Мнениеот ivaylo70 » 01 авг 2010 17:06
Не мога да разбера, каква е тази наша криво разбрана цивилизация! Защо само в България, когато обичаш нещо и го показваш, без да пречиш на другите с това, та защо за това трябва да си мразен и бит? Ванката харесва футбола, харесва си един отбор, така е решил. Защо го харесва само той си знае, но с това не пречи на никой и изведнъж минават тиквите фенове на Миньор и решават да го набият. Защо и те самите не знаят, но аз знам и ще ви кажа, защото те не знаят да обичат, те знаят само да мразят! Какво да се прави, грешка на растежа, липсват им първите седем години. И още нещо за пореден път ще попитам къде беше полицията? Да ме прощават бат Бойко и Цецо Цветанов, но да не се бият в гърдите, че са се справили с престъпността, защото излиза, че за едни може, а за други не може. Много бързо хванаха убийците на Юри Галев, но тук при простосмъртния ги няма никакви. А обикновеният човек това го интересува, когато има нужда от полицията тя да му помогне за да се чувства защитен и спокоен. И накрая, хора преминаващи от там, а вие сте били много, защо пак типично по български се скрихте в черупките си, защо се направихте на ни чул, ни видял, защо не помогнахте на човека в беда? Утре може вие да сте на негово място! Страх нали докога така с този страх българино, докога ще чакаш на готово някой друг да ти свърши работата, докога ще търпиш лумпените, разбойниците и анархистите да дерибействат и да се гаврят с теб, с жена ти, с майка ти, с баща ти, с децата ти или с приятелите ти? Събуди се, кажи стига и вземи нещата в свой ръце, покажи,че си гражданин на това общество като кажеш високо на глас, че не искаш повече да търпиш някой да си позволява да бие и да дерибейства без причина. Ако го направиш и следващият път не стоиш безучастен и не гледаш отстрани, а помогнеш на човека в беда, то тогава и лумпените лека-полека ще си седнат на задниците, защото вече няма да знаят колко хора ще се изправят срещу тях и от къде ще им дойде възмездието.