Аз съм от онези фенове на Черно море, които не гледат със зелени очила на престоя му при нас. Лъжите (цитатите са по памет):
"Нямам никакво намерение да преквалифицирам футболисти. Един типичен нападател не може да се справи като флангови играч, за там трябват специфични качества."
И Миро Манолов, и Бакари играха в голяма част от мачовете като крила. Станчев игра като централен защитник, а Еденилсон като атакуващ халф.
"Тези момчета са бъдещето на Черно море. Ще разчитам на тях в мачовете."
И момчетата, и ние бяхме излъгани. Нямаше по-добър момент да бъдат изпробвани, когато стана ясно, че ще играем в първата седмица, но нямаме шанс за евротурнирите. Гонзо обаче мъдро заключи:
"В такива мачове юношите могат да пострадат психически."
Истината е, че Гонзо го беше страх за реномето му. Привлече Домовчийски, абсолютно безперспективно попълнение само за един полусезон, защото беше ясно, че Бакари ще бъде наказан поне за 2 мача, а на Гонзо не му стискаше да гласува доверие на Наско Илиев или Йосков.
Резултатите ни в плейофите мога да окачествя най-много като посредствени -- 2 победи, 5 равенства и 5 загуби. Победите бяха срещу Локо Пд, който беше вече с неясно бъдеще, демотивирани играчи и не особено талантлив треньор. Паднахме на "Тича" от един безобразно слаб отбор на Левски, което не се беше случвало от известно време. Общо за пълния сезон имахме 15 победи, 14 равенства и 13 загуби -- нищо по-различно от всеки друг посредствен сезон на Черно море. Имаше мачове без удари в противниковата врата, обаче играехме "извънземен футбол" и отбора израстваше. Тинтири-минтири.
На първата му пресконференция като спортен директор на Левски стана ясно, че вече е разговаряно с някои треньори (Мъри и Херо) -- как така, като Гонзо досега е бил служител на Черно море?!? Част от селекцията ви този сезон е спретната именно докато Гонзо беше при нас. Уж нямаше да взима наши играчи, но Домовчийски се озова в Левски (услужливо обиграван с тази цел миналия сезон). Толкова за професионализма му.
Имаше и уникални дупки в селекцията му -- Комел, Идалго, Дани Младенов (тотално разочарование), Ник Дашев (най-слабия вратар, играл някога в А група), Коста Янев (0 игрови минути), Стефан Станчев (разби традиционно здравата ни защита).
Радвам се, че Гонзо не е наш проблем сега. Твърде е възможно настоящия ни треньор да е по-зле от него, но приказките за "мъжкарството" и "професионализма" на Гонзо ме отегчаваха. Нямам мнение за Мурсия, но ми се вижда малко странно един начинаещ треньор като Гонзо да критикува методите му на работа и тренировъчния процес. Гонзо е с болни амбиции и иска да запише името си със златни букви в историята на Левски, това би трябвало да е ясно на всички. Не знам дали това е полезно за вас и дали коментарите ви, че бил подлога на Батков и т.н. отговарят на истината. По-скоро Гонзо от самото начало е искал точно той да бъде треньор (окрилен от "успехите" в Черно море) и всичко е съшито с бели конци. Няма нищо по-опасно от един амбициозен глупак.