Финансирането на Левски?!?!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

svis2ov
Контакти:

Re: Финансирането на Левски?!?!

Мнениеот svis2ov » 11 апр 2011 19:52

Извинявай, но сметките ти са много прости (базични)! Всеки, който се занимава с бизнес знае, че 2+2 в най-добрият случай е равно на 1! Т.е. 1 е печалба, а 3 са разходи! Подчертавам, в най-добрият случай! Ако си интелигентно момче, иди на сайта на Уикипедиа и направи търсене по:
1. оперативни разходи
и 2. директни разходи
3. индиректни разходи
Като го прочетеш, ще се замислиш за много неща, като например колко му струва на Батков:
1. поддръжка на тревен терен и стадион (вкл. заплати, осигуровки, техника, резервни части, ремонти, етц)
2. младежки формации, треньори, кинезиолози, лекари, треньори по физ.подготовка, помощен персонал, етц.
3. помощни терени и поддръжка
4. пътувания на всички формации, хотели
5.данъци
и следва и следва!
Ха, сега си измисли една цифра и я извади от сметнатата от теб печалба на Батков и кажи, колко остава?
:) :) :)

Потребителски аватар
magga
Контакти:

Мнениеот magga » 11 апр 2011 19:54

Не съм фен на Левски и затова няма да давам мнение за финансирането на любимия ви отбор, но това, което коментираш за Испания е абсолютно изключение за европейския футбол. При това говориш за абсолютно изключение от правилото. На принципа на самоуправлението са само 4 отбора- Барселона, Реал М, Атлетик Б и Осасуна. Всички други се управляват точно както и останалите европейски отбори/ имат собственици, които влагат средства в тях/. Доколкото си спомням, въпросният статут на тази 4-ка е определен със закон. Как финансово се справят Осасуна си нямам идея. Обяснението за другият баски клуб е понятен в някаква степен като се има предвид политиката на национализъм, т.е. се използват играчи и треньори само от техен произход. За Барса и Реал можеш сам да си направиш изводи. Извода, че такова нещо е изключително трудно постижимо не само за Левски, но и за почти всички останали отбори на стария континент, се налага от само себе си.[/quote]

сигурно,за това казах,че ми се вижда фантастично,направо нереално :lol: ,но го има и да се направи нещо близко до това не е малко ;) и не само в Левски,но пак казвам ИДЕЯ Е

Потребителски аватар
zlatan
Контакти:

Мнениеот zlatan » 11 апр 2011 20:08

недейте да атакувате момчето,което е писало статията,всички знаем че няма нормален човек който да дава от джоба си всяка година по-някой милион,но пък е вярно и друго че разходите във Ф.К.Левски са наистина големи.Има си финансов директор на който между дригото спрях да вярвам откак се замеси и той с Казанската афера и не каза истината.Колкото до мнението на един фен че нямало опашки от куповачи пред Тодорини кукли ще му отговоря просто:
Колега в голяма си заблуда.В момента в който Батков каже пред БНТ-да аз продавам Левски точно след 5-мин ще има пет куповача.Цената на Левски в момента е около 15-20млн Евро като се има предвид че клуба няма може би задължения.
Дали ще имаме и ние следващ Митал или Титан само Господ знае,но и само той знае дали Левски не го чака някой и друг Абрамвич.
Батков си играе с Левски от как назначи Директора от Пловдив.Изречение на висш човек от управата на Левски преди две години,запитан дали може да се уреди на тото мач Литекс-Левски:отговора е следния.
Ако това стане само с един единствен мач тези отбори избиват целия полусезон.Това се коментира вчера в ефира на една що годе добра тв TV-7.
SБатков няма бъдеще помнете това.
Всички не деца тук в този форум го знаем,но ни е страх да го изречем,защото много ни боли за нашия си Левски.
LEVSKI_FOREVER

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 11 апр 2011 20:24

magga написа:Не съм фен на Левски и затова няма да давам мнение за финансирането на любимия ви отбор, но това, което коментираш за Испания е абсолютно изключение за европейския футбол. При това говориш за абсолютно изключение от правилото. На принципа на самоуправлението са само 4 отбора- Барселона, Реал М, Атлетик Б и Осасуна. Всички други се управляват точно както и останалите европейски отбори/ имат собственици, които влагат средства в тях/. Доколкото си спомням, въпросният статут на тази 4-ка е определен със закон. Как финансово се справят Осасуна си нямам идея. Обяснението за другият баски клуб е понятен в някаква степен като се има предвид политиката на национализъм, т.е. се използват играчи и треньори само от техен произход. За Барса и Реал можеш сам да си направиш изводи. Извода, че такова нещо е изключително трудно постижимо не само за Левски, но и за почти всички останали отбори на стария континент, се налага от само себе си.

сигурно,за това казах,че ми се вижда фантастично,направо нереално :lol: ,но го има и да се направи нещо близко до това не е малко ;) и не само в Левски,но пак казвам ИДЕЯ Е[/quote]
Съгласен съм, че е идея, но за да има почва в България, трябва да се намери отговор на два основни въпроса:
1. Дали законодателя и в частност ресорния орган /БФС/ ще позволят подобно нещо?
2. Дали подобно нещо е постижимо финансово и организационно в родината ни?
Според мен отговора и на двата въпроса е твърдо не. Дори и от това, което знаем в публичното пространство за финансовите дела на Реал М, то се вижда, че няма да се получи. От една страна са членските вноски, за които говореше "блу аваландж", от друга страна са огромните заеми / в случая от "Банко ди Сантандер, която е една от най- големите банки в света и която плати за да може Алонсо да се състезава за Ферари/ и не на последно място е помощта на държавата за белите. Пример за последното е факта, че за да не обявят Реал фалит преди няколко години, кметството на Мадрид купи тренировъчната им база. Продажбата на сувенири и екипи на звездите на Реал носят приходи, които са трудно постижими за поне 90 % от отборите в света. За такъв мащаб е необходима огромна фенска маса във и извън Испания, което в частност за любимият ти клуб е недостижимо, а за извън пределите на България да не говорим. Имам спомен, че по- голямата част от приходите от лични рекламни договори на звездите на "белите" остават в касата на клуба. Срещу това те получават огромните си заплати. Това е практика поне от времето на Зидан и Фиго насам. Приходите от билети и абонаментни карти също са астрономически за нашите мащаби, защото стадиона им има голям капацитет и цените са средно от по няколко стотин евро.
Не се заяждам с теб и не оспорвам правото ти на идеи, но е хубаво да си наясно с някои неща за да прецениш до колко реални са подобни твои виждания за управлението на един клуб и къде е границата между реалността и фантазията.

scooool
Контакти:

Мнениеот scooool » 11 апр 2011 20:45

Пичове вие полудяхте ли???!!!вярно,че Батков е смолянски бек ама не се усеща криза сериозна при нас и играчи купиваме всички свиват разходите,аз даже съм учуден,че дава толкова пари при тези игри последните две години.Не съм му адвокат или агитирам за него,но той се излага с приказки иначе пари си дава не сме тръгнали да вадим джобовете навънка даже ми се струва,че нашите педалчета много добре си живеят.Другаде е проблема повечето играчи и ръководители нямат класа за любимия отбор и мърсят синята фланелка.

Потребителски аватар
SAMP
Контакти:

Мнениеот SAMP » 11 апр 2011 21:30

svis2ov написа:Извинявай, но сметките ти са много прости (базични)! Всеки, който се занимава с бизнес знае, че 2+2 в най-добрият случай е равно на 1! Т.е. 1 е печалба, а 3 са разходи! Подчертавам, в най-добрият случай! Ако си интелигентно момче, иди на сайта на Уикипедиа и направи търсене по:
1. оперативни разходи
и 2. директни разходи
3. индиректни разходи
Като го прочетеш, ще се замислиш за много неща, като например колко му струва на Батков:
1. поддръжка на тревен терен и стадион (вкл. заплати, осигуровки, техника, резервни части, ремонти, етц)
2. младежки формации, треньори, кинезиолози, лекари, треньори по физ.подготовка, помощен персонал, етц.
3. помощни терени и поддръжка
4. пътувания на всички формации, хотели
5.данъци
и следва и следва!
Ха, сега си измисли една цифра и я извади от сметнатата от теб печалба на Батков и кажи, колко остава?
:) :) :)

Искаш да ми кажеш,че 2 милиона Лева не стигат за подръжка на Герена и школата?!?!

П.С.Абе пич,ти осъзнаваш ли, че с 2 милиона лева ще направи игрища до Шел-а ;)
Вие парите ги нямате за нищо,искате да ми кажете,че Левски харчи по 15 милиона на година,и Батков вади около 10 от него :shock:
НЕ мога да споря с хора,които вярват на доказан и безкрупулен лъжец,като Батков!
"681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!"

Потребителски аватар
SAMP
Контакти:

Мнениеот SAMP » 11 апр 2011 21:39

Каракочев написа:
SAMP написа:
baltimore написа:ЕДИН милион от ТВ права, много ми се виждат...

Добре,6-700 хил лева,да приемем,че съм се изхвърлил,криза е ;)

SAMP като те гледам как жонглираш с цифрите,Дянков го сложи в малкия си джоб.Що ли си мисля,че таман си преминал във втори клас и са те взели в казармата?

Еми докато има такива лимони,като теб да вярват на всичко,което им се казва,минималната заплата ще е 240 лв.,а месечната сметка за парно ще е 150-200 лв. ;)
"681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!"

Потребителски аватар
Levski 1914
Контакти:

Мнениеот Levski 1914 » 12 апр 2011 10:27

Не искам да защитавам Батков, защото последните няколко години направи достатъчно простотии...но Левски е единствения клуб в България, който не дължи пари на държавата под формата на данъци, осигуровки и т.н., на който всичко му е изрядно финансово, не е със запорирани сметки, футболитистите си получават заплатите в срок. Имаме хубав стадион, имаме добра база! Не сме заплашени всеки сезон от отнемане на лицензи и т.н.

Единственото нещо, за което може да се кори Батков, е че се доверява на лоши съветници! Клубът върви надолу единствено заради лоши управленски решения, а не заради финансите си...за разлика от 90% от отборите в България.

Колкото до автора на темата и сметките, които е направил...това са ала - бала неща. Един куп разходи не е сметнал... svis2ov го е написал най-добре!
"You want to know how I did it? This is how I did it, Anton: I never saved anything for the swim back." /Vincent/

Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 апр 2011 12:03

Два въпроса към защитниците на Батков ...

Вие, адвокат да работи на загуба виждали ли сте ?
А за без пари ? ?

Риторични въпроси разбира се ... :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Каракочев
Контакти:

Мнениеот Каракочев » 12 апр 2011 14:18

Вие, адвокат да работи на загуба виждали ли сте ?
А за без пари ? ?

Точно защото не сме виждали не вярвам някой от адвокатска кантора''Ганьо & Ко'' да работи така.

Върни се в “Левски”