Новата година започна ударно за Левски. ”Сините” разпиляха с 9:0 третия във втора дивизия на Кипър Агия Напа, който има амбиции да се бори за влизане в елита за втори път в своята история. Проблемите на столичани обаче си остават. „Резултатът е внушителен, но това не най-важното”, каза Николай Костов след успеха. ”Целта на отбора бе да се движи правилно и съм доволен от видяното”, допълни старши треньорът.
Върналият спокойствието във футболистите след изминалата тежка година специалист продължава да налага своя стил и схема 4-1-4-1, а самите играчи се чувстват доста по-комфортно в нея за разлика от преди два месеца. Костов, който е върл привърженик на стила на игра на Барселона, не спира да иска и да подтиква своите състезатели да пресират противника във фаза защита и да се движат много без топката във фаза атака. Забелязва се, че желанието на треньора е топката да се разиграва максимално дълго и дори пред наказателното поле. Често Христо Йовов и Владимир Гаджев взимат кълбото дори директно от вратаря, докато централните защитници Йордан Милиев и Сержиньо Грийн "отварят" по двата фланга, за да има повече опции за играча с топка да намери свой свободен съотборник.
Костов учи тима си да бъде много компактен, като отбраната и човекът пред нея да се движат в пакет и да атакуват топката, преди противниковият халф или нападател да я получи. Целта е при отнемане на кълбото тимът да тръгва на скорост и максимално бързо да стига до противниковата врата. Ще се разчита на Йовов, Дарко Тасевски и Влади Гаджев с тяхната техника да бъдат креативните футболисти и да градят играта, докато Иван Цветков и останалите двама халфове-нападатели, в случая Тони Калво и Даниел Младенов, да завършват атаките с гол. Първите трима нямат нужната бързина, но за сметка на това не им липсва техника. Имат ли ден и играят ли с малко докосвания, те могат да матират всяка халфова линия в България. Както никога досега македонският национал се опитва да бъде максимално полезен във фаза защита, въпреки че силата му не е там, но няма как да не признаем старанието му, както и това на останалите му колеги.
От Калво, Младенов и Цветков се иска да не позволяват на противника да изнася лесно топката и при първа възможност да завършват атаката с удар. Двамата флангови футболисти имат пълната свобода да влизат навътре и да търсят фронтално противниковата врата. Същото важи и за Цветков, който в малки пространства се ориентира отлично и в повечето пъти намира пролука към вратата на съперника. Испанецът пък изглежда се събуди. Той направи подготовка и още в първия мач бе най-добрият за своите, участвайки дейно във всичките четири гола, докато бе на терена - две попадения, асистенция и беше в основа на четвъртото преди почивката.
Тепърва в контролите в Турция ще стане ясно дали идеите на Костов и щаба му ще бъдат реализирани. Вижда се обаче, че без новите футболисти тимът трудно ще се бори за първото място. Именно поради тази причина треньорът продължава да иска трите попълнения, които си пожела още през декември. Както е известно, става дума за нападател (бързак, който обича да се движи по целия фронт на атаката, като също така отваря пространствата на своите съотборници), централен защитник (тъй като единствената алтернатива на Йордан Милиев и Сержиньо Грийн е Иво Иванов, а след напускането на Ларс Рисп най-вероятно и Александър Башлиев ще си тръгне от „Герена”. Стефан Станчев пък все още не е на 100% възстановен от тежка травма) и бърз халф, които да играе на едно от двете крила в четворката зад нападателя в схемата на „сините”.
Костов вярва в работата си е сигурен, че с трима футболисти на тези постове и с нужните характеристики Левски ще е реален конкурент и дори фаворит за титлата. Шефовете му обаче трябва да се разбързат, тъй като времето минава и евентуалните нови попълнения вече пропуснаха първия лагер, който бе за сила, а в Анталия вече ще се започне работа по избистряне на състава. Те обаче ще има да наваксват пропуснатото в първия лагер. Затова колкото по-рано дойдат въпросните нови футболисти, толкова по-бързо ще могат да се адаптират и да се сработят със съотборниците си и да се нагодят на схемата на игра.
Левски: Всичко около клуба
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Новото лице на Левски!!!!!
LEVSKI_FOREVER
Re: Всекидневна около Левски.....
Това 9-0 изобщо не би трябвало да се коментира . Сигурен съм , че и квартално отборче би се справило по същия начин както това измислено отборче на Агия Напа
) . Просто е абсурдно да се играят такива мачове . Една двустранна игра би свършила доста по добра работа . Казано-така бих искал да подчертая , че това е по скоро опит за пи-ар на новите лица в клуба т.е. да се покаже някакъв възход , само че "наивниците", значително понамаляха .

1-Подписа на агент Тара все още стои под документа за ликвидирането на "Левски" и трансформацията му във "Витоша".
2-Гонзо- с този некадърник тръгна разрухата .
3-Тоньо е вреден за Левски !
-
- Контакти:
zlobul излез ти да играеш?!? хората работят добре, имаме юноши за пръв път от доста години, а ти плюеш???
какво искаш повече
имаме треньор, изчакай ако паднем от Славия плюй на воля
какво искаш повече
adrian_1975 написа:zlobul излез ти да играеш?!? хората работят добре, имаме юноши за пръв път от доста години, а ти плюеш???
какво искаш повече
Хайде да започнем да правим разлика между "плюене" и изказване на нещата , такива каквито всеки отделен фен ги усеща .Плюене ли е според теб това , че имам мнение , различно от очакванията или по скоро не реагирам на нещата така както би им се искало например на тара , го*ньо , а сега и на Тонев , който не спря да хвърля плоски обещания наляво и на дясно и всичките без покритие ?
п.п както е тръгнало , май ще дойде времето в което ние феновете ще се наложи да влизаме да играем . Сигурен съм , че повечето от нас ще си оставят сърцата на терена , за разлика от измислените звезди , т.е надничарчетата предимно на го*ньо.
1-Подписа на агент Тара все още стои под документа за ликвидирането на "Левски" и трансформацията му във "Витоша".
- ralka_levskarka
- Контакти:
до петък новата селекция трябвало да бъде направена, уЖ 

[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]
Един безплатен съвет към тия тримцата Костов-Тонев-го*ньо . Огледайте се в отбора на Ботев враца , там има две момчета (Брано Костадинов и Кокинов) , сигурен съм , че по нищо няма да отстъпват на Арс или пък Тони Калво .Така както бях убеден и във възможностите на Пламен Илиев още като играч на Видима , така и сега съм убеден , че тия момчета с малко школковка ще паснат идеално за Левски .
- santiliana
zlobul написа:Един безплатен съвет към тия тримцата Костов-Тонев-го*ньо . Огледайте се в отбора на Ботев враца , там има две момчета (Брано Костадинов и Кокинов) , сигурен съм , че по нищо няма да отстъпват на Арс или пък Тони Калво .Така както бях убеден и във възможностите на Пламен Илиев още като играч на Видима , така и сега съм убеден , че тия момчета с малко школковка ще паснат идеално за Левски .
е как, те - големите спецове ще кажат, че такива си имаме достатъчно в школата и в отбора... Не е ли да вземем някой като Слори, Матондо или Рисп- значи нищо не правиме

Сега говорят, продължават да говорят лъжи и да ни мамят в очите. За селекцията, за малките, за всичко. Но при първата грешна стъпка напролет синята публика ще им напомни един рефрен...
santiliana написа:zlobul написа:Един безплатен съвет към тия тримцата Костов-Тонев-го*ньо . Огледайте се в отбора на Ботев враца , там има две момчета (Брано Костадинов и Кокинов) , сигурен съм , че по нищо няма да отстъпват на Арс или пък Тони Калво .Така както бях убеден и във възможностите на Пламен Илиев още като играч на Видима , така и сега съм убеден , че тия момчета с малко школковка ще паснат идеално за Левски .
е как, те - големите спецове ще кажат, че такива си имаме достатъчно в школата и в отбора... Не е ли да вземем някой като Слори, Матондо или Рисп- значи нищо не правиме![]()
Сега говорят, продължават да говорят лъжи и да ни мамят в очите. За селекцията, за малките, за всичко. Но при първата грешна стъпка напролет синята публика ще им напомни един рефрен...
санти ,
ако онзи смешен съдия който свири безумно в мача Левски- Ботев( враца ) 3-0 не беше заклал децата на ботев , съм почти сигурен , че резултата щеше да е различен т.е. искам да кажа , че в този мач съдията беше най-добрия централен защитник на Левски.
Последна промяна от zlobul на 17 яну 2012 18:14, променено общо 1 път.
Ех, как не ни е срам да бием с 9-0 значи, ц ц ц ц ! И то да вкараме 5 гола играейки с юношите и резервите ! СРАМОТА ! ОСТАВКА ! ВЪН ! ВСИЧКИ !
"Когато излизам на терена, обичам да поглеждам към пълните трибуни. Като ти ревне тази публика, как да не се хвърлиш!" Георги Аспарухов
- santiliana
zlobul написа:santiliana написа:zlobul написа:Един безплатен съвет към тия тримцата Костов-Тонев-го*ньо . Огледайте се в отбора на Ботев враца , там има две момчета (Брано Костадинов и Кокинов) , сигурен съм , че по нищо няма да отстъпват на Арс или пък Тони Калво .Така както бях убеден и във възможностите на Пламен Илиев още като играч на Видима , така и сега съм убеден , че тия момчета с малко школковка ще паснат идеално за Левски .
е как, те - големите спецове ще кажат, че такива си имаме достатъчно в школата и в отбора... Не е ли да вземем някой като Слори, Матондо или Рисп- значи нищо не правиме![]()
санти ,
ако онзи смешен съдия който свири безумно в мача Левски- Ботев( враца ) 3-0 не беше заклал децата на ботев , съм почти сигурен , че резултата щеше да е различен т.е. искам да кажа , че в този мач съдията беше най-добрия централен защитник на Левски.
именно. Спомням си, че такава засада "изпраска", че даже и наш`те ги досрамя. Насред Герена...