Реконструкцията на стадион Георги Аспарухов

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Re: Архитекти левскари питат: Това ли трябва да бъде стадиона?

Мнениеот saffron » 18 яну 2013 12:26

bilyaletdinov написа:
saffron написа:Ква злоба пък ти бе човек ? Ти стадиони виждал ли си ? Виж новия стадион на браитън , отбор от 2-рия ешалон в Англия! 27 000 души капацитет , стадион красавец, покрит изцяло ! Левски заслужава модерен стадион а не стадион тип 70 години !

Ами извади 20-30 млн. и давай акъли , че може и на теб да кръстят стадиона . Стадиона си е екстра , отговаря на условията на УЕФА , изцяло футболен ще е , само да има публика да го пълни и играчи , които да играят хубав футбол ...

Ами парите са извадени бе , но за разлика от тебе не се задоволявам с това за което искат да ги прахосат!
Вие все едно живеете в няква паралена вселена бе , киорав ли си ? кво си ? не виждаш ли кво правят хората в румъния , турция , гърция , полша , украина , та дори и в любимата ви македония ?
:shock:

Беларуското чудо! Пректът за нов стадион на ФК БАТЕ Борисов

http://www.imotdnes.com/belaruskoto_chu ... -2214.html

"Строителството на стадиона ще завърши през първата половина на 2012 г., и ще е с капацитет 13 087 места. Основният корпус на съоръжението, който е в съответствие с изискванията на УЕФА и трябва да получи 4 звезди ще бъде завършен първи, а комерсиалната инфраструктура, която не влияе върху провеждането на мачовете, ще бъде завършена и въведена в експлоатация малко по-късно."

4 звезди !
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Потребителски аватар
Mitko-Levskar
Контакти:

Мнениеот Mitko-Levskar » 18 яну 2013 12:32

Аз разбирам да си пълним стадионите и да имаме претенций,пък то.........

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 18 яну 2013 12:40

saffron написа:
Ами парите са извадени бе , но за разлика от тебе не се задоволявам с това за което искат да ги прахосат!
Вие все едно живеете в няква паралена вселена бе , киорав ли си ? кво си ? не виждаш ли кво правят хората в румъния , турция , гърция , полша , украина , та дори и в любимата ви македония ?

Тука си вкара много , много здрав автогол . Първо , тия стадионите в Полша и Укр0айна са изградени с европари и пари от държавата , като се изключи Донбас Арена . Второ , най-малкия стадион (тоз в Лвов - 32 700 ) струва само 200+ млн. евро . Арена Национала в Букурещ струва само 280 млн. евро . В Гърция не съм видял някой отбор да си изгражда нов стадион . Тюрк Телеком Арина в Истанбул струва 250 млн. долара , та кажи ми разбирачо откъде ще извадим минимум 200 млн. евро за стадион от частен инвеститор ? Нека се съобразяваме с реалностите .. няма кой да даде 200 млн. евро за стадион в България ... :!:
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

Потребителски аватар
Fridtjof Nansen
Контакти:

Мнениеот Fridtjof Nansen » 18 яну 2013 12:42

gin написа:естествено, това е стадионът на левски софия. интерконтинентален гранд. най-малкото на фасадата трябва да има стотици метри прозрачни тръбички, по които да циркулира непрестанно тъмно син флуид, недвусмислено символизиращ "синята кръв на всички свързани с левски. безплатен обяд няма като искат ултра модерен стадион, критиците да осигурят ултра голям бюджет, нещо в което се съмнявам.

Иронията ти не е особено уместна, особено ако направим сравнение със стадиончето в Ловеч и козирката, приличаща на навес на открит паркинг. :lol: Иначе идеята за полупрозрачните панели, които светят с различни цветове, не е нова и вече е реализирана на "Алианц Арена": стадионът свети в червено, когато играе "Байерн", в синьо, когато играе "Мюнхен 1860" и в бяло, когато на него гостува Бундестимът. Прав си, че което не става с пари, става с много пари, само че - такива няма. 8-)
Отборът ЦСКА е толкова Централен Спортен Клуб на Армията, колкото Банка ДСК е Държавна Спестовна Каса - две кухи, лишени от съдържание абревиатури от миналото.

Потребителски аватар
terata
Контакти:

Re: Oфициална Тема: Реконструкцията на стадион Георги Аспарухов

Мнениеот terata » 18 яну 2013 12:50

Винаги нещо може да се направи и по-добре. Но за тези пари стадиона е повече от перфектен. Който има претенции, знае къде е офиса на Батков, може да му занесе некой лев и тогава да изказва своите претенции.
Последна промяна от terata на 18 яну 2013 13:03, променено общо 1 път.

J0rdan
Контакти:

Мнениеот J0rdan » 18 яну 2013 12:55

Аз също съм архитект и почитател на отбора на Левски. Напълно съм съгласен с колегите написали статията. Не трябва да се прехласваме по няколко цветни картинки. Архитектурата е нещо много повече от това, както и Левски е много повече от отбор! За такива обекти от национално значение смятам че е далеч по правилно да се организират конкурси, на които да състои сблъсък на идеи. Това ще бъде само в полза на крайния резултат. Един стадион се прави за десетки години напред и е много по важно да се направи качествено и съгласно съвременните изисквания, отколкото това да е готов за 100 годишнината. Отбора и феновете заслужават стадион, който да отговаря на претенциите, амбицията и историята на клуба. Да построиш стадион не е като да купиш Опоку, Марсиньо, Диамутен, Рисп,.... и като видиш че си сбъркал да ги изгониш. Това е нещо много по сложно, скъпо и важно; такива ще бъдат грешките по изграждането му. Ръководителите направиха стратегически грешки в материята от която разбират най-много- спортнотехническата, а как да повярвам че взимат верни решения за материя от която нищо не разбират- архитектурата. Искам Левски да има стадион, на който всички фенове да се чувстваме като европейци . Не подценявам качествата на арх. Панталеев, но в крайна сметка той проектира това, което е в съставеното от ръководителите на Левски задание. Един архитектурен конкурс с обществено обсъждане би дал отговор на много естетически, финансови, урбанистични, фукционални и др. въпроси.

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 18 яну 2013 13:14

bilyaletdinov написа:
saffron написа:

Тука си вкара много , много здрав автогол . Първо , тия стадионите в Полша и Укр0айна са изградени с европари и пари от държавата , като се изключи Донбас Арена . Второ , най-малкия стадион (тоз в Лвов - 32 700 ) струва само 200+ млн. евро . Арена Национала в Букурещ струва само 280 млн. евро . В Гърция не съм видял някой отбор да си изгражда нов стадион . Тюрк Телеком Арина в Истанбул струва 250 млн. долара , та кажи ми разбирачо откъде ще извадим минимум 200 млн. евро за стадион от частен инвеститор ? Нека се съобразяваме с реалностите .. няма кой да даде 200 млн. евро за стадион в България ... :!:

Еми като няма кой да даде , няма стадион , все на нас не ни дават , все ние сме виновни , все ние трябва да се задоволяваме с едно парче хляб , така е прав си ! Връщам си думите назад! и си "налягам парцалките" както един колега беше написал по-горе :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=m5uCYyoT7Yg

J0rdan + 1000000
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

madjoto
Контакти:

Мнениеот madjoto » 18 яну 2013 13:22

Аз предлагам, всички вие архитектите разбирачи да съберете още 100 млн. лева и да ги добавите към бюджета на сегашният проект, пък тогава давайте колкото искате акъл и преправяйте, ако искате 100 пъти проекта. ;)

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 18 яну 2013 13:23

bilyaletdinov написа: Първо , тия стадионите в Полша и Укр0айна са изградени с европари и пари от държавата , като се изключи Донбас Арена . Второ , най-малкия стадион (тоз в Лвов - 32 700 ) струва само 200+ млн. евро . Арена Национала в Букурещ струва само 280 млн. евро . В Гърция не съм видял някой отбор да си изгражда нов стадион . Тюрк Телеком Арина в Истанбул струва 250 млн. долара , та кажи ми разбирачо откъде ще извадим минимум 200 млн. евро за стадион от частен инвеститор ? Нека се съобразяваме с реалностите .. няма кой да даде 200 млн. евро за стадион в България ... :!:

+1
Сиренето отдавна е с пари!
Все пак нещо не ме кефи особено дизайна - малко дърводелски ми изглежда.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 18 яну 2013 13:30

saffron написа:[

Беларуското чудо! Пректът за нов стадион на ФК БАТЕ Борисов

http://www.imotdnes.com/belaruskoto_chu ... -2214.html

"Строителството на стадиона ще завърши през първата половина на 2012 г., и ще е с капацитет 13 087 места. Основният корпус на съоръжението, който е в съответствие с изискванията на УЕФА и трябва да получи 4 звезди ще бъде завършен първи, а комерсиалната инфраструктура, която не влияе върху провеждането на мачовете, ще бъде завършена и въведена в експлоатация малко по-късно."

4 звезди !

Много ме грабна - не го бях виждал.
Имаш ли инфо каква ще му е цената?
Ще пратя е-мейл на Майкъла и съм сигурен, че той ще го "опъне" за половината кинти и 2 пъти по-бързо в Борисовата градина :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Върни се в “Левски”