До всички потребители от форум"Левски"

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

tprodanov
Контакти:

Re: До всички потребители от форум"Левски"

Мнениеот tprodanov » 13 юли 2010 11:30

ace_ventura написа:Темата е МЕКО казано провокативна и безсмислена, целяща единствено да вкара потребителите в ненужни спорове и разпри. Автора предполагам е наясно, че едва ли феновете на ЦСКА ще останат безразлични към писанията му (същото важи и за феновете на Левски, при подобна тема в нашия раздел).
И все пак, за репресиран отбор от властта през годините 1944-1989, имате прекалено много титли и успехи :shock: :shock: :shock: НЕМИСЛИТЕ ЛИ :idea: :idea: :idea:

Я да видим-
44 - Ради Мазников, вратаря на Левски, Коста Жеков-Боруна и Кирил Цветков са убити от новата власт. Любо Стамболиев и Захари Радев са със спрени права.
49 - Левски е преименуван на Динамо. Съвсем случайно Левски е победил три пъти подред ЦСКА преди това
49 - прави се реорганизация на всички клубове. Левски е лишен от Валяка, Пачеджиев, Апостол Соколов, заради новия производствено-териториален принцип...
50 - Стадиона на Левски е отнет.
Добро начало за комунистически отбор, а?

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 13 юли 2010 11:36

Снайпер написа:
tprodanov написа:Иначе се радвам, че се ограмотих за Павлов и за Черепа - и двамата са ангели, просто бях чул грешно..

Радвам се за теб, светци в бизнеса няма, но сравнение с оня който е изгонен за антибългарска дейност, тези са "ангели" :)

Ще ти бъда много благодарен,ако ми посочиш точно кой български съд е произнесъл осъдителна присъда на Михаил Чорни. Защото доколкото съм запознат със случая дори не му е било придявено обвинение. Както доколкото знам въпросния господин е разследван в доста държави - Русия, Германия , Швейцария, САЩ, България , Израел но в нито една от тези държави компетентните органи не са събрали достатъчно доказателства за извършени от него престъпления. И не знам да му е предявено обвинение в която и да е държава или поне до края на 2008 не ми е известно да му е придявено обвинение,а още по-малко да има влезла в сила осъдителна присъда.
Не съм адвокат нито на М.Чорни, нито Ил.Павлов нито на В.Божков и не съм запознат в детайли с естеството на бизнеса на всеки един от тях. Приемам че всеки един от тях най-добре познава бизнеса си и дали има за какво да се страхува или не. Само бих те помолил да коментираш защо такъв "демон" като М.Чорни се предвижваше на територията на България без охрана ,а Павлов и Божков се предвижваха( Божков и сега се предвижва с доста многобройна охрана). И срещу Божков и срещу Павлов имаше опити за убийство (за Павлов и успешен, преди това имаше и неуспешен), лично на мен не ми е известно да е имало подобни опити срещу Чорни. И мислиш ли че човек като Чорни (за който се счита ,че има много сериозни финансови възможности значително превишаващи тези на другите двама) да се движи без охрана ,ако счита ,че прави нещо незаконно или има от какво да се страхува.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 13 юли 2010 11:37

ace_ventura написа:Сериозно ли си мислиш, че са искали да ликвидират Левски, но "видиш ли" не са успяли, че ДАЖЕ и 15 пъти шампиони са ставали.
човече ако властта са искали да затрията Ф.К. Левски, 50-те е нямало да ги дочакате ...

Я да видим ...... как се закрива, забранява - религията на няколко милиона българи ?
Още повече, че както посочих в едно по горно мнение - сред работещите за комунистите, е имало доста левскари !
Да, дори и видни комунисти са били левскари .....
Пак го пиша .... имало е идея, че и предложения .... Левски направо да се закрие !
Това е било, сред по - хард комунягите.
По онова време, Футболен клуб Левски .... не е бил просто футболен тим !
Бил е, много повече за болшинството си фенове !
Така, че здравият разум сред управляващите тогава е надделял .... и не са опитали глупоста със закриването.
Ако бяха опитали ..... кой знае, можеби, комунизма щеше да падне още в зората си ... :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

shopa75
Контакти:

Мнениеот shopa75 » 13 юли 2010 11:39

viroglav написа:Синьо сърце , понеже гледам , че от време на време мислиш обективно по темата ЦСКА/Левски , и ако успееш да си отговориш на един едничък въпрос с честно вперен поглед в реалноста , то ще ти стане ясно за какво най - много ги боли феновете на другите отбори - "Как Левски стана трети тази година и заслужено ли ще играе в ЕКТ". Левски не играе феърплей вече поне двайсет години. Титлите ви идват все с някакви задкулисни маневри и побутвания във важните моменти. Ако това нещо бъде изкоренено , то Левски ще вдигне и класата си , а и класата на първенството ни. В момента Левски играе някаква своя собствена игра , която се играе по едни други правила. Такива , каквито във футболния свят не са никому драги. Та в момента никой не знае от къде идват парите , с които се издържа Левски. Те не са на Батков , защото той няма бизнес , от който да ги изкарва. Сигурен съм , че парите може да са и от наркотици или от някакви други дейности , вредящи на обществото. С какво по - точно се гордее Левски към сегашния си момент на развитие ? С това , че шефа на БФС и комисиите към този съюз определят историята на клуба ви сигурно ? Едва ли. По скоро не ви се иска да е такова положението , но и вие феновете сте безсилни пред тези факти и сте принудени да ги приемете. Явно нямате избор.

Ако не знаеш -всяка трета или четвърта/не претендирам за точност/ бутилка вино в България е произведена от г-н Батков. Повече не мисля да коментирам 8-)

Потребителски аватар
Синият Болярин
Контакти:

Мнениеот Синият Болярин » 13 юли 2010 11:55

Къде е модераторът на този форум да разчисти петолъчките, защото само ни разводняват темата?

Сега конкретно. Преди време имаше един сайт 7-2.hit.bg или нещо подобно. На това мястото беше събрана много подробна информация около създаването на петолъчките. За съжаление в момента сайтът не се поддържа или е с нов домейн. Ако някой може да ме свърже с автора на стария сайт нека ми пише. Готов съм да спонсорирам хостинга, защото тези неща трябва да се видят от всяко малко дете, което се чуди дали да не стане от петолъчките. Беше качен самият указ на създаването, както и едни "обединителни протоколи". За чудещите се какво е това пояснявам- тези протоколи озаконяват закриването на редица отбори и присъединяването им към чорбата, като по този начин се създава съветския клонинг. Формално се обединяват, а реално отборите се закриват и се дава на чорбата всичко, което може да послужи за надграждането на отбора им, включително и играчи.

Когато кажеш на свинете, че са комунистически отбор, веднага се сещат за Ангел Солаков. Този човек наистина е комунист и върл левскар, но именно неговата съдба е много показателната за отношението на властта към Левски. Ангел Солаков е сред хората, които дърпат конците в държавата, докато не му се случва случка. Ето и мотивите(обърнете им подобаващо внимание):
През 1971 година Солаков е заподозрян в опити да концентрира в ръцете си твърде голяма власт и е обвинен в „антипартийно поведение“. На заседание на Политбюро Тодор Живков го обвинява в поредица от провинения:
1. По време на посещение в Съветския съюз влязъл в спор със съветски офицери, твърдейки, че руската армия не е освободила Русе през 1877 година, както и че съветската армия не е освободила България през 1944 година, а това е станало самостоятелните усилия на българския народ.
2. Провеждал кампания сред партийните организации с цел да бъде избран за секретар на ЦК на БКП.
Отказва да организира следствие срещу Георги Найденов, полковник от Държавна сигурност, във връзка с дейността на предприятието „Тексим“.
3. Публичните му пристрастия към футболния отбор Левски-Спартак, които довеждат до освиркване на Солаков по време на мачове.
4. Организираното масово погребение на футболистите Георги Аспарухов и Никола Котков, в което участват над 150 хиляди души - то е прието за антисъветска политическа провокация, тъй като е проведено едновременно с погребението на съветските космонавти, загинали при полета на Союз 11
.

Информацията е от книгата "Машина за легитимност. Ролята на Държавна сигурност в комунистическата държава." на Институтът за изучаване на миналото и на Институт Отворена Общество. Стр. 71-75. Издадена е в София през 2008
Последна промяна от Синият Болярин на 13 юли 2010 12:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ace_ventura
Контакти:

Мнениеот ace_ventura » 13 юли 2010 11:59

THE G.A.M.E написа:
ace_ventura написа:Сериозно ли си мислиш, че са искали да ликвидират Левски, но "видиш ли" не са успяли, че ДАЖЕ и 15 пъти шампиони са ставали.
човече ако властта са искали да затрията Ф.К. Левски, 50-те е нямало да ги дочакате ...

Я да видим ...... как се закрива, забранява - религията на няколко милиона българи ?
Още повече, че както посочих в едно по горно мнение - сред работещите за комунистите, е имало доста левскари !
Да, дори и видни комунисти са били левскари .....
Пак го пиша .... имало е идея, че и предложения .... Левски направо да се закрие !
Това е било, сред по - хард комунягите.
По онова време, Футболен клуб Левски .... не е бил просто футболен тим !
Бил е, много повече за болшинството си фенове !
Така, че здравият разум сред управляващите тогава е надделял .... и не са опитали глупоста със закриването.
Ако бяха опитали ..... кой знае, можеби, комунизма щеше да падне още в зората си ... :lol:

Поради факта, че съм на работа и нямам много време (а и желание) да развивам ненужни теории и да се правя на "дървен философ", ще ми позволиш ли, да се самоцитирам

ace_ventura написа:Темата е МЕКО казано провокативна и безсмислена, целяща единствено да вкара потребителите в ненужни спорове и разпри. Автора предполагам е наясно, че едва ли феновете на ЦСКА ще останат безразлични към писанията му (същото важи и за феновете на Левски, при подобна тема в нашия раздел).

айде със здраве 8-)
Hey you! Don't help them to bury the light. Don't give in without a fight.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 13 юли 2010 12:01

Вентура, като намериш минутка в натоварения си график, ще споделиш ли написаното от мен дали се води за репресия или е просто закачка?

Потребителски аватар
ace_ventura
Контакти:

Мнениеот ace_ventura » 13 юли 2010 12:42

tprodanov написа:Вентура, като намериш минутка в натоварения си график, ще споделиш ли написаното от мен дали се води за репресия или е просто закачка?

Колега Проданов,
Първо графика не ми е чак толко натоварен, и да бих отделил минутка да коментирам написаното от теб във форума (някой слънчев ден на по чаша студена бира и порция топли кюфтенца може и повече време да отделя) :lol: :lol: :lol:
Мраза да спора без да съм добре запознат с фактите, някой преди тебе беше писъл за разстреляни футболисти на Левски по време на установяването на ком. партията, ми братле за пръв път го чувам и ако е истина, първо сори за тех, второ едвали факта, че са играчи на Левски е водещ мотив при вземането на подобно решение. И преди да почнете да ме сочите с пръст и плюете,
може да са били доносници, крадци, убийци или всякакви други, не казвам, че са били такива просто коментирам и предполагам, ако въобще е истина.
За стадион Юнак, че са ве преместили е нормално, просто му е дошло времето. Както вече е дошло и това на Б. Армия, и ако някой иска да строй нов, то мястото му НЕ Е в Борисовата. Града се разраства, центъра се запушва, ако искаме да вървим напред то най-подходящия парцел би бил някъде в покрайнините. Така е по цял свят така трябва да е и тука.
За твърдението, че Хард Комунягите са искали да затрият Левски, ако са искали вече писах, до 50-та година нямаше да го има. А, че трзвомислещи са ги спряли да не предизвикат преврат, едвали страха от евентуален преврат е стоял на дневен ред, България се е възстановявала от ВСВ, София е била в руини, хората са били подвластни на страха от скоро приключилата война, така, че се съмнявам да подхванат нова за да защитът честа на любимият си отбор.
А дали е имало план за закриването на ф.к. Левски през ония години и той се е спазвал чинно или е било просто закачка? Ако ти наследиш следвоенна държава, чисто хипотететично какво би направил първо?
Ако свалиш очилата и помислиш, сам ще си отговориш
Може би това за очилата се отнася и за мен, не знам. Нека другите преценат сами.
За друго не се сещам, ако има питай...
Hey you! Don't help them to bury the light. Don't give in without a fight.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 13 юли 2010 12:54

Нещо не схванах. Значи, за нашия стадион му е дошло времето 50та година, щото е център и трябва да се развива града, а за Армията, дето е на 500 метра идва времето 60 години по-късно. Това на някакво изкривяване на времето ли не дължи, че не разбирам.

Колкото до избитите играчи - не, не е била друга причината. Не са били доносници, били са само играчи.

Колкото до хард затриването, не е ли логично, че един закрит насилствено отбор ще стане по-голям проблем? Ти какво предпочиташ контролиран непослушник или масово недоволство?

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 13 юли 2010 12:55

Чак да съжелиш репресираните фенове на най-репресирания български футболен клуб Левски. :lol:
Иначе Айс Вентура го каза най-добре.

ПП Като стана дума за разрушеният стадион на ФК Левски, защо никой не дава снимки да го видим що за стадион е бил :lol:
YA GUNNERS YA

Върни се в “Левски”