За да сме акуратни, както се изразява бай ти Шумкар, трябва да разгледаме отборът на Левски преди 8 години и този днес. Разбира се ако е възможно да се съпоставят.
1. Вратар - Гошо Петков - във формата на живота си. Половин отбор за мен беше той. В сравнение сега разполагаме с Пацо Тъгъра, някакъв македонец и юношка на 19г. т.е. тук ще трябва да почакаме поне 3-4 години за да може Любенов или Пацо да станат наполовина класни колкото Петков.
2. Ляв бек - Лусио Вагнер беше огромна класа, най-вече изразена в стабилност в защита и перфектно центриране. Сега Веско Минев е на същото ниво в защита и при включванията, но центрирането му е доста по-слабо. Дано Мики Орачев до някоя друга година се наложи.
3. Десен бек - Живко Миланов правеше доста грешки и дузпи. Включваше се често в атака, като цяло беше най-слабото ни звено в защитата тогава. Често заменян от Пелето, който беше по стабилният на тази позиция. Сега сме с Пламен Курмов, който бих казал че е на същото ниво. Големият му плюс е пряк свободните удари. Минусът е лошият синхрон които демонстрира до момента.
4. Централни защитници - Томашич и Топчо - това са най-добрите защитници играли заедно в Левски (поне през последните 25г.) Синхронът им бе невероятен. Бележеха и доста голове от статични положения. Сега сме с Белайд и Б.Стойчев - определено имат качества, млади са и биха могли да направят приличен тандем. отстъпват значително към момента, но ако играят заедно 2-3 години е възможно да се доближат до качеството на първите двама.
5. Вътрешни халфове - Боримиров и Ричи - хубавото на тези двамата, беше че всеки си знаеше задълженията в средата на терена. Ричи бе типичният бол уйнинг, а Боримиров плеймейкър. Сега сме с Сърмов и Гаджев - двамата са доста бавни, имат прилична техника и сносен пас. Абсолютно еднотипни са, което за мен е огромен минус. Гаджев вероятно играе последният си сезон за Левски, Сърмов пък се надявам да играе последният си сезон за Левски. Юноши за сега на тази позиция не са се изявявали - определено е проблемна.
6. Крила - Йовов и Телкийски - в силните си години даваха много скорост и креативност. Комбинираха умело, центрираха прилично, умееха и да завършват атаките. Сега сме с Луйс Педро, друго крило нямаме. На него му е забранено да подава, дано поне вкарва много. Братя Цоневи са подходящи за тази позиция, мисля че те биха могли до 3-4г. да се превърнат в изключително класни крила. Още една позиция на която бъдещето е в юношите ни.
7. Атакуващ халф - Бардон не е намерил своят достоен заместник до сега. Аниете е на 28г. Има не лоши качества. Все още е далеч като резултати от Бардон. Цоневи биха могли и на тази позиция да играят, но ако приемем че са по-скоро крила, това отново се очертава трудна позиция в настоящият отбор.
8. Нападател - Емил Ангелов бележеше доста, макар че не бе невероятен нападател, Домовчийски бе неговата алтернатива, която сега се явява настоящият титуляр. Домо има качества, но определено не е в топ форма. Бързината му е под всякаква критика, а това е изключително важно за нападател. Николетов изобщо не го броя. Левски определено търси своят нов Гонзо, но за сега без успех. На тази позиция мисля, че ще правим експерименти още доста сезони до като намерим подходящият човек.
Треньор: Мъри си е Мъри, колкото и да го плюят. От нова година сме с Херо. Той определено е качествен треньор. Мисля че поне там отборът няма да отстъпва от "Дрийм тийма"

В заключение: Следващите 2-3 години биха могли да бъдат скокът, които всички чакаме, но само с постоянство и без смяна на треньори и футболисти, налагане на юноши и търпение. При всички други варианти този отбор е обречен да бъде поредният провален в ерата Батков.