Историята на Сектор Б

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ULPIA SERDIKA 1914
Контакти:

Re: Историята на Сектор Б

Мнениеот ULPIA SERDIKA 1914 » 08 авг 2010 23:43

Една причина с времето да сме в СЕКТОР"Б":
Заради позната на левскарите локация.....от към спирката на Метрото е било старото ни игрище с трибуни,съблекалня и течаща вода,с нотариален акт!Направено от привържениците на ЛЕВСКИ.ЦК на БКП решават да ни изпъдят в края на града ЗА ДА МОГАТ ДА СИ ПРОПАГАНДИРАТ СЪВЕТСКОТО СИ ОТРОЧЕ и нашите са продължили да се събират там.

Наистина интересна тема!
ха-ха....имам четири въпроса към фесовете:
1)Какво означават тези 4 букви?
2)Знаете ли всички имена на отбора си?
3)Защо не сте във "В"група?
4)Защо скрихте билетите?

Потребителски аватар
sic
Контакти:

Мнениеот sic » 08 авг 2010 23:44

В началото на 70-те години се отбелязва и един своеобразен рекорд по посещаемост.Той се поставя на ст."Герена",където на 4 март 1970 "Левски" приема "Гурник"(Забже).Тогава на Герена присъстват 60 000 зрители,което е и рекорд по посещаемост на този стадион и досега!!!В тези години синята агитка преминава постепенно под влиянието на англо-саксонския начин на правене на такава,т.е.само шалчета и пеене.През този период се налага и традицията най-крайните фенове на клуба да застават в южния сектор зад вратата,а именно в Сектор "Б".От средата на този период започват и първите прояви на синята агитка. Феновете на сините заформят няколко здрави мелета след мачове с цска и Ботев(Пд),съответно през 1976 и 1979.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
ULPIA SERDIKA 1914
Контакти:

Мнениеот ULPIA SERDIKA 1914 » 09 авг 2010 00:00

sic написа:В началото на 70-те години се отбелязва и един своеобразен рекорд по посещаемост.Той се поставя на ст."Герена",където на 4 март 1970 "Левски" приема "Гурник"(Забже).Тогава на Герена присъстват 60 000 зрители,което е и рекорд по посещаемост на този стадион и досега!!!В тези години синята агитка преминава постепенно под влиянието на англо-саксонския начин на правене на такава,т.е.само шалчета и пеене.През този период се налага и традицията най-крайните фенове на клуба да застават в южния сектор зад вратата,а именно в Сектор "Б".От средата на този период започват и първите прояви на синята агитка. Феновете на сините заформят няколко здрави мелета след мачове с цска и Ботев(Пд),съответно през 1976 и 1979.

До колкото знам на този мач е имало подкрепа на цеденевисти за поляците!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
И са били смлени от бой за това.
ха-ха....имам четири въпроса към фесовете:
1)Какво означават тези 4 букви?
2)Знаете ли всички имена на отбора си?
3)Защо не сте във "В"група?
4)Защо скрихте билетите?

Потребителски аватар
Синият Болярин
Контакти:

Мнениеот Синият Болярин » 09 авг 2010 00:34

А някаква идея откъде идва този щит с Б-то на него? Сегашното синьо-бяло е нововъведение, но самият щит е много стар като мотив.

Иначе 70те години ми се виждат прекалено късно за разделянето на сектори. На старите ленти от 7:2(1968) се вижда, че вече стабилно сме се настанили в "Б". Огнените факли след края на мача показват къде е нашата агитка. Трудно ми е да повярвам, че преди това всеки е ходил където си иска, а точно на този мач решават да се съберат в "Б" :)

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 09 авг 2010 00:53

Двете агитки седяха за последно в "Б" през есента на 1995. Това беше краят на няколкогодишен период, в който славистите масове спряха да идват на мачовете, след злополучния шампионат 91/92, когато изпуснахме титлата за сметка на Етър. Предвид това драстично намаляване на хората, вече не бяхме в състояние да си пазим територията.
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 09 авг 2010 01:24

Синият Болярин написа:А някаква идея откъде идва този щит с Б-то на него? Сегашното синьо-бяло е нововъведение, но самият щит е много стар като мотив.

Иначе 70те години ми се виждат прекалено късно за разделянето на сектори. На старите ленти от 7:2(1968) се вижда, че вече стабилно сме се настанили в "Б". Огнените факли след края на мача показват къде е нашата агитка. Трудно ми е да повярвам, че преди това всеки е ходил където си иска, а точно на този мач решават да се съберат в "Б" :)

Стар е,но е красиво и символизира сила и единство и затова е избран да ни обединява ! Цветовете се сещаш що са...най-добре може да ти каже този който е решил това да е нашата емблема :)
Изображение

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 09 авг 2010 09:38

Как може да твърдите че Бранник е нацистка организация? Ами "ремса" е създаден по същото подобие и цел, но да обслужва друг политически строй! Да споделя и аз какво знам, левскарите се настаняват в сектор Б заради насочеността му към стария стадион Юнак! Така съм чувал не знам колко е вярно, колкото до приликата с емблемата на Бранник, нормално е, както някой беше казал щитът символизира единство, сила и мощ! Според мене е чисто съвпадение на Б
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!

ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!

Потребителски аватар
Vailo
Контакти:

Мнениеот Vailo » 09 авг 2010 11:42

не ме интересува дали "Бранник" са или не са Хитлерюгенд. Политиката няма място на стадиона. защо трябва да пренасяме италиянския модел по нашите стадиони ..не мисля, че на някой ще му харесат случки като глупостите между Пауло Ди Канио, който поздравява с римски/нацистки поздрав феновете на Ливорно и Рома за който пък се смята, че са с по-леви убеждения

Васил Левски е бил отявлен републиканец и демократ. предпочитам неговите идеали пред тези на неква царистка, псевдопатриотична организация, наподобяваща днешната Атака

И ние сме хора и искаме да живеем човешки: да бъдем напълно свободни в земята си, там гдето живее българинът - в България, Тракия [и] Македония. От каквато и народност да живеят в този наш рай, [те] ще бъдат равноправни с българина във всичко. Ще имаме едно знаме, на което ще пише: "Свята и чиста република". Същото желаем и на братята сърби, черногорци, румънци и пр. да не остават след нас [и] в едно и също време да дадат гласа си. Време е с един труд да спечелим онова, което са търсили и търсят братята французи, т.е. млада Франция, млада Русия и пр. Колко скъпо и с какви загуби? Брат брата, син баща, бащата сина си да убива? Сега е време да преварим това зло. [Защо да водим] втора борба? Сега е лесно и можем с малко материал да се спасим от това гнусно и невярно тиранство, сто пъти по-назад от нас във всичко. Неговите топове, неговите игленки пушки са в нашите ръце. Само ни трябва още мъничко време да поработим [няколко] години. Но [само] тогава [след като поработим], бай Каравелов, както ви пиша в писмата с братя Марина [п. Луканов] и Иван [Драсов], с божя воля ще съсипем гнилата и страхлива държава, та да съзидаме друга многотрайна по новото зидане. Да съсипем, казвам, гнилата и беззаконна държава, но не хората, не жените и децата им. [Стига] само да се покорят на горните свети закони, [те ще са на] равно с българина.

Футбола е само игра ;)

Потребителски аватар
petar123
Контакти:

Мнениеот petar123 » 09 авг 2010 17:30

Според мен най-прав е човекът с версията за разделението по квартали. Аз много добре си спомням, че в началото на 80-те мнозинството от привържениците на Левски бяха от по-старите софийски квартали. Хората от провинцията бяха масово за чорбата. Изобщо цялата тема едва ли има нещо общо с нацизма. То и какви фашисти е имало в България. Стари софиянци са ми разправяли, че навремето Славия е била отбора на по-богатите, а Левски на по-бедните.

iptvarna
Контакти:

Мнениеот iptvarna » 09 авг 2010 20:21

Историк и статистик на комунистическият тим цесека с.манов казва за секторите следното:
левскарите се настаняват в Б,понеже живеят в центъра на София и им е най-близко,
а другите са в г-сектор,защото идват от новоизградените квартали на столицата(младост,дружба ит.н.)
...те са предимно военни (главно с нисък ранг)от дълбоката провинция
Това си е ИСТИНАТА!

Върни се в “Левски”