...защото ако го има едното, няма да го има другото.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Deliba6
Контакти:

Re: ...защото ако го има едното, няма да го има другото.

Мнениеот Deliba6 » 05 авг 2010 00:04

YoTheReal, ако действително си 14-годишен, все още има шанс за България!!! Здрав да си и днеска задължително да си на стадиона! "Само "Левски"!!!
Презирайки всеобщото израждане
и всекидневно борейки се за насъщния,
до следващото си прераждане
ви гарантирам - аз ще бъда същият!!!

Потребителски аватар
Sofiaatowern
Контакти:

Мнениеот Sofiaatowern » 05 авг 2010 00:42

Никой български отбор няма да е способен на нещо запомнящо се, докато не се оправят едни от най-важните неща за всеки футболен отбор - школа, стадион, треньор и най-вече стимул за футболистите, да знаят, че има за какво да се борят, освен за пари. И в момента никой футболен шеф не е способен на тези чудеса, дори и да иска. А хората винаги се радват на такива момчета като теб, с такова добро мислене, защото хората като си помислят за тийнейджър го асоциират с келеш, олигофрен, закърлен мозък и прочее. Браво! Ще видим утре докъде ще стигнат мечтите на повечето хора.

Потребителски аватар
YoTheReal
Контакти:

Мнениеот YoTheReal » 05 авг 2010 00:54

Към феновете на ЦСКА, общо взето за никакво убиване не става дума, не се бъркайте, дълбоко уважавам ЦСКА. Отбор без вечен съперник не е отбор. Просто победите над вас са нашите големи успехи.

За съжаление обаче, няма да бъда на стадиона днес. Брат ми ще бъде. С удоволствие ще ида обаче на плейофите. Не се съмнявам, че ще победим.

Ruash, амин.
storm написа:
Доктор Хаус написа:Тиеро и Грило какви играят? :roll:

контузени

Потребителски аватар
Синият Болярин
Контакти:

Мнениеот Синият Болярин » 05 авг 2010 02:26

Както се каза по-горе, докато има 14-годишни като автора на темата, има надежда за България. Проверих в google: y0_the_real и наистина е на колкото казва. Аз съм на 14 + 14/2 и ОГРОМНА част от наборите спокойно могат да минат не за 7 години по-големи, а за 7 години по-малки.

Искам да кажа няколко неща, които колкото са по темата, толкова и не са.
Аз съм трето поколение левскар. Може да се броя дори за четвърто, но дядо ми вече е бил на този свят, когато прадядо ми е станал от Левски, така че по рождение реално съм трето. Винаги съм гледал на Левски като на много повече от отбор. Още от 3-4-годишен вкъщи ме учеха: "Ние сме от сините- СДС и Левски, а срещу нас са червените- БСП и ЦСКА". Същото е слушал и баща ми на моите години. Дори тогава е било по-актуално, защото СДС е било една утопия и е било въплатено в Левски. От там идва "И преди, и сега, Левски значи свобода!". Дядо ми сам става левскар, защото семейството му преди 9ти септември е със стандарт на живот над средния, а след злокобната дата всичката им собственост е национализирана и се сриват не до стандарта на средностатистическите българи, а до голяма мизерия. Точно през тези години се налага и идеологията на новата власт- всевластие, могъщество, контрол над живота на хората, непоклатимост на режима, култ към партията и нейното митологизиране. Това се натрапва на българите в абсолютно всички сфери на живота при всеки един повод. Трагичното е, че наистина е била неплокатима с изключение на едно място- спорта. Там пак символът на новата власт доминира, но никога не успява да стигне до "футболна диктатура", а се "заводолява" с надмощитие. За 43 години печелят 26 първи места. Всички останали имат общо 17, от които 12 са наши. Така за хора като дядо ми Левски става символ на изгубената стара България и носител на вярата, че някога ще свърши това време, когато една сбирщина неграмотници, наречена ЦК на БКП, се разпорежда със сътбата на целия народ и един отбор е създаден с цел да бъде награждаван накрая на всяко първенство и да символизира надмощието на партията. Да, ама не! Естествено, успяват убедително да станат най-успешният отбор в България, но никога не успяват да спечелят популярността на Левски. Срещу 12 първи места имаме 18 втори и противно на всякаква логика с много по-малко успехи спечелваме повече привърженици. Точно това е побърквало петолъчките и е вдъхвало вяра на хора като дядо ми и баща ми.

Ето, че падна Стената. И, о, чудо! Заедно с режима се изпари и доминацията на вечно първите. Изведнъж без партията започнаха да си сменят местата с вечно вторите. През първите 15 години всичко вървеше като по ноти. Но от последните 5 нещата много рязко взеха да се променят. Сектор Б беше превзет от малки групички кретенчета(вече попораснали кретени), водени от същата маниакална приумица на червените да се печели винаги и с цената на всичко. Това, което най ме вбесява е, че заприличваме на ЦСКА. Колко много сме им се присмивали за професията хонорован фен, а в момента вървим точно по този път. Разни фракцийки вземат пари от бивши служители на клуба, за да клатят властта на Батков, а той си я заздравява като плаща на други. Резултатът е разединена публика. Едните седят долу, а другите горе вдясно. Неутралните по средата и нищо не се получава. А неутралните, които единствено искат Левски да е добре са многократно повече, но простотията отблъсква именно тях. Пуснете си клипчета във VBOX и ще видите как на мачовете в миналото идват по 40-50.000, от които нашите са между 2/3 и 3/4. Какво стана за половин поколение? Всички измряха, емигрираха или какво? Публиката, която е в основата Левски да се съхрани като отбор днес е най-големият враг на отбора. Единствено се допринася за скандали и сривове. Като знам колко много сме били на важните мачове и то в продължителни години на суша, а днес от позицията на най-успешният отбор след края на СОЦ-а едвам ще се съберем 10-12.000 утре. Криза било, Левски бил слаб... И какво от това.

Вижте един много показателен клип. Звезда(не че са много за пример, защото това е комунистически отбор) изживяват най-голямата си криза в историята и нямат нищо общо с някогашния европейски шампион. Много са слаби, раздирани от финансови проблеми, елиминират ги нереномирани отбори, без да побеждават сериозни съперници, което поне от време на време ни се случва на нас и въпреки всичко- 40.000 на мач със словаши отбор. Няма грешка- в същия летен отпускарски сезон събират 40.000.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V9d1hScQ7ec[/youtube]

Потребителски аватар
Samoyl
Контакти:

Мнениеот Samoyl » 05 авг 2010 10:25

Синият Болярин... за да подкрепа това което казваш, а и автора на темата моля http://www.youtube.com/watch?v=kYUQ-HIKVEs Изгледайте го.Мача е от 1985 год. на стадион "Народна Армия".

Върни се в “Левски”