Мнениеот angelofdeath » 22 апр 2014 11:04
Посредствен мач, особенно първото полувреме. След това ЦСКА натисна и логично се стигна до головете. Можеха да си решът мача много по рано, но Силва пропусна златна възможност. Левски пък вкара от първото си положение и се ядосах, че двубоя ще е равен. Радвам се, че играчите ни реагираха, като ужилени и веднага вкараха нови голове. Иван Стоянов получи идеален подарък от иначе стабилния Белаид, а Марто просто задължи Маркович да вкара. Блажевич спаси доста положения и не виждам, защо го обвинявате. Пацо Тигъра едва ли щеше да се справи по-добро, даже напротив. Хърватинът поне е стабилен на високите топки, докато Илиев изобщо не знае, къде се намира при центрирания. Кой каза на Топчо да извади младите от състава за сметка на звездите? Не може да ги пускаш няколко мача подред титуляри и в най-важния момент, хоп пак резерви. А се видя, кой вкара гола! Не беше Бастош, нито Божинов, нито Бру, нито Генков. Отбелязя едно момче с 1000 лева заплата, а звездите с хиляди евро в джоба само се разхождаха. Или се пазиха да не стане някой сакатлък преди да си тръгнат от Герена. Кой ги доведе, кой им даде подобни заплати? Отговора е неясен, защото се смениха треньори и няма от кой да се търси сметка. Левски е разбит отбор и то отвсякъде. Няма пари, ръководство, съборен стадион и обезверени играчи, които и Мауриньо не би могъл да вдигне. ЦСКА също не е някакво страшилище, но поне играчите му знаят, за какво са на терена. Има колектив, а звездите са малко. Стойчо успя от една група ветерани и голобради младежи да направи отбор. Все още играта не е на ниво, но се надявам и това да стане в новото първенство. Тогава ще се знае, кой остава, кой се пенсионира и кой ще е преатстъпен. Радващото е, че ветераните могат да бъдат заменени от равностойни играчи. Единствените незаминими в отбора са Бадема и Вальо Илиев. Надявам се пред тях да има още няколко сезона футбол, докато се намери, кой да ги смени. Обеден съм, че при едно финансово спокойствие ЦСКА ще е сериозен претендент за титлата. Имаме основата и сега трябва да се надгражда. Да не се взимат играчи на килограм, а само там, където ни трябват. Всички знаем, какви постови са за промяна. Гледам ЦСКА от десетки години и не съм очаквал, че само за един сезон ще бием Левски толкова пъти. Досега дебрбито винаги е било сериозно без значение класирането на отборите. Батков и щаба му доведе клуба до крах, какъвто не са си представяли и най-запалените антилевскари. А същия отбор можеше да стане шампион миналата година. Кой ще ми обясни този парадокс. Сега чакат Гонзо, като месия, но какво да направи? Задачата му ще е тежка и не съм обеден, че има качествата да води отбора. Като треньор може би, но като директор ще му е ужастно трудно. Все пак има мачове до края и Левски може с победи да измие поне малко от срама. Затънат ли още ще бъде пагубно и Гонзо ще наследи една голяма трагедия, която може да го тласне към небитието.