wikileaks замеси батков в голям скандал

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Re: wikileaks замеси батков в голям скандал

Мнениеот blue avalanche » 09 дек 2010 19:37

Hrabar написа:Специално за Йода:

Михаил Семьонович Чорни: Известен е още като Майкъл Чорни и Михаил Шерней. В книгата си руският журналист Андрей Калитин и американският журналист Александър Грант дават своята версия върху произхода на парите на Михаил Семьонович. Според тях, Чорни е бил активно замесен в аферата с фалшиви банкови авизо, развихрила се в началото на 90-те на миналият век. В книгата се посочва, че в подземните среди в Русия, Михаил Семьонович Чорни е известен като „Миша-крыша” (Миша шмекера – от руски, жаргон). Юни месец 2007 година срещу Андрей Калитин е извършен опит за убийство. Други факти около личността на Михаил Семьонович: на 18 август 2000 година беше издадена заповед, с която се отнема правото на пребиваване на Майкъл Чорни на територията на Република България, в качеството му на „Заплаха за националната сигурност” и му се забранява достъпът до територията на държавата. Заповедта е издадена три дни след посещението в София на шефа на ЦРУ Джордж Тенет. Освен в България забрана за влизане има и за САЩ, Швейцария и Франция. Според някои източници има такава забрана и за влизане във Великобритания, но изглежда тази информация не е актуална. В момента в Израел тече разследване срещу Майкъл Чорни за незаконно финансиране на израелският политик Авигдор Либерман и неговата партия НДИ. Преди години имаше забрана спрямо Чорни за напускане на Израел, във връзка с разследването срещу Гад Зееви(същият, който разсипа авиокомпания „Балкан”) и финансови афери около желанието на Зееви да закупи 20% от израелският държавен телеком „Безек”, парите за което били осигурени от Чорни. По-късно беше обвиняем и по дело, според което е съдействал за издаване на визи на руски престъпници.
В момента Майкъл Чорни се издирва от Интерпол.

http://www.interpol.int/public/Data/Wan ... _21842.asp

На горният линк много добре се вижда за какво е издирван. За MONEY LAUNDERING(пране на пари), ORGANIZED CRIME /TRANSNATIONAL CRIME(организирана/международна престъпност).

Да не бараме темата кой как е направил първият си милион,щото ще трябва да хвърлим поглед в/у "клана" Кенеди,Бил Гейтс,Абрамович и т.н.[offtopic]Както казват хората:"И в англ. кралица може да се намери нещо мръсно!Ако и бр...ш в з...а!" :lol: :lol: :lol:[/offtopic]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 09 дек 2010 20:55

Американците имат право да защитват своите интереси,много ясно,че всеки неудобен за тях ще го следят изкъсо.Но това са си американски проблеми,не наши...А мен американските проблеми са ми точно през к..а!Точно тия,дето създават хиляди проблеми по целия свят,да ми се барат на честни и радетели за мир и демокрация-айде нема нужда!На мен пък всеки,който на тях им създава проблем,ми е симпатичен!Руската мафия не им дава да си развяват байрака,руската държава си стъпи на краката и показва зъби-много ясно,че ще пискат!Кого и в какво обвиняват американците,ама ич не ме интересува!Не се погледнат,че кризата почна и стана зарад тях,че пустата им лакомия край няма,ами пък и негър си избраха за президент...Нищо лично против негрите нямам,нито против индианци,ескимоси или патагонци!Обаче негър да командва света и да се бърка навсякъде,дето трябва и не трябва-просто няма да стане!Тия са точно като в библейската притча-гледат сламката в окото на другите,а гредата в своето не виждат,тъй де!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Spasov_bg
Контакти:

Мнениеот Spasov_bg » 10 дек 2010 18:14

Да е жив и здрав Тодор иначе ще сме като панчаревци.По добре на хората в устата а не в краката.

Върни се в “Левски”