Романтична идея за Царския шампионат

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Re: Романтична идея за Царския шампионат

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 28 сеп 2010 23:32

gzagorov написа:Говорим за организатори, които не могат да спасят шампионат, само защото два отбора не могат да се разберат къде да играят. Говорим и за "футболен етикет" през 1924 година. Нещо не ми пасва. Не бива по ситуация от първата половина на 20-ти век да се мери с аршин от 21-во век.

Съгласен съм, че не бива да ги мерим с различен аршин, ала не бих искал той да е мегаломонския, сребролюбив и изобщо изроден футбол; нека да бъде с "рицарския" аршин от късните 60 и 70те :) А си и много прав - само за това, че два отбора и техните федерации не могат да се разберат за един мач, то не значи, че са злодеи.
Дяконе, победихме!

Cry! For near the town of Sofia,
Sticks up, I saw, black gallows,
And your only son, Bulgaria,
Hangs on it with a fearful strength.

http://www.youtube.com/watch?v=4GC-_1ErAFk - Защото съм Левскарче!

Потребителски аватар
NO MERCY
Контакти:

Мнениеот NO MERCY » 29 сеп 2010 01:19

Абе,пичове как се казва тази песен от клипа?

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 29 сеп 2010 05:01

Това е една много суперска идея. А не виждам проблем и Вардар да участва - даже ще е по-яко.

pappi
Контакти:

Мнениеот pappi » 29 сеп 2010 12:05

Браво на автора за идеята а съм за. Искам обаче да питам нещо аз също съм се ровил доста по тези въпроси но само в нета и успях да намеря класирания и имена на отбори. Мен обаче ме интересува как да видя и състави с имена на футболистите както и някакви статистики ако е имало тогава. Ще кажа и на какво се дължи интереса ми. Моят дядо Димитър Павлов е бил царски офицер и футболист вратар на Бенковски(София). Има изиграни и 3 мача с националния отбор в единия от които изпуска дузпа и тогавашния коментатор го кръщава с прякора Мичо дупката. Малко известен факт е че докато бяха живи футболистите от Бенковски(София) се събираха всяка година в Тетевенския балкан и почитаха паметта на Г.Бенковски при възстановката на обезглавяването му при Кървавото кладенче. За съжаление днес не разполагам с кординати на негови съотборници или техни наследници за да събера повече сведения за тогавашния футбол и футболисти. Не е лошо при едно такова събитие да се каже и нещо за хората играли и дали началото на футбола в Бългрия.

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 29 сеп 2010 12:34

pappi написа:Искам обаче да питам нещо

За съжаление сам не знам много. Каквото знам, то са спомени от прочето във вестници и списания, а и каквото открия в нет-а. Нещо, което би ти помогнало, ако разбира се, има от къде да се намери е: "Футболен алманах София 1921-1948", автор Никола Христов. Инак, ако някой от форумците знае от къде може да се намери по-пълна информация, то да свирка.

pappi написа:докато бяха живи футболистите от Бенковски(София) се събираха всяка година в Тетевенския балкан и почитаха паметта на Г.Бенковски

Това да се чува! Хората наистина са уважавали Патроните си. Поклон пред хора като дядо ти и съмишлениците му!

tiamat написа:Това е една много суперска идея. А не виждам проблем и Вардар да участва - даже ще е по-яко.

Има само един проблем и това е този, че привържениците на Вардар са тези с най-силни антибългарски чувства. Ако е за приятелски мач, пък и приятелски турнир, то може и да няма проблем, ала ако им предложат да участват в нещо свързано с почитане на Царска България, то болните им мозъчета направо ще заврят и закипят.

NO MERCY написа:Абе,пичове как се казва тази песен от клипа?

За съжаление не знам, ала ако открия ще ти кажа.
Дяконе, победихме!

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 01 окт 2010 15:21

NO MERCY написа:Абе,пичове как се казва тази песен от клипа?

XL - Fluxland (Italian Soccer Anthem)
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Мнениеот TPAKTOP » 01 окт 2010 17:16

dodo7271 написа:Това не е лоша идея. Проблемът е, че Македония (Скопие) би трябвало да е днешният Вардар. Ако Вардар участва в турнир в България, при това за определяне на шампион, предполагам, че в Македония ще настъпи гражданска война.

:lol: Много си прав! Иначе като идея ми харесва! Така може Примерно Попово да станат шампиони! Което е хубаво за един малък град!
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 03 окт 2010 13:24

TPAKTOP написа: може Примерно Попово да станат шампиони! Което е хубаво за един малък град!

Хубавото е, че всеки от изброените може да спечели. За съжаление Попова в момента са в криза в тяхната "В" група, ала само Бог знае какво може да се получи.
Дяконе, победихме!

Narniaa
Контакти:

Мнениеот Narniaa » 03 окт 2010 13:39

На мястото на Вардар да е Пирин, Попово да играе, Левски, и примерно... ЦСКА?

А може и Вардар да си играе. Зависи. А и ще е интересно, тъй като ще си имаме второ дерби за няколко месеца, а Попово може да намаже от ТВ права.

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 03 окт 2010 13:50

Narniaa написа:примерно... ЦСКА?

Муахахаха, харесва ми чувството ти за хумор :)
Дяконе, победихме!

Върни се в “Левски”