Градев - Левски чака решение на съда

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: Градев - Левски чака решение на съда

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 09 юни 2014 09:26

gargamel написа:...Колега,тука за 13 страници разбирачите почти доказаха,че щом Спортинг са изпратили жълтата карта,значи искът ще е несъстоятелен и португалците най-много да пият една студена вода :)Сега ще трябва да се гради някаква друга теза... Иначе ето го оригиналът на статията http://www.bbc.com/sport/0/football/24587804

Гаргамелчо, мамина златна рожбо, мамин правен корифей!... :lol: Като такъв би трябвало да знаеш, че между два казуса (колкото и на пръв поглед да са еднакви), винаги има „малка” разлика, която обръща картинката на 180°. Иначе неистовата страст, с която ти и пловдивският бюрек сте ровили като прасета с муцуните си по случая, който изобщо не ви касае, доказва още веднъж, че шопската приказка „Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да е зле” важи за целокупния български народ. Затова сме и на това дередже в ролята на кенеф на Европа, както ни беше изобразил преди време един чешки художник, а такива като теб изпълняват ролята на ибрици.
По темата: Напълно съм съгласен с мнението на honda. Някъде по-горе също бях написал, че искът на „Спортинг” е насрещен, в отговор на претенциите на Божинов към този клуб. А как ще се развият нещата във времето – поживëм, увидим, както казват руснаците... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Cicero
Контакти:

Мнениеот Cicero » 09 юни 2014 09:34

Най-притеснителното в цялата ситуация е ... Градев! Този "адвокат" може да загуби дело за стажант :(
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 09 юни 2014 09:37

Cicero написа:Най-притеснителното в цялата ситуация е ... Градев! Този "адвокат" може да загуби дело за стажант :(

Той може да загуби дело,дори...когато няма дело! :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 09 юни 2014 12:52

Тоя за 5 гола, ще ни вкара в егати кашата.

golfar78
Контакти:

Мнениеот golfar78 » 09 юни 2014 13:17

Дано да осъдят клуба че товага лошо!

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 09 юни 2014 16:45

Няма начин Левски да бъде наказан да плати 25 млн евро. В момента в който Левски подписа договор с Божинов, футболиста разполагаше с документ ,че няма никакви договорни отношения със Спортинг-нещо потвърдено и от Португалската Федерация. При възможно най-неприятното за Левски развитие когато ФИФА присъжда Божинов на Спортинг.Най-вероятно в тази ситуация(която е малко вероятна) е ФИФА да нареди Левски и Спортинг да се разберат за статута на Божинов- трансферната сума за която Божинов преминава в Левски,ако не се разберат Божинов остава собственост на Спортинг, а двата клуба да се разберат за размера на наема под който е играл Божинов за един полусезон,ако не се разберат ,то ФИФА ще назначи този размер,най-вероятно ще бъде приблизително 1/8 от трансферната сума с която Божинов премина в Спортинг.
Лично според мен най-вероятния изход е да се стигне до споразумение между Спортинг и Божинов при което Божинов ще получи някаква сума (по-малка от исканата от него) и двете страни ще оттеглят исковете си.

Потребителски аватар
gargamel
Контакти:

Мнениеот gargamel » 09 юни 2014 17:50

Captain Stottlemeyer написа:
gargamel написа:...Колега,тука за 13 страници разбирачите почти доказаха,че щом Спортинг са изпратили жълтата карта,значи искът ще е несъстоятелен и португалците най-много да пият една студена вода :)Сега ще трябва да се гради някаква друга теза... Иначе ето го оригиналът на статията http://www.bbc.com/sport/0/football/24587804

Гаргамелчо, мамина златна рожбо, мамин правен корифей!... :lol: Като такъв би трябвало да знаеш, че между два казуса (колкото и на пръв поглед да са еднакви), винаги има „малка” разлика, която обръща картинката на 180°. Иначе неистовата страст, с която ти и пловдивският бюрек сте ровили като прасета с муцуните си по случая, който изобщо не ви касае, доказва още веднъж, че шопската приказка „Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да е зле” важи за целокупния български народ. Затова сме и на това дередже в ролята на кенеф на Европа, както ни беше изобразил преди време един чешки художник, а такива като теб изпълняват ролята на ибрици.
По темата: Напълно съм съгласен с мнението на honda. Някъде по-горе също бях написал, че искът на „Спортинг” е насрещен, в отговор на претенциите на Божинов към този клуб. А как ще се развият нещата във времето – поживëм, увидим, както казват руснаците... 8-)

Скъпи дЕдо,вЕрвай ми,че съм добре запознат с казусите,свързани с Ювентус и не ми трябваше много "ровене" за да свържа двата случая."Малката" разлика между тях е причината за дисциплинарното уволнение на играча-"непрофесионално отношение" при единия и употреба на наркотици при другия .А дали Левски ще плати или не ми минава през този орган на тялото,който ти използваш само по малка нужда...

Потребителски аватар
trimontium
Контакти:

Мнениеот trimontium » 09 юни 2014 21:37

Без да знаем подробности по договора и исковете е малко трудно да си съставим мнение, но....Доколкото знаем, Божинов съди Спортинг за неправомерно дисциплинарно уволнение/прекратяване на договора по вина на играча/ и си иска заплатите до края на договора и вероятно прекратяването му по вина на клуба. Ако само си иска заплатите и претендира, че договорът му е действащ, то логично е да не играе през това време/до изтичане на договора/ или да се върне в Спортинг и да си изпълнява задълженията по договора, пък ако ще и само да "бяга за здраве" на тренировките. Според мен обаче няма логика да претендираш, че договорът ти със Спортинг е действащ и в същото време да сключиш договор с друг отбор - в случая с Левски. Ако го направиш то следва новият клуб да плати цената ти/коментираше се откупната му цена - 25млн./, а ти да направиш ресто на възнагражденията от предния отбор/ако си ги взел/.
[rimg]http://wiki.openstreetmap.org/w/images/c/cf/12_black_yellow-round.svg[/rimg]

Потребителски аватар
onegavon
Контакти:

Мнениеот onegavon » 09 юни 2014 22:15

Не е толкова елементарно колкото го описваш. Факт е , че Божинов след като му изтече наема в Италия на 30 юни си дойде тука и тренеришe ту с Левски ту с Локото.Докато се грижеше за болния си баща.Не знам дали е изпратил някакви епикризи и там каквото трябва за това ,че се грижи денонощно за баща си в Лисабон силно ме съмнява.Най- много да е ударил един телефон.Португалците разбират ,че тренира с други клубове докато се грижи за баща си без да ги е питал някой може ли и август месец го изгонват. При тази ситуация ,ако Валери си беше свил сърмите и си потърси клуб от Спортинг нямаше да го закачат.Обаче перхидроленият специалист го насъсква да иска отмяна на дисциплинарното си уволнение и да се счита за състезател на Спортинг за да си търси като такъв заплатите до края на договора.За това и есента си седеше по чалготеките щото няма нормален отбор който да си тури таралеж в гащите.

Само ваш Ганя въпреки съветите на Ивков да не се вкарва в беля го взима февруари месец.Спортинг с удоволствие изпращат жълтата карта с което капана щраква.Има вариант и въобще да не са я изпращали, а да играе със картотека от УЕФА .Божинов не е прекратил финасовите си претенции както са го помолили от Спортинг за да не му правят проблеми с новия му клуб.Това са прословутите предложения за извънсъдебно споразумение споменати от Градев.Алчността както обикновенно не е най- добрия съветник.Лисабонци задвижват контрапроцедура предвид нововъзникналата ситуация.Те ще спечелят независимо от изхода на делата.
Ако загубят делото за 5.4 млн Божинов става техен футболист обаче тогава Левски им дължи 25 млн освобождаваща клауза.Ако спечелят делото за 5,4 млн. то Левски не дължи 25млн.
Последна промяна от onegavon на 09 юни 2014 23:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 09 юни 2014 23:05

onegavon написа:Не е толкова елементарно колкото го описваш. Факт е , ч еБожинов след като му изтече наема в Италия на 30 юни си дойде тука и тренериша ту с Левски ту с Локото.Докато се грижешще за болния си баща.Не знам дали е изпратил някакви епикризи и там каквото трябва за това ,че се грижи денонощно за баща си в Лисабон силно ме съмнява.Най- много да е ударил един телефон.Португалците разбират ,че тренира с други клубове докато се грижи за баща си без да ги е питал някой може ли и август месец го изгонват. При тази ситуация ,ако Валери си беше свил сърмите и си потърси клуб от Спортинг нямаше да го закачат.Обаче перхидроленият специалист го насъсква да иска отвяна на дисциплинарното си уволнение и да се счита за състезател на Спортинг за да си търси като такъв заплатите до края на договора.За това и есеснта си седеше по чалготеките щото няма нормален отбор който да си тури таралеж в гащите.

Само ваш Ганя въпреки съветите на Ивков да не се вкарва в беля го взима февруари месец.Спортинг с удоволствие изпращат жълтата карта с което капана щраква.Има вариант и въобще да са я изпращали, а да играе със картотека от УЕФА .Божинов не е прекратил финасовите си претенции както са го помолили от Спортинг за да не му правят проблеми с новия му клуб.Това са прословутите предложения за извънсъдебно споразумение споменати от Градев.Алчността както обикновенно не е най- добрия съветник.Лисабонци задвижват контрапроцедура предвид нововъзникналата ситуация.Те ще спечелят независимо от изхода на делата.
Ако загубят делото за 5.4 млн Божинов става техен футболист обаче тогава Левски им дължи 25 млн освобождаваща клауза.Ако спечелят делото за 5,4 млн. то Левски не дължи 25млн.

Божинов може да е в пълното си право да ги съди, това ние не го знаем. При дисциплинарно уволнение си има процедура, не е просто така. Най-малкото е трябвало да му изискват обяснения за отсъствието и дори само това да не са спазили, могат да изгубят делото.
Ако съдът реши, че уволнението е неправомерно, това не задължава Божинов да се върне. Искът за обезщетението и искът за връщане на същата работа не са свързани помежду си и Божинов може да не е подавал иск за връщане. В този ред на мисли, Левски не трябва да плаща никаква освобождаваща клауза, ако Божинов спечели делото. Стига сте си фантазирали някакви неща.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Левски”