньор на отбора поотделно в тандем с Шпайдела и П. Панов.

http://levskisofia.info/player/dobromir-zhechev/

Подкрепям - Бобата Жечев и Пената са най-стабилната двойка централни защитници на националния отбор! Твърдя го, имайки голям респект от двойките Хубчев - Трифон Иванов, Г. Димитров - Арабов и Жечев - Ив. Димитров. Специално пък в Спартак (Сф) двойката Жечев - Китов беше практически непробиваема.
Бобата беше корав и безкомпромисен защитник, но винаги имаше мярка за твърдост - грубост, самият Пеле може да го потвърди. Голямо сърце на отборен играч - имаше един период на голова яловост в Левски - Спартак и Бобата колко печеливши гола вкара тогава в последните минути - изгубих им сметката. В живота - много възпитан, вежлив и приветлив човек, с мелодика в звука Р!

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 12 ное 2015 11:28

Велик беше Бобата, железен!И истински капитан! Само от време навреме понастъпвше някого, когато всички се връщаха към центъра и никой не гледаше какво става отзад!
Аз пък помня с каква злост гони Чико на Герена, след като Чико нарочно счупи на Митьо Шопа крака, за да отиде Чико в Мексико. Чико беше много бърз и Бобата голям зор видя, докато го настигне по едно време край тъча и го хвърли като мокър парцал пред сектор В. Но Чико все пак стана и после отиде в Мексико, а с Шопа беше до този мач ....
Да е жив и здрав Бобата - легенда и на Спартак, и на Левски! Такива левскари сега ни трябват!
Последна промяна от Странджата на 12 ное 2015 11:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
james
Контакти:

Мнениеот james » 12 ное 2015 11:28

Голям е . След мач с Бразилия , Загало си вдигнал фанелката пред журналистите да им покаже с какви синини се е сдобил , репликата която е употребил не подхожда на празник за това ще я спестя.ЧРД

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 12 ное 2015 11:45

james написа:Голям е . След мач с Бразилия , Загало си вдигнал фанелката пред журналистите да им покаже с какви синини се е сдобил , репликата която е употребил не подхожда на празник за това ще я спестя.ЧРД

Така се играеше преди години, моето момче, но футболът беше истински... 8-) Ето какво казва Петьо Жеков за Меси: "Какво толкова? Гледам го от години и виждам, че има само ляв крак и непрекъснато си гласи топката на него. Десният му служи само за подпиране. Пък и е висок само 1,62 м. Гледам как подминава трима-четирима, а те го гледат. Едно време нямаше никой да го бави, директно го вдигахме във въздуха. Дори и в България имаше здрави защитници като Иван Димитров и Бобата Жечев, които щяха да го ритат от първата минута. Да го видим тогава колко ще вкара. А Герд Мюлер беше като мен. Паднеше ли му топката около вратата, не прощаваше. Стреляше и вкарваше отвсякъде. Не се бавеше и лигавеше с топката. Сега няма такива футболисти. Всички подават, цъкат - това не е футбол за мен", коментира Жеков пред "Меридиан Мач".

http://www.sportal.bg/news.php?news=400821
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Заклет Левскар

Мнениеот Заклет Левскар » 12 ное 2015 11:52

Честито и от мен. Да е жив и здрав дълги години.
За съжаление, не съм го гледал на живо т.к. не съм бил роден.
Павел Колев:
Литекс са лицензирани за Б група, но имат нови документи, че стават ЦСКА и сега се разглеждат документите. Очакваме това да се случи и този отбор да играе в А група - на Националния стадион Васил Левски.

Мика СТОИЧКОВА РАМАДАН

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 12 ное 2015 12:32

g3_ev2 написа:винаги имаше мярка за твърдост - грубост, самият Пеле може да го потвърди.

Бях чел веднъж едно потвърждение от Пеле, беше го наредил в тройката на най-големите антифутболисти. :lol: Ама го е запомнил! Иначе, оня футбол беше по-интересен, липсват ми сега такива изпълнения. Дето вика Жеков, стана много лесно, като холивудско филмче е футболът.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 12 ное 2015 14:14

ЧРД на един от най-железните защитници, които съм гледал!
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Върни се в “Левски”