Левски: Бивши играчи и треньори

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
amstel_beer
Контакти:

Re: Бивши играчи и треньори

Мнениеот amstel_beer » 16 дек 2012 17:56

blue avalanche написа:
За мен ще бъде истинско удоволствие, ако успея да победя Левски,...
-сподели Стоилов намеренията си.

Смешник!!!

А какво да каже?! Например - Ще избера неправилна тактика с неправилните футболисти за да загубим от любимия ми отбор ? :o

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 16 дек 2012 19:06

amstel_beer написа:
blue avalanche написа:
За мен ще бъде истинско удоволствие, ако успея да победя Левски,...
-сподели Стоилов намеренията си.

Смешник!!!

А какво да каже?! Например - Ще избера неправилна тактика с неправилните футболисти за да загубим от любимия ми отбор ? :o

Ами,можеше просто нищо да не каже...Например...Както футболисти,яли бял хляб в едни отбор,когато им се наложи да му вкарат гол...

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 17 дек 2012 11:49

Георги Иванов е новият треньор на Черно море, съобщиха пред Sportal.bg от варненския клуб. В момента наставникът уточнява последни детайли по договора си и малко по-късно ще бъде официално обявен. Гонзо ще смени на поста Адалберт Зафиров, който е сменен заради слаби резултати.

Aйде честито да му е на Гонзо и дано да остане повече време отколкото беше в Пловдив :lol:

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 17 дек 2012 13:41

Божо Митрев се насочва към Черно Море

Гонзо води бившия вратар на сините на "Тича"

Бившият вратар на Левски Божидар Митрев също може да премине в Черно Море. Георги Иванов се е заел със задачата да прави зимна селекция на "Тича" и юношата на сините е много близо до преминаване във варненския клуб.

Припомняме, че Черно Море освободи двама вратари днес - Петър Денчев - Шмайхела и Пламен Колев. Митрев е свободен агент в момента и си търси нов клуб.
Гонзо май ще прави Левски 2 :lol:

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 20 дек 2012 13:06

Елин Топузаков: Целта ми е един ден да водя Левски

Един от емблематичните футболисти на Левски от близкото минало Елин Топузаков даде интервю пред "Тема Спорт". В него Топчо, както го наричат феновете, говори за развитието си в треньорската кариера, целите му и още интересни теми, свързани с клуба от „Герена". Бившият бранител записа 344 мача с фланелката на сините във всички турнири, като бе част от отбора, играл 1/4-финал в турнира за Купата на УЕФА и в групите на Шампионска лига. В онзи период Топузаков бе капитан на Левски. Сега вече е треньор на най-малките дечица в синята школа.

Елине, Вече няколко месеца си треньор в школата на Левски. Как се чувстваш и зареждат ли те децата?
- Определено ми дават доста енергия. Още повече че правя това, което винаги ми е било страст - занимавам се с футбол. Макар че сега е под друга форма. Занимавам се с талантливи и добри деца, които още са с неопетнени и чисти души. Нормално е да се чувствам щастлив и радостен от това, което върша.

Кога беше по-нетърпелив преди тренировка - когато беше футболист или сега, когато трябва да предаваш наученото през годините на децата?
- Усещането е различно. Не мога да ги сравня. И при двете има някаква различна тръпка. Може би сега, когато почиваме месец и половина, изведнъж много ми липсват тренировките u всекидневната работа с децата. От друга страна, мисля, че съм търпелив човек и всяко нещо ще дойде с времето си. Исках да почна от това ниво, за да мога да се уча и да тръгна в треньорския занаят от най-ниското стъпало.

Защо избра дългия път в треньорското поприще? Някои твои колеги предпочетоха да влязат в щаба на утвърдени наставници или да станат директори...
- Не искам да коментирам или да съдя кой как преценява да продължи кариерата си. Аз така реших за себе си. Това бе моето желание и това исках. Във всяко едно нещо в кариерата си и в личния си живот в повечето пъти съм избирал трудните пътища. Може би така ми е по-сладко, когато постигам успехи. В крайна сметка двете неща - футболист и треньор, са доста различни. Мисля, че бе нужно да тръгна от най-ниското стъпало, за да премина през всички етапи. Евентуално след време да бъда готов за голям отбор.

Във футбола започна отпред назад - първо беше нападател, но завърши кариерата си като централен защитник, а сега тръгна от нулата.
- Не крия, че когато поех по треньорския път, имах една мисъл -рано или късно да стана треньор на мъжки отбор. Не мисля, че цял живот ще се занимавам с детско-юношески футбол. Макар че за момента ми доставя огромно удоволствие и съм много щастлив. Стъпка по стъпка, с времето и годините ще дойде етапът, в който ще се занимавам с мъжки отбор, който има големи цели.

В кариерата си постигна много победи над ЦСКА. Първата си купа като треньор спечели именно срещу червените. Намеса на съдбата ли е това?
-Дербито Левски - ЦСКА си остава най-голямото, дори и в годините, които нас ни няма. Нормално е в съперничество между такива отбори да се чувстваш щастлив и удовлетворен, когато спечелиш. За мен купата, спечелена срещу ЦСКА, не бе различна. Свикнал съм. Просто исках да предам амбицията, волята и хъса си на моите момчета. Те имат доста големи качества, въпреки че са още малки. Искам да ги науча да бъдат упорити и да не се предават до края. Трябва да показват във всеки мач, че искат победата. Друг е въпросът, че не винаги се получава, но аз съм наясно с тези неща.

По-различно ли е чувството да си на треньорската скамейка, когато побеждаваш ЦСКА?
- Не бих казал. Като треньор пак изпитваш тръпка и емоция, въпреки че не можеш да влезеш на терена да помогнеш. Тогава трябва да мислиш по-хладнокръвно и да предприемаш някакви ходове и действия, да направиш така, че твоят отбор да победи. Същото е и когато играеш. Искаш да покажеш, че си по-добър.

Радваш ли се, че хората още говорят за твоята непримиримост и мъжество? Мишо Вълчев каза, че на Левски му липсват точно играчи с характер като твоя.
- Няма как да не ме радва този факт. Но на всеки рано или късно му минава времето. В най-силните си години дадох абсолютно всичко, на което бях способен за Левски. Мисля, че клубът също ми даде много. Просто ми е такъв характерът и съм искал да успея. Радвам се, че хората са ме запомнили с добро. Още повече че мисля, че не е маловажно да бъдеш лоялен към Левски. Аз съм спазил това нещо и никога не съм имал мотиви да съм обиден на някого. За мен е било чест и голямо щастие да играя за клуба и тази велика публика. Това винаги е било водещото. Топлеше ме повече радостта на хората по трибуните, отколкото титлите и купите, които печелехме.

Имаш ли още онзи непримирим характер и глад за успехи, с който спечели феновете?
- Мисля, че няма спортист, който да не иска да печели. Нормално е моите амбиции да са да бъда най-добрият. В случая, моят отбор да е най-силният. През септември спечелихме един международен турнир, макар и неофициален. Амбицията ми винаги ще е такава. Дано само да не ми изиграе лоша шега. Страстта за победа винаги ще е в мен.

Какви са целите пред теб сега?
- Нека не слагаме голяма кошница. Надявам се, че с времето ще се уча и ще усъвършенствам своите качества. Работил съм с много треньори и взех доста от тях. Не желая обаче да се сравнявам с някой или да копирам когото и да било. Ще бъда себе си и тук. Надявам се, че хората, които работим в клуба, ще върнем блясъка на школата и ще постигнем много успехи. Треньорите в академията коментираме доста ситуацията и споделяме всичко, за да можем да прогресираме.

Кой ти помага най-много в треньорската кариера?
- Викторио Павлов. С него бяхме съотборници в Левски и се познаваме от много години. Той ми помага доста. С другите треньори се запознах, когато започнах работа. С подкрепата на Ясен Петров и Ники Илиев пък пристигнах в школата. Така че нещата в клуба не са ми чужди. Познавам дори чистачките на стадиона.

Виждаш ли се някой ден начело на Левски? Това ли е твоята мечта?
- Не искам да звучи самохвално, но това не ми е мечта, а е моя цел. Уверен съм, че с много работа рано или късно ще я постигна. Искам да извървя пътя, да предам целия този опит и това, което съм научил през годините. Желанието ми е децата да научат да уважават синята фланелка, да се борят със зъби и нокти за Левски, да побеждават всеки мач. Всеки горе-долу си чертае свой път в живота. Надявам се един ден тези момчета да са от полза на първия тим. Моята цел в треньорското поприще е да вървя нагоре. Дано някой ден стана и треньор на мъжкия отбор.

В момента представителният тим има най-големи проблеми в защита. Ти бе сформирал страхотен тандем с Игор Томашич. Именно оттогава досега Левски не успява да направи стабилна двойка и да има проблеми в защита. Защо според теб не се намират точните бранители?
- Този проблем за мен е много дълбок. Синхронът в защитата се изгражда много дълго време. Трябва бранителите, в това число вратарят и опорните халфове да си познават силните и слабите страни. Това се получава с много тренировки. Не е маловажно да бъдете и големи приятели, за да може на терена със затворени очи да си подсказвате. За да може да се отнема топката по-бързо, да не се допускат положения пред вратата и същевременно да може да изнасяте играта в предни позиции. С Игор се познавахме много добре. Както се казва, знаехме и кътните си зъби. Но не трябва да се сравнява" какво е било преди и сега. Времената се менят, но Левски остава. Има върхове и спадове, но отборът винаги ще се обича

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 20 дек 2012 15:10

Три от легендите на Левски коментираха пред "7 дни спорт" представянето на отбора през календарната 2012-а година. Емил Спасов, Добромир Жечев и Ангел Станков се обединиха около мнението, че "синият" клуб е сбъркал с раздялата с нападателя Иван Цветков, който отиде през лятото в Ботев (Пд) и в момента е голмайстор на тима. Ето какво още коментираха легендите:

ЕМИЛ СПАСОВ: Трябват ни силни характери, а не хора без морал

Може да се каже, че годината беше по-скоро неуспешна за Левски. Това не е отборът, който всички левскари искаме да виждаме. "Сините" трябва да побеждават, да са първи, да се класират напред в турнирите, което не се получава последните години. Разбира се, има наченки на нещо добро, през есента отборът се представя по-успешно и до последно дишаше във врата на Лудогорец за първото място. Накрая завърши втори, но през пролетта се надявам с по-добра игра Левски да стане шампион. Отборът се нуждае най-вече от силни характери, от хора, които се раздават на терена, на които им е болно за синята фланелка. Не могат да играят хора без морал. Трябват ни по-мотивирани хора, с хъс и левскарски дух. В игрови план отборът има нужда най-вече от качествена защита. Трябват и качествени халфове, и още един вратар, както и добър нападател. Ако искаме да се борим за евротурнирите, трябва да се търсят такива хора, да се наблюдават по-дълго време и да не се избързва със селекцията.

ОЦЕНКА ЗА ОТБОРА: 4
ОЦЕНКА ЗА ИЛИАН ИЛИЕВ: 4

ДОБРОМИР ЖЕЧЕВ: Отбраната се нуждае от подсилване

Полусезонът е положителен за Левски. Една точка след Лудогорец не е много и отборът има всички сили да се пребори за титлата. Играчите на Илиан Илиев се представиха най-добре срещу Ботев (Пд). "Жълто-черните" са един сериозен отбор, който Левски надигра. От футболистите мога да отлича Дъстли Мюлдер, който бе най-постоянен през полусезона. В последните мачове добре се представиха Владимир Гаджев и Кристовао Рамос. Базил де Карвальо също заслужава добри думи, все пак вкара доста голове. Станислав Ангелов също помогна много с опита си. През зимата обаче трябва да бъде заздравена отбраната, въпреки че отборът не получи много гоове през есента. Контузиите също повлияха на отбраната, която беше лабилна. Очаквам люта битка с Лудогорец за титлата. Другите отбори ще се борят за местата след второто.

ОЦЕНКА ЗА ОТБОРА: 4,5
ОЦЕНКА ЗА ИЛИАН ИЛИЕВ: 5

АНГЕЛ СТАНКОВ: Липсата на плеймейкър е най-големият проблем на Левски

Времето изигра лоша шега на Илиан Илиев и Левски. През лятото мачовете започнаха доста рано, имам предвид тези в Европа. Отборът не беше изчистил играта си, нямаше обиграване, а по време на подготовката работата трябваше да се прехвърля набързо за първите мачове. Именно заради това се редуваха силни и слаби игри през полусезона. В срещите пък нямаше синхрон между футболистите. Левски нямаше и лидер. Христо Йовов не е този, който беше някога. Остаря, а преди решаваше мачовете сам. Няма и играч като Гара Дембеле. Левски няма човек, който може да реши мач сам, а това определено помага. Нямаше и постоянство в игрите на Левски. Публиката затова се изнерви в последните двубои, а тя е критерият за играта на тима. Жоао Силва получи малко възмжоност за изява и не можа да разгърне играта си. В атака Левски не беше достатъчно агресивен. Най-голямата грешка си остава липсата на плеймейкър, а на "Герена" имаха такъв в лицето на Иван Цветков. Левски не трябваше да го изпуска. Играта на "сините" зависеше от такъв футболист. При единоборствата Левски също отстъпваше. Вратарят Пламен Илиев беше разколебан на моменти, но причината беше заради несигурността на централните защитници. За да ти вкарат гол, причините са пет - липса на преса, липса на подсигуряване, липса на покритие по терена, грешка в защита и статични положения. За съжаление пък "сините" не използват заучените положения, а те помагат в доста от случаите. Единствено постоянен в играта си беше Дъстли Мюлдер. Иначе в мачовете Левски най ми хареса срещу Черно море, Ботев (Пд) и Литекс. Нямаше го обаче постоянството в играта и обликът на един завършен отбор. За да може един тим да играе добре, той трябва да е изграден от състезатели, които са постоянно на ниво. В Левски нямаше такива играчи.

ОЦЕНКА ЗА ОТБОРА: 4,5
ОЦЕНКА ЗА ИЛИАН ИЛИЕВ: 5

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 21 дек 2012 11:22

Иванков: Сегашните играчи нямат нашия характер - липсва им искрица
"Левски има нужда от лидер като Йовов", споделя бившият страж

Една от емблематичните фигури на Левски в новата история Димитър Иванков не скри, че според него главният проблем на сегашния отбор е липсата на искрица и характер у играчите, сравнявайки ги с неговото поколение. Иванков каза още, че на сините им трябва лидер като Христо Йовов, но за съжаление той не получава много шансове за игра в последно време.

"Не мисля, че в Левски няма левскари. Просто повечето момчета на Герена са с различен характер от нашия с Топузаков, Дани Боримиров и още много от отбора ни. На този етап играчите не показват по-голямо желание, не се вижда искрица в очите им да се раздават повече. Феновете биха простили всичко само и само да видят, че си готов да изореш терена, за да победиш. Сега футболистите са други. Залага се доста на чужденци в стартовата единайсеторка, а те още не са разкрили какво могат. Левски има нужда от лидери като Йовов. За съжаление той не взима участие във всички мачове. Мисля, че с времето играчите ще натрупат самочувствие и ще започнат да поемат по-голяма отговорност", коментира Иванков пред Тема Спорт.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Честит рожден ден на Жо

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 25 дек 2012 10:58

Честит рожден ден на Жо!
Жоао Натаилтон Рамос дос Сантос, или просто Жоаозиньо. Каквото и да се напише за този човек с голямо левскарско сърце, ще бъде малко. Мачове за „Левски” - 105 във всички турнири, голове за "Левски" - 16. Шампион на България с „Левски” през 2009 г.
Жо - завинаги един от нас! :)
П.П. Използвам случая да честитя големия празник - Рождество Христово на всички българи! :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

gerenaniehrama
Контакти:

Re: Честит рожден ден на Жо

Мнениеот gerenaniehrama » 25 дек 2012 11:25

Честит рожден ден на ГОЛЕМИЯТ Жо
От както замина за Русия ние просто нямаме ляво крило.
Да е жив и здрав и за 100 годишнината отново със синята фланелка ;)

wsxedcrfv

Re: Честит рожден ден на Жо

Мнениеот wsxedcrfv » 25 дек 2012 11:56

на един мач във Варна срещу Спартак ,един варненски зрител възкликна:къв е тоя футболист,той на човек не прилича"
аз ще добавя,Спартак /Варна/ никога не е имал такъв футболист и няма да има.стойте си на дъното и не се обаждай те когато не разбирате.
ЖО ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ,ВСИЧКИ ЛЕВСКАРИ ТЕ ОБИЧАМЕ.

Върни се в “Левски”