Новия старши треньор на Левски е Пепе Мурсия

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Re: Новия старши треньор на Левски е Пепе Мурсия

Мнениеот tevez » 11 юни 2014 19:04

Новината от Левски е, че треньорът Хосе Мурсия Гонсалес се задържа на поста си вече няколко денонощия, което е в пъти в повече от предишния човек, който бе представен на този пост – Ивайло Петев.

Сега обаче всичко бе различно, като се започне от избора на зала за пресконференция, мине се през облеклото на испанеца, което бе официален костюм, е на анцуг като Петев, а спортният директор е друг. Гонзо, за разлика от Наско Сираков може да мели брашно с онези запалянковци на Левски, които нахлузиха качулки и вкараха сините в новинарските емисии на световните телевизии.

В интерес на истината Петев бе от категорията дразнители, които не са трън в очите заради това, че в детската градина са стискали палци за ЦСКА. Има група футболисти и треньори, които по един или друг начин показват, че някак си не симпатизират на синия цвят, независимо че не са обличали и червен екип. Нали знаете, че в България има Левски и анти-Левски.

Хосе Мурсия Гонсалес, или както трябва да го наричаме за кратко - Пепе Мурсия, е замесен от друго тесто като всеки средностатистически европеец. Той е с други обноски, с друго възпитание. Още на летището, когато той се качи в автомобила на посрещачите си, сядайки на задната седалка, веднага си постави предпазен колан. Същото стори и испанският му асистент. Ще кажете, че това е дреболия, но за да си сложиш колан на задната седалка, значи си човек с принципи. И това малко или много ще го видим в тренировъчния процес на Левски и изобщо като ред и дисциплина на „Герена“. Синият клуб имаше нужда от някой, който всява респект още от първия работен ден и впечатлява с детайлите.

„Можеш да разчиташ на обаянието си около петнадесет минути. След това е по-добре да знаеш нещо“, е казал Хорас Джаксън Браун - американски автор на сборници с къси сентенции за живота и неговите правила.

Твърде предвидимо медиите отчитаме, че още на първия ден Мурсия е доволен от старанието на момчетата. Оставаше да не е доволен. Тези дни футболистите ще се качат на Правец с клубния автобус. Оставаше да е с някой случайно блуждаещ покрай „Герена“ автобус. Тези неизменни (а явно и неизбежни) информации ще достигат и до ухото на Пепе Мурсия. После той ще отбележи как ние се учудваме на тренировките му, които ще са само и изцяло с топка, както правят в Испания. Защото тук ако няма поне една седмица тичане като за пехотинско учение, значи има нещо сбъркано. Някои дори определиха като скандално и крайно пораженческо поведението на двамата на първата пресконференция. Принципно на такива места не е удачно да се задават въпроси за цели, защото когато на таблото отзад има емблемата на Левски, подобни дискусии са чисто спекулативни и евтино търсене на сензации. Да, най-любопитно ще е, ако някой нов треньор на Левски заяви с тъжна гримаса, че е дошъл на „Герена“, за да спаси отбора от изпадане в Б група. И тогава ще се намерят журналисти и фенове, които са оперирани от чувство за хумор и няма да разберат шегата.

Както и да е. Новият наставник на сините е нещо свежо в този иначе много объркан клуб. Испанецът излъчва позитивна нагласа и отправя приятелски послания, а снимките му как бащински прегръща спортния директор Георги Иванов показват, че този човек наистина не идва тук да се прави на интересен. За подобни специалисти такава работа в Източна Европа е шанс да направят впечатление.

На този етап от Мурсия се искаше обаяние и той показа, че го има в наличност. Петнайсетте минути обаче минаха. Сега за него е добре да покаже какво знае и какво може.
» Източник: в. "Тема: Спорт"

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 16 юни 2014 18:54

Относно работата на Йоканович - трябва да се следи дали ще успее веднага да върне Херкулес в Сегунда. Сега не е имало как да ги спаси от изпадане. Успех на Пепе.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

redsoul66
Контакти:

Мнениеот redsoul66 » 01 юли 2014 14:01

Дано испанската страт към играта се отрази на клуба и на играта на отбора.Мурсия може даде много на Левски...разбира се ако все пак успее!

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 04 авг 2014 18:39

Още една затворена страница......

Мурсия: Тръгвам си с усмивка и Левски в сърцето

Бившият старши треньор на Левски Пепе Мурсия даде изключително емоционално изявление, след като напусна Герена.

"Искам първо да благодаря на всички вас, за добрата работа, и чудесното отношение, което имахте към мен. Прекарах хубав период в Левски, дойдох от първия ден с усмивка, и си тръгвам така, но и с още нещо - тръгвам си с Левски в сърцето," сподели Мурсия, и видимо развълнуван извади шалче на "сините" от едно найлоново пликче.

"Трудно е да работиш в друг клуб в България, когато си бил в Левски. Аз вярвам, че ние ще спечелим срещу Берое, и ще сме сред лидерите в първенството. Казвам "ние", защото още се асоциирам с Левски, и така ще бъде винаги. Благодаря на всички, с които работих, на президента, на Георги, на спортния щаб, на персонала, и на футболистите. Благодаря и на феновете на Левски. Отборът завинаги остава в сърцето ми. Не се знае, някой ден може и да се върна в България, защото човек не знае какви нужди ще има, но ми е трудно да си представя да работя за друг клуб, след като съм бил в Левски. Не става дума за някакви различия, просто може би бях прекалено усмихнат и търпелив," отбеляза испанският специалист.

"Разбрах какво е да си в Левски, това е най-популярният и голям клуб в България, който значи много за хората," допълни Пепе Мурсия.

Той си тръгва със своя сънародник Анхел Пинтадо.
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
Red joker

Мнениеот Red joker » 04 авг 2014 19:01

modor написа:Още една затворена страница......

Бившият старши треньор на Левски Пепе Мурсия даде изключително емоционално изявление, след като напусна Герена.

"Искам първо да благодаря на всички вас, за добрата работа, и чудесното отношение, което имахте към мен. Прекарах хубав период в Левски, дойдох от първия ден с усмивка, и си тръгвам така, но и с още нещо - тръгвам си с Левски в сърцето," сподели Мурсия, и видимо развълнуван извади шалче на "сините" от едно найлоново пликче.

"Трудно е да работиш в друг клуб в България, когато си бил в Левски. Аз вярвам, че ние ще спечелим срещу Берое, и ще сме сред лидерите в първенството. Казвам "ние", защото още се асоциирам с Левски, и така ще бъде винаги. Благодаря на всички, с които работих, на президента, на Георги, на спортния щаб, на персонала, и на футболистите. Благодаря и на феновете на Левски. Отборът завинаги остава в сърцето ми. Не се знае, някой ден може и да се върна в България, защото човек не знае какви нужди ще има, но ми е трудно да си представя да работя за друг клуб, след като съм бил в Левски. Не става дума за някакви различия, просто може би бях прекалено усмихнат и търпелив," отбеляза испанският специалист.

"Разбрах какво е да си в Левски, това е най-популярният и голям клуб в България, който значи много за хората," допълни Пепе Мурсия.

Тоя не разбрахме дали става за треньор,ама за политик се е утепал-нема грешка :lol:
С ВРАГ ВРАГУВАМ-МЕРА СПОРЕД МЕРА,С БЛАГ БЛАГУВАМ -ВЕРА ЗАРАД ВЕРА!

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 04 авг 2014 19:54

Човекът си тръгва с усмивка и радост в сърцето....отърва се да тренира толкова куци и бездарни футболисти.Просто е щастлив че излагацията ще свърши....Гонзо му ги натресе тези...и защо трябва тои да е виновен че не могат една топка да спрат като хората.Жалко че нямаше шанс.

Потребителски аватар
groti
Контакти:

Мнениеот groti » 04 авг 2014 22:03

Още един европеец нагазил в балканското блато. Успех на Мурсия. Твърде почтен и възпитан човек за да бъде треньор на играчи като гаджев,минев,божинов и т.н. Твърде интелигентен за да бъде подчинен на човек,като гонзо
110 години любов!

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 04 авг 2014 22:25

groti написа:

Още един европеец нагазил в балканското блато. Успех на Мурсия. Твърде почтен и възпитан човек за да бъде треньор на играчи като гаджев,минев,божинов и т.н. Твърде интелигентен за да бъде подчинен на човек,като гонзо

Много точен коментар, подкрепям с две ръце. Успех на Пепе в бъдеще, дано не попада на слабоумни началници вече.

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 04 авг 2014 22:51

За Мурсия ще пишем вече в темата за бивши треньори и играчи ;)

Върни се в “Левски”