Идеята не е лоша ако обаче се направят редица промени в школата,а именно- футболистите да са на постоянен лагер- училище,тренировки, училище, тренировки и 22 часа по леглата, сутрин ставане в 7:30...как ви звучи...ами на практика е неприложимо. В България така тренират може би само в индивидуалните спортове, нашите момчета на 3 ден ще вдигат стачки. Така би се развил един талант, така е в школите на големите клубове в Европа.
Нашата школа по принцип има един особен проблем да си изпуска талантите, да не залага на тях, да не им се дава шанс заради футболисти тип Слори, Матондо,Видович и сие...къде е Сашко Киров- неоспорим талант, сега никой не го знае,Ясен искаше да го налага, но не Гонзо взе карикатурата Слори....сега нееднократно апелирам за това да не бъдат игнорирани Асен Георгиев,Чаворски,Попадийн и Жак Коен- сигурен съм че в този момент те ще са само от помощ на отбора...отделно и по малките близнаци Цоневи и Вутов!
Атлетик (Билбао) - пример за подражание на Левски
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- Уейн Рууни
- Контакти:
Re: Атлетик (Билбао) - пример за подражание на Левски
Нpetar123 написа:Много верни и конструктивни мнения се казаха, обаче Бай Ганьо и Тонев едва ли ще ги чуят. Спомням си, че навремето, когато бихме Щутгарт, преобладаваха нашите юноши - Боби Михайлов, Кокала, Гибона, Наско Сираков, Ники Илиев, Коев и т.н. Те обаче бяха прекрасно допълнени от един Руси Гочев (ако не се лъжа преди това играл за Черноморец), от Мишо Вълчев и Пламен Цветков (от Академик), от Петър Петров и т.н. Имаше сплав между млади момчета от школата и опитни играчи, купени от други отбори. Когато бихме Рейнджърс пък - Кайзера, Наско, Славчев бяха юноши на Левски, а Цветанов, Кременлиев, Янков, Хубчев и т.н. бяха все класни попълнения от страната. Парадоксално, но Хубчев до 25-26 години си играеше в автентичния Осъм Ловеч - само си представете какво е било нивото в тогавашната Б група!
И все пак съм най-съгласен с хората, които поставиха акцента върху треньорите. Без треньор не става! Защото и в двата случая, за които говоря, треньорите ни бяха много качествени - Васил Методиев и Георги Василев. Разбира се правя уговорката, че тогава футболът изобщо беше по-различен в световен мащаб. Лично за мен доста по-истински.
Н
о сега е невъзможно без чужденци ( освен ако искаш да си без титла n-ти брой години). А за когато говориш, тогава в България е имало само български футболисти. Но пък от друга страна си прав, че трябва повече да се залага на юноши и те подкрепям за това!
[center]Левски, Милан
[center]Кой ли отбор е с 26 титли, 25 купи, 13 златни дубъла, и 3 требъла?[/center]
[center]Кой ли отбор е с 26 титли, 25 купи, 13 златни дубъла, и 3 требъла?[/center]
- Never_Mind
- Контакти:
Гоце написа:Този сезон за n-та поредна година си пролича неадекватната клубна политика по отношение на чуждестранните попълнения. Привличат се футболисти на кило, които нито имат качествата, нито желанието да се раздават докрай за Левски. Достатъчно е да видим какви чужди "дарования" играха за нас през тази кампания - Бездарко, Грийн, Рамос, Калво, Видович, Рисп и т.н. В по-миналите сезони пак имаше "попадения" от типа на Дениран Ортега, Бензукан, Рабех, Слори. Въобще от всички чужденци, играли в Левски, само Бардон, Дембеле, Жоазиньо и Кабат заслужаваха своето място в отбора.
Колкото и радикално да звучи, решението за мен е да последваме модела на Атлетик (Билбао) - в Левски да играят само българи, които да знаят какво значи Левски и да се хвърлят докрай за победата на тима. И вчера например се видя как едно 15-годишно хлапе за 15 минути направи в пъти повече от недоразуменията Рамос, Бездарко и Грийн.
В България моделът на Билбао е неприложим по няколко причини :
- Никой БГ отбор не обвързва юношите си с дългосрочни договори (5-6г.)
- В момента ,в който някой играч направи 2-3 силни мача и вече е звезда(според медиите)... и "щял да продължи да се развива само ако напусне пределите на БГ"...
- Мустака как види 300к+ в зелено или евра, веднага го е продал на някой турски отбор
- Дано да греша, но не съм виждал скоро в Левски играч , който да защитава ревностно синята фанелка и да отказва оферти на чужди клубове в последните 4-5 години.
Само за справка : Йоренте,Муниаин и Хави Мартинес са искани от цяла Англия и поне половин Европа. И за сега успяват да ги задържат поне с две неща : пари и кауза .
[wrapimg=]http://prikachi.com/images/440/4592440U.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://images.icnetwork.co.uk/upl/ealinggazette/sep2008/3/9/7A187447-ACE7-BA6C-3DE786A0320F8078.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://images.icnetwork.co.uk/upl/ealinggazette/sep2008/3/9/7A187447-ACE7-BA6C-3DE786A0320F8078.jpg[/wrapimg]
Така или иначе пропуснахме всичко. По зле от това неможе да бъде, така че: ИСКАМ ДО КРАЯ НА СЕЗОНА ДА ИГРАЯТ И СЕ НАЛАГАТ ВЪЗМОЖНО ПОВЕЧЕ ОТ ЮНОШИТЕ НА ЛЕВСКИ. Тях и с 10 гола да падаме, ще ходя да ги подкрепям и гледам. Веднага да се махат тези хрантутници и бездушници от играчите и ръководсвото. Не искам в края на сезона пак да ми обявяват, че ще правим гръмки селекций и да се взимат анонимници и скъпи бездарници, за да гледам поредното ,,Дежавю", не мерси! Едни от най-добрите футболисти от школата ни, невероятни Левскари и футболисти, сега са и най-добрите играчи само ,че в другите водещи отбори в ,,А" група. Примери мога да ви дам десетки. Защо и докога ще се получава това???????????? Аз за мен си имам отговор и то лично даден от някои от тях!!!!
Примери много:нищожна част от по известните- Ники Дюлгеров, Попето, Макриев, Табаков, Бандата, Балджийски, Галин Иванов......... и много, много други играчи от школата ни,да изброявам ли още
Определени хора или кръгове в любимият ни Левски, няма да приберат тлъсти комисионни, при трансфер на някой анонимник или ,,звезда" от чужбина в отбора ни и тези момчета автоматично стават ненужни и неудобни.Агентите, освен за трансфер, получават и процент от възнаграждението на чуждият футболист.
Друга е работата, че самият клуб е инвестирала в самия играч не малко средства и да ги гонят или освобождават срещу смешни пари, също е много интересна работа, защото всичко зависи от треньора на мъжете. Той казва, този ми е нужен и може да го развием и да вземем доста пари при трансфер, а този нестава. Явно нещата са объркани тотално на всички нива и колкото и да не ни се иска, много хора се възползват и подвеждат президенти(неразбиращи от футбол) и нас запаляковците с цел облагодеталстване. Само да допълня, че изброените в малката си част футболисти, са в ерата на Стойлов-Сираков. Не обвинявам никой, само го отбелязвам като факт.Не, че нещо се е променило откакто ги няма в Левски, напротив. Истината е: школата, юношите на Левски и млади Български таланти. Нужно ли е да припомням на някои, нашите дрийм тимове от средата на 60-те и началото на70-те, времето около 84 година, отбор легенда създаден почти 90% от школата на Левски(Гиби, Наско,Б.Михайлов,Ники Илиев,Емо Спасов,Емо Велев,Петър Петров, Коев ................) от 94-95 година, когато мачкахме наред.
Май примери много, разбиране и чуваемост за съжаление никаква!

Примери много:нищожна част от по известните- Ники Дюлгеров, Попето, Макриев, Табаков, Бандата, Балджийски, Галин Иванов......... и много, много други играчи от школата ни,да изброявам ли още

-
- Контакти:
Съгласен с joro bad,само не знам как ще стане.Аз съм от по старото поколение и ясно си спомням какво се случи.Не съм съгласен с примера-,,Атлетико,,Билбао.Имаме си пример-,,Левски,,от онова време.Не искам като Билбао да се мотаеме в средата на таблицата.Иначе за Европа-браво!
Писанията на автора са похвални ... теоретично. Защо теоретично?
1. Защото съвременните български играчи са едни от най-слабите в Европа. Вижте ни националните формации във всички възрасти и ще разберете. Вижте ни играчите в чужбина след Бербатов и Петрови и ще разберете. Играч като Гаджев в края на 80-те години щеше в най-добрия случай да се бори за място в Дунав Русе (нищо лошо, те тогава бяха в А група все пак)
2. Треньорите ни са пълни некадърници. Ние нямаме човек, който да назначим на първия отбор, какво остава за юношите
3. Нещата могат да станат, ако се извадят 50 000 евро за месечни заплати на холандци или испанци, които да поемат школата за едно 10 години да речем. Тогава може и да почнем да произвеждаме нещо
4. Преди 20-30 години чакахме ред да се освободи игрището от батковците и да почнем ние по-малките да играем и беше голяма чест някой от нас като покажеше качества и го вкараха при по-големите. Играл съм по 6 часа футбол на ден за кеф (някои играеха и по 10), без никога да си мисля, че с това ще се занимавам и съм си учил отлично уроците. Човек съм станал, диплома съм взел, не съм съвсем лош професионалист. Сега децата ги занимават с всякакви тъпотии, зубрят по 12 часа на ден и пак не разбират елементарни работи. Същото и с футбола. Като мина през почивните дни покрай някой училищен двор, пак виждам повече такива чичковци като мен да ритат. А е вярно че количеството прави качеството.
5. По същото време започнаха да излизат нашите таланти в чужбина и когато отворех вестник Народен спорт в понеделник и четях за поне 10-ина български гола в отминалия кръг или отлични изяви в първенствата на Испания (Стоичков, Пенев, но и Сираков, Ламята, Туньо дори, по-късно Велко Йотов, Иво Андонов), Италия (Ники Илиев), а за Португалия просто не мога да ги изброя, имаше отбори с по 4 българи (Балъков, Костадинов, Ивайло Йорданов, Михтарски, Пламен Гетов, Стойчо, там Никола Спасов и още много вече съм ги забравил), Петър Александров беше голмайстор в Швейцария, Лечков и Хубчев в Германия. И това преди СП 1994. Сега в някои седмици не мога да открия един български гол в Европа не говорим за най-добрите първенства. Радваме се, че Мицански или Рангелов вкарали във Втора Бундеслига или че Хичо води Касъмпаша към промоция.
Какви юноши сега, какви пет лева? Да не бъда разбран грешно. ще се радвам да играят юношите вместо тези цървули, които тази пролет орезлиха синята фланелка, но не можем да очакваме нещо кой знае какво от тях. Пък ако ме опровергаят още по-добре.
1. Защото съвременните български играчи са едни от най-слабите в Европа. Вижте ни националните формации във всички възрасти и ще разберете. Вижте ни играчите в чужбина след Бербатов и Петрови и ще разберете. Играч като Гаджев в края на 80-те години щеше в най-добрия случай да се бори за място в Дунав Русе (нищо лошо, те тогава бяха в А група все пак)
2. Треньорите ни са пълни некадърници. Ние нямаме човек, който да назначим на първия отбор, какво остава за юношите
3. Нещата могат да станат, ако се извадят 50 000 евро за месечни заплати на холандци или испанци, които да поемат школата за едно 10 години да речем. Тогава може и да почнем да произвеждаме нещо
4. Преди 20-30 години чакахме ред да се освободи игрището от батковците и да почнем ние по-малките да играем и беше голяма чест някой от нас като покажеше качества и го вкараха при по-големите. Играл съм по 6 часа футбол на ден за кеф (някои играеха и по 10), без никога да си мисля, че с това ще се занимавам и съм си учил отлично уроците. Човек съм станал, диплома съм взел, не съм съвсем лош професионалист. Сега децата ги занимават с всякакви тъпотии, зубрят по 12 часа на ден и пак не разбират елементарни работи. Същото и с футбола. Като мина през почивните дни покрай някой училищен двор, пак виждам повече такива чичковци като мен да ритат. А е вярно че количеството прави качеството.
5. По същото време започнаха да излизат нашите таланти в чужбина и когато отворех вестник Народен спорт в понеделник и четях за поне 10-ина български гола в отминалия кръг или отлични изяви в първенствата на Испания (Стоичков, Пенев, но и Сираков, Ламята, Туньо дори, по-късно Велко Йотов, Иво Андонов), Италия (Ники Илиев), а за Португалия просто не мога да ги изброя, имаше отбори с по 4 българи (Балъков, Костадинов, Ивайло Йорданов, Михтарски, Пламен Гетов, Стойчо, там Никола Спасов и още много вече съм ги забравил), Петър Александров беше голмайстор в Швейцария, Лечков и Хубчев в Германия. И това преди СП 1994. Сега в някои седмици не мога да открия един български гол в Европа не говорим за най-добрите първенства. Радваме се, че Мицански или Рангелов вкарали във Втора Бундеслига или че Хичо води Касъмпаша към промоция.
Какви юноши сега, какви пет лева? Да не бъда разбран грешно. ще се радвам да играят юношите вместо тези цървули, които тази пролет орезлиха синята фланелка, но не можем да очакваме нещо кой знае какво от тях. Пък ако ме опровергаят още по-добре.
- damyanov1963
Те и Левски са отстранявали Европейски шампион: Когато отстраниха/уволниха/ Любко Петрович /Европеиски шампион с Ц.Звезда/ от Герена
Освен Любко Петрович и Аякс, ако имаш предвид настоящ европейски шампион Любко не беше такъв.
Освен Любко Петрович и Аякс, ако имаш предвид настоящ европейски шампион Любко не беше такъв.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
damyanov1963 написа:Те и Левски са отстранявали Европейски шампион: Когато отстраниха/уволниха/ Любко Петрович /Европеиски шампион с Ц.Звезда/ от Герена
Това беше много духовито, признавам.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!
Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!
drvasko98 - Съгласен съм с много от нещата които си написал (предимно за живота и развитието в миналото, което като си написал е сходно с моето битие), но не съм съгласен за юношите и веднага се аргументирам. Да, сега има по-малко момчета които да изпъкват със страхотни качества, но защоте трябва да се унищожават в зародиша им или да им се обива всякаква надежда за переспектива и желание за изява като не им се дава никакъв шанс или им се дава, но не и в родния клуб. Съдбата им се предопределя донякъде още в юношеските години, като на техните позиций в мъжкият отбор се купуват непознати никому ,,звезди" на килограм и пълни анонимци, това са наемници, които мислят само за заплати, тансфер и всичко друго, но не и за благото на клуба!
Примери мога да изброя десетки за такива, а за правилно привлечен качествен чуждестранен футболист в Левски са единици. И за да невлизам по-дълго в подробности, давам пример за първите отбори в първенството ни в момента. Млади таланти от школата им или друга такава Българска + едно, две класни чуждестранни попълнения! 

toffees написа:Те и Левски са отстранявали Европейски шампион: Когато отстраниха/уволниха/ Любко Петрович /Европеиски шампион с Ц.Звезда/ от Герена