In memoriam: Георги Соколов

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

joro bad

Re: In memoriam: Георги Соколов

Мнениеот joro bad » 27 юни 2012 13:57

Вечна му памет на великият син футболист и непокорна душа, Жоро Соколов!

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 27 юни 2012 14:18

Мисля, че Соколето спря да играе заради история, в която бяха замесени жена и голям партиец. А и беше сигурен в себе си, защото настина много го обичаха. Но после пропагандата просто го погреба жив, защото той не беше футболист , какъв беше Гунди - да речем - т.е. Соколето играеше, защото му се играеше, а му се играеше, защото беше играч, ама играч! Мога да го сравня с Якимов - макар че Якимов не го сполетя жестоката участ на Соколето и Якимов не е беше лъчезарен любимец като Соколето, но и той , както и плеада играчи - и на ЦСКА, и на Левски, потънаха в забрава. Най-напред ги забравиха онези, които на техния гръб живееха - журналистите, после - лека-полека - и привържениците. И сега си спомняме за тях само по помени. Тъжно, ужасно тъжно!
Днес наистина няма футболисти като Соколето, като Котарака, като Гунди, Начко Михайлов (лека им пръст), но има още много, които са играли с тях и които могат да разкажат какви са били. Има и много живи, за които също се мълчи - Бонев, Пенев, Якимов, Жеков, Паро - за левскарите нека да кажат цесекарите. Дълг е на пишещите да възкресят имената им, защото такива повече няма да гледаме - не за друго, а за това, че ако някой такъв се роди, на 16 ще бъде вече в чужбина.
П.С. И сега просто съм потресен от леността на журналистите и ценностите им - вместо да потърсят някого от тези великани, те пълнят страниците с това, кой млад дърводелец с коя силиконова общественичка е бил.

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 27 юни 2012 14:46

Captain Stottlemeyer написа:
САМО ЛЕВСКИ! написа:
Morgause написа:Жалко, че много от нас не са имали шанса да видят на живо тези велики играчи... Не само Гунди, Соколов, Пенев, Якимов, Жеков... и още много други, когато футбола е бил футбол в България!

Абсолютно...Ако играеха днес тези футболисти щяха да са лидери не на Левски и ЦСКА, а на европейските грандове :!:

+1 :) Имах удоволствието да гледам на живо тези велики футболисти от 60-те и 70-те години на миналия век (казвам го, не за да се хваля с това). Искам само да допълня - уверен съм, че ако те бяха получили възможност и бяха отишли в онези години да играят в някой от европейските грандове, още тогава българин щеше да спечели златната топка, а великото американско лято от 1994 г. щеше да настъпи много по-рано. ;)

Благородно ти завиждам, че си имал това щастие, аз имам само смътни спомени! Поне съм имал щастието да говоря с хора, които познават и са играли със Соколето, хора на които вярвам, те ми казваха, че планетата още не е родила такъв играч! Вечна му памет!!!

Потребителски аватар
petar123
Контакти:

Мнениеот petar123 » 27 юни 2012 15:21

Бог да го прости Соколето! На такива нестандартни личности и във футбола, и изобщо в живота винаги съм свалял шапка! А най-важният критерий за това колко големи футболисти са били Гунди, Соколето, Котков, Начко Михайлов, Тодор Диев, Патрата, Жоро Найденов, Симеон Симеонов, Иван Колев (Бог да ги прости всичките!), както и Якимов, Жеков, Чико Дерменджиев, Бонев, Шаламанов и т.н. (Да са живи и здрави още дълги години!) са пълните трибуни от старите фотоси и клипове, както и огромната обич на хората, които са ги гледали! И причина за това не са били "малкото удоволствия на онова време", както се опитват да обяснят някои капацитети. Просто са били големи и като футболисти, и като мъже!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 27 юни 2012 15:30

petar123 написа:Бог да го прости Соколето! На такива нестандартни личности и във футбола, и изобщо в живота винаги съм свалял шапка! А най-важният критерий за това колко големи футболисти са били Гунди, Соколето, Котков, Начко Михайлов, Тодор Диев, Патрата, Жоро Найденов, Симеон Симеонов, Иван Колев (Бог да ги прости всичките!), както и Якимов, Жеков, Чико Дерменджиев, Бонев, Шаламанов и т.н. (Да са живи и здрави още дълги години!) са пълните трибуни от старите фотоси и клипове, както и огромната обич на хората, които са ги гледали! И причина за това не са били "малкото удоволствия на онова време", както се опитват да обяснят някои капацитети. Просто са били големи и като футболисти, и като мъже!

+1 Ами това е все едно да се опиташ да обясниш, че в наше време Лондон, Манчестър, Мюнхен, Дортмунд, Мадрид, Барселона, Милано .....да не изброявам още градове, предлагат малко удоволствия ....
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 27 юни 2012 21:02

Изображение
Изображение
Изображение
""... Искаха да предам Левски на финала за купата. Да им легна. Или да не изляза срещу отбора на милицията "Спартак"- София. Но аз ги наказах набързо. Набутах им го на два пъти. Направо ги побърках. Отвинтих им мозъците. След единия си гол занесох топката пред полуделия сектор "Б". Не можех да продам такава публика..."

Потребителски аватар
tani
Контакти:

Мнениеот tani » 27 юни 2012 22:54

Бях дете или по точно юноша когато за първи път видях Соколето който отдавна беше спрял с футбола било е може би 80 или 81г.на една гола поляна в новостроящия се комлекс Люлин имаше някакъв събор когато дойдоха заедно с баща му Поцо (тогава вече в инвалидна количка)Соколето ни видя че играем футбол и дойде при нас,пойска да ни покаже как се бие дузпа,до ден днешен няма да забравя това изпълнение.В този човек всичко беше техника,застана с гръб към топката и с такъв финес и майсторство я забоде във вратата че ние останахме без дъх.Голям футболист е бил за съжаление не съм го гледал ,но съм слушал много неща от моя чичо за него,уникален техник,на който единственно дисциплината му е била чужда.Поклон пред паметта му

Върни се в “Левски”