plamenst7 написа:Този стадион не се строи за да се ползва 4-5 години, та да гледаме колко е посещаемостта през последните 2-3 години. На този стадион във вида в който ще бъде направен сега, Левски ще играе сигурно поне 50 години напред. След 20-30 години примерно, Левски може да е станал постоянен участник в груповата фаза на ЕКТ и да има сравнително добър отбор. Тогава средната посещаемост на мачовете от груповата фаза на ШЛ ще е поне 50 хиляди души. С това не искам да кажа, че трябва да се прави стадион за 50 хиляди, но в никакъв случай не трябва да е по-малък от сегашния. А пък когато има засилен интерес към някой мачове, безценно предимство дава абонаментната карта.
Въпреки, че съм ЦСКА - р желая от все сърце на Левски някой ден да играе редовно в ШЛ както и ЦСКА разбира се и да ходите по няколко десетки хиляди на новия ви стадион. Аз така и не разбрах обаче от къде идва финансирането и честно казано все още мисля, че нещата с парите не са доизпипани до край и като нищо може да се повтори случая "Стадион Варна". Ако са от Газпром притесненията трябва да са още по - големи, защото те още не могат да довършат новия стадион на Зенит.
Строежът на стадиона започва през 2007 г. Първоначално откриването е планирано за март 2009, но все още стадионът е в строеж. Очаква се да бъде открит през 2012 г, но строежа е спрян през юни.Последните очаквания са да го завършат през 2015 година, но и за тогава не е сигурно. Освен това като цена ще излезе над 1млрд евро. Та някакси странно ми се вижда при положение, че нямат пари да си довършат собствения стадион да почнат строеж на нов такъв в България. Още по-трудно ми е пък да повярвам, че клуба сам си финансира строежа.