Честит рожден ден на Сашо Костов

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Честит рожден ден на Сашо Костов

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 02 мар 2014 11:03

Александър (Сашо) Костов е роден на 2 март 1938 г. в София. Юноша е на „Левски”. Със синята фланелка има 331 мача (шесто място във вечната клубна ранглиста) и 85 гола във всички турнири. Трикратен шампион на България с „Левски”: 1965, 1968 и 1970 г. Петкратен носител на Купата на страната с „Левски”: 1957, 1959, 1967, 1970 и 1971 г. Сашо Костов е участвал на две световни първенства по футбол в състава на българския национален отбор (Чили, 1962 и Англия, 1966 г.). Понастоящем е селекционер в ПФК „Левски”.

Освен с голямото си футболно майсторство Сашо Костов е прочут и със солените си майтапи, които не щадят нито чужди, нито свои. Всички знаят за прословутата му шега с Цецо Атанасов в оня велик мач „Левски” – ЦСКА на 17.11.1968 г., когато при резултат 7:1 Костов вика играча на „червените”, пита го, дали е най-бърз в техния състав и го праща да донесе таблото от стадион „Народна армия”, защото на таблото на „Васил Левски” вече нямало място, където повече да се пишат головете...
Предполагам, обаче, че малцина са чували за следната случка, когато Сашо Костов гони от игра ...Гунди: На контролен мач на „сините” в Израел българите водят с убедителното 5:0. Сашо видял, че Аспарухов нещо е разсеян, приближил се към него и внезапно му казал: "Излизай!". Нищо неподозиращият Гунди като по команда тръгнал да напуска терена пред изумения поглед на треньора Кръстьо Чакъров. "Къде тръгна бе, Георги?" - пита треньорът. "Ами нали Сашо ми каза да изляза", промълвил Гунди. "Бе какъв Сашо ще ти казва, той ли ти е треньорът или аз?" - продължил да беснее Чакъров...

http://www.7sport.net/archive7ds/2012/1 ... 643_11.htm
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Re: Честит рожден ден на Сашо Костов

Мнениеот modor » 02 мар 2014 11:21

Честит рожден ден :!:
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 02 мар 2014 11:41

ЧРД на една от най-големите сини легенди .

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 02 мар 2014 11:45

Captain Stottlemeyer написа:Александър (Сашо) Костов е роден на 2 март 1938 г. в София. Юноша е на „Левски”. Със синята фланелка има 331 мача (шесто място във вечната клубна ранглиста) и 85 гола във всички турнири. Трикратен шампион на България с „Левски”: 1965, 1968 и 1970 г. Петкратен носител на Купата на страната с „Левски”: 1957, 1959, 1967, 1970 и 1971 г. Сашо Костов е участвал на две световни първенства по футбол в състава на българския национален отбор (Чили, 1962 и Англия, 1966 г.). Понастоящем е селекционер в ПФК „Левски”.

Освен с голямото си футболно майсторство Сашо Костов е прочут и със солените си майтапи, които не щадят нито чужди, нито свои. Всички знаят за прословутата му шега с Цецо Атанасов в оня велик мач „Левски” – ЦСКА на 17.11.1968 г., когато при резултат 7:1 Костов вика играча на „червените”, пита го, дали е най-бърз в техния състав и го праща да донесе таблото от стадион „Народна армия”, защото на таблото на „Васил Левски” вече нямало място, където повече да се пишат головете...
Предполагам, обаче, че малцина са чували за следната случка, когато Сашо Костов гони от игра ...Гунди: На контролен мач на „сините” в Израел българите водят с убедителното 5:0. Сашо видял, че Аспарухов нещо е разсеян, приближил се към него и внезапно му казал: "Излизай!". Нищо неподозиращият Гунди като по команда тръгнал да напуска терена пред изумения поглед на треньора Кръстьо Чакъров. "Къде тръгна бе, Георги?" - пита треньорът. "Ами нали Сашо ми каза да изляза", промълвил Гунди. "Бе какъв Сашо ще ти казва, той ли ти е треньорът или аз?" - продължил да беснее Чакъров...

А на един мач м/у Левски и Локо сф Котков изпълнява тъч, Сашо отива при него и му казва - Коте хвърли я на мен, аз ще ти я върна, Котков понеже го знаел какъв е зевзек се поколебал и му казал - да не ме излъжеш, че после..., но му хвърлил топката, след което Сашо му я върнал и разсмяли целия стадион...
ЧРД Сашо!

За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
donDiego

Мнениеот donDiego » 02 мар 2014 11:50

Сашо -Пеницилина :lol: , жив и здрав да е
Пак станахме за ташак на кучетата. Имаме пари, нямаме пари, ще продаваме, няма да продаваме..ЕЙ БОГУ, НАСР***Е СЕ ПРАВИ

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 02 мар 2014 11:54

Не съм запознат с вашите играчи, но честит рожден ден на човека.
п.п. Исках да кажа нещо: като чета истории от едно време или като гледам кадри, мисля че играчите в България са нямали някакви невероятни качества в масово отношение, но воля, характер... 8-) не знам дали с времето нещата се хиперболизрат, но по-старите хора казват, че е така.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 02 мар 2014 13:22

YANTRA_FOREVER написа:Не съм запознат с вашите играчи, но честит рожден ден на човека.
п.п. Исках да кажа нещо: като чета истории от едно време или като гледам кадри, мисля че играчите в България са нямали някакви невероятни качества в масово отношение, но воля, характер... 8-) не знам дали с времето нещата се хиперболизрат, но по-старите хора казват, че е така.

Ами то с всички играчи от едно време е така, гледай някой мач Реал - Барселона, Ливърпул - Ман Юн или финал на КЕШ от 60-те и същото ще си помислиш. Футболът се развива, сега за 90 минути изминават разстояние колкото за един месец игра тогава, финтове и отигравания, които тогава са можели единици, сега децата ги учат в школите и т.н.

А Сашо Костов е бил голям футболист, сега всички се сещат за лиготиите му, и тука е така, трябва доста да подпитваш някой, дето го е гледал, че да почне да ти разправя футболни неща за него. Иначе и аз не го помня като футболист, ама които го помнят, разправете нещо за футболните му изпълнения, има много за разказване и там. Да е жив и здрав, да празнува още много рождени дни!
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
suni

Мнениеот suni » 02 мар 2014 13:43

Captain Stottlemeyer написа:Александър (Сашо) Костов е роден на 2 март 1938 г. в София. Юноша е на „Левски”. Със синята фланелка има 331 мача (шесто място във вечната клубна ранглиста) и 85 гола във всички турнири. Трикратен шампион на България с „Левски”: 1965, 1968 и 1970 г. Петкратен носител на Купата на страната с „Левски”: 1957, 1959, 1967, 1970 и 1971 г. Сашо Костов е участвал на две световни първенства по футбол в състава на българския национален отбор (Чили, 1962 и Англия, 1966 г.). Понастоящем е селекционер в ПФК „Левски”.

Този го помниш само ти,.. предполагам щото сте набори,.. ама няма проблем - да е жив и здрав човека ! ЧРД !
Прокобо мръсна, върви на майната си! Изображение

Потребителски аватар
Phoenix_bird
Контакти:

Мнениеот Phoenix_bird » 02 мар 2014 14:24

Жив и здрав да е.Нищо че съм болен цесекар.По едно време бяхме комшии на ул.Оборище,синът му беше голям пич...
ОТ ОГЪНЯ НА ВАШАТА ОМРАЗА , ОСТАНА САМО ПЕПЕЛТА.......

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 02 мар 2014 14:31

ЧРД на Сашо! Не съм го гледал на живо, поради ЕГН-то ми :) , но съм чел доста за него. Знам, че е бил голям техничар и е имал финт, който е бил запазена негова марка, станал дори нарицателно - "Финтът на Сашо". Също така се знае, че е бил и голям майтапчия. :geek:

Върни се в “Левски”