Младите "надежди" на Левски

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
bobbi
Контакти:

Re: Младите "надежди" на Левски

Мнениеот bobbi » 05 окт 2010 00:52

Младите надежди са най-важното нещо в един отбор,но май за БГ футбола това нещо не важи!

vesodoc
Контакти:

Мнениеот vesodoc » 05 окт 2010 01:50

Не знам с какво се занимаваш в живота, освен че ходиш на мачове на Левски, примерно.
Обаче опитай да ми кажеш една област от духовната или материална сфера в България, в която някой да държи на "младите" надежди у нас. И изобщо да се дава път на тия "надежди", ако изобщо има такива.

Septemvri.fc
Контакти:

Мнениеот Septemvri.fc » 05 окт 2010 02:38

Има нещо вярно в това което пишете ,но има едно голямо НО. Истината е че 10 години тренирам и я има по 5 топки за възраст я не,терените са ужасни съблекалните също... Искаме много а никoй нищо недава да се подобрят условията. A, че огромна част от юношите се вземат твърде насериозно още на 16-17год. е другият голям проблем. :(

vesodoc
Контакти:

Мнениеот vesodoc » 05 окт 2010 03:43

Ами дано само това да е проблемът.
Защото според мен в последно време много повече хора ходят на мачовете на юношите. Има много по-голям интерес към работата на школите. Фактът, че се пише за тях, обсъжда се работата на треньорите и пр. говори, че може би все пак интересът е повишен. Логично би било това в даден момент да доведе до по-сериозни промени.
Аз например бях приятно изненадан какви страхотни игрища е построила общината в Банско за игра на футбол, на децата. ..
Така че материалната база рано или късно ще се подобри.
Това, което трудно някога ще се промени, е манталитета. Самите ние си поставяме много ниско тавана. Това е.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 05 окт 2010 11:01

Ако ще коментираме играта вчера на Иса, Киров, Огнянов -за мен те не играха зле. Но не трябва да бъдат фаворитизирани. Ако бъдат предпочитани пред по-опитните играчи само защото са по-млади им правим мечешка услуга. В спорта няма млади и стари ,а можещи и неможещи колкото и банално да звучи.
Някой в темата беше писал ,ч е ако 1 футболист до 20-21 години не се е наложил в първия състав едва ли не не става. Аз категорично не съм съгласен с една такава констатация -всичко е строго индивидуално. Не е препоръчително един млад организъм да бъде натоварван сериозно докато още расте. В България растежа при момчетата завършва средно на 18-20 години ,преди това организма не може да носи тежки натоварвания. Ако организма бъде натоварен докато още расте има много голям риск да не понесе натоварванията. Неслучайно много футболисти които са започнали професионалната си кариера на 16-17 години получават тежки травми,а в някои други спортове където се работи много и за сила често се стига и до необратими увреждания. Така че всичко е строго индивидуално.Няма рецепта това ,че някой е добър на 19 не значи че ще стане добър футболист. За справка има ли някой представа на колко години са започнали да се занимават с футбол Ханс-Петер Бригел и Х. Хрубеш? Сравнително късно започват да се занимават с футбол на сериозно ниво и светила като Гаринча и Г.Мюлер.По цитиранати в ъв форума критерии те не би трябвало въобще да станат футболисти.
Ако искаме юношеския ни футбол да се развива трявба да използваме опита на тези ,които са пред нас. Всеки отбор с претенции си е построил баз(кампус) обикновено извън града желателно до гора(чист въздух) ,където освен трениривъчни терени има и хотелска и учебна част - там се провеждат всички занимания на децата,там те учат и се хранят. Също така в базата се провеждат и заниманията и на първия отбор, почивките между тренировките,както и всички хранения на първия отбор .Така се поставя под контрол храненето нещо никак не маловажно и нещо което много се подценява в България. Футболистите от първия отбор прекарват всеки ден средно по 10-12 часа на ден в базата а 2 дни преди мач и преспиват там. Така се решават и някои проблеми с дисциплината и режима. По този начин и юношите се отдалечават от града с неговите дискотеки и просто няма как да не спазват режима и да не се научат на дисциплина. Отделно юношите ще имат постоянен контакт с играчите от първия отбор и когато влезнат в него сътресението няма да е толкова голямо. Също така треньора на първия отбор ще обръща по-голямо внимание на юношите защото ще не ще те ща са пред очите му. Отделно и те ще искат да му се харесат и ще е натягат и в тренировките.
Сега какво става - влиза 17 годишния талант в една чалготека и що да гледа - там целия представителен отбор воден от треньора и спортнотехническия директор примерно , барабар с разни "манекенки" и чалгаджийки,ами "младата звезда" веднага започва да подражава на своите идоли.... Като не може с игра то поне в другото ,че е по-лесно ;) .
На някой една такава база може да му изглежда прекалено спартанска ,но на който не му харесва- прав му път. Никой не е казал ,че професионален футболист се става лесно.

Потребителски аватар
Foxtrot
Контакти:

Мнениеот Foxtrot » 05 окт 2010 12:27

Единствените от младоците за които храня някакви надежи са Сашо Киров и Иса. Особено за първия. Надявам се да ги оправдаят. Какво да ви кажа за Огнянов и Балтанов - тях ги мъчат пета година горките, а се вижда, че не са за Левски. Не може да се разчита на тях във важни мачове - а за Левски всички са такива.

сини богове
Контакти:

Мнениеот сини богове » 05 окт 2010 13:55

Общо взето доста крайни мнения. За съжаление професионален спорт се прави с много пари, а точно това липсва в БГ. Относно младите надежди не мисля, че в момента няма таланти, просто трябва желание да се налагат. Огнянов и Балтанов не ги слагам под един знаменател просто защото Огнянов има талант докато Лъчо е доста посредствен футболист. Искам да ви припомня, че голяма част от златното поколение на Левски от 80те години влязоха в големия футбол на 18/19 години. В момента на кой от нашите юноши се дава път. Киров влезе като титуляр в мача със Сливен май за първи път в кариерата си и не игра чак толкова зле. В момчето има потенциал. Същото важи и за Иса. Тук е момента да попитам защо изгонихме Виктор Генев в Славия. Да не би случайно другите ни защитници да са по- добри от него. Допусна една грешка и го изядоха. Добрият треньор е този който преценява дали даден футболист има талант, независимо от моментната му форма, и кога да го използва и как да го развие. Не може да се дават крайни оценки за един мач и така с лека ръка да зачеркваме футболисти. Ако не беше Пенев, в момента Бербатов сигурно щеше да е футболист на Пирин. Помнят ли феновете на ЦСКА как го псуваха в България. Е къде е сега Берба. Кой знае още колко таланта сме затрили по този начин. Тука из форума се чуха и крайни мнения за Ясен. За да му даваме оценка трябва да изчакаме минимум година. Не виждам с каква е объркал състава за мача ни със Сливен, при положение, че Гарата е контузен. Продължавам да критикувам Дарко заради непостоянството му и мързела. Ако Ясен допуска грешка, то това е отношението му към Дарко- край, без него не можем.

Потребителски аватар
peterx
Контакти:

Мнениеот peterx » 05 окт 2010 14:45

Да плача ли, да се смея ли? Когато Иса поведе в класацията за ефективност, всички го възвеличаваха, а сега го плюете. Че момчето е в пъти по-добър от голямата звезда Гошко Христов (къде играе сега, че забравих), от скъпия бразилец (и името му не помня вече) и куп други знайни и незнайни нападатели (Еньо, Меньо и сие). Киров в първите мачове не успя да ме впечатли, но в последно време само слепец ще твърди, че играта му не изразства. А той наистина е от младите. Иначе Огнянов и Балтанов май ще си останат вечни надежди. Показват някой моментен проблясък и толкова.
Другите какво да го коментирам - ЦСКА тъкмо изкарат някой талант и го прогонват (Димитров, Тонев...), Литекс все ги чакаме, Черноморец са повече чужденци, а малките отбори толкова си могат. Каквото става там грандовете ги обират още от малки.
България има природни богатства, България има народ несломим,
България има от всичко по малко, но само един футболен тим.
Мъждукат и други тимчета разни, мъждукат, но Левски блести!
И мъчат се някои с него да крачат, и крачат, но Левски лети!

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 05 окт 2010 18:02

Как ще се налагат играчи бря-тя самата дума си е егати отвратителната. Нека да си го кажа така, както го мисля аз. Ако бях примерно на мястото на Иса-има в момента достоен пример за подражание /поне по отношение на играта на терена/ в лицето на Дембеле. И какво забелязвам-прехваленият юноша в някои ситуации и мачове да ви прилича по желание на игра на един чужденец, който по-вероятно е да си няма и на идея какво е Левски. Че Гаррата ще изоре терена, а тоя ми се мърдосва цял мач-църниО преса-мреса през цялото време, ще си изпочупи краката да пресира и отнема топката, а нашата звезда какво-и някои ми казват, че играел добре... Поне желание да се забелязва у него. Не искам да кажа, че е провал-има качества, това е ясно, но нито виждам желание за развитие, нито нищо-изглежда си го задоволява ролята на резерва и с тея кинти сигурно не му е много зле... Огнянов за първи път що годе ми ареса как игра-време беше-след толкова години-и това ако не е налагане здраве му кажи. И Киров и Станчев си ги пускат колега от време на време, но засега не мога да отчета нещо повече от епизодични прояви. На Генев и Цачев пък ако някой каже, че не им се даде шанс... Някои пък се помислиха за ултразвезди и забегнаха, а сега кретат по некви смешни, особено в сравнение с Левски, отбори... Лакомията и гъзарията-това е проблемът на младите, а не бази-мази и т.н. Трудно в днешно време можеш да завреш някой в кампус, мампус и т.н. Веднага ще забегне по другите отбори, защото ще му е по-лесно... А за да го задържиш трее му нарушиш правата... Положението е отчайващо и не виждам оправия-някои го казаха-манталитет му е майката... :|
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
tonito
Контакти:

Мнениеот tonito » 13 окт 2010 00:24

Трябва да се дава път на младите момчета, но с тях трябва да работят треньори коита наистина си разбират от работата било то и чужденци. Нали бъдещото е в младите нека все пак да не забравяме това.

Върни се в “Левски”