В.Стефанов: Само Славия може да докаже, че е на 100 години!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: В.Стефанов: Само Славия може да докаже, че е на 100 години!
Преди 1989 г. спор кой е най-старият футболен клуб не съществуваше. Дали от гузна комунистическа съвест или по други причини нявсякъде като най-стар футболен клуб фигурираше Черно море, разбира се като наследник на Тича и Владислав (документи за това съм готов да предоставя от богатата си соцколекция). Вероятно тогавашните футболни статистици са били платени лакеи на моряците... Или вероятно мощното черноморско лоби в Политбюро е причината... Едва ли... Естествено след идването на т.нар. демокрация в България, знайни и незнайни апологети сътвориха чудеса пренаписвайки историята на футбола в България почти до Освобождението (скоро очаквам да се появи отбор създаден преди 1900 г). Аз като фен на Черно море спрях да участвам в такива спорове, защото са безсмислени. Кауза пердута! Затова честитя на Ботев 100 годишнината от каквото там е станало, на Славия също, а и на Доростол разбира се! Щом са толкова важни тези отличия-халал да са ви и да сте живи и здрави!
Извинете, но примера с ФРГ и ГДР не е коректен, защото Германия е една държава преди края на войната, след което е разделена на две. Сегашната Германия не е обединение на две държави, а възстановяване на държава.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.
- САМО ЛЕВСКИ!
- Контакти:
acmilan написа:Извинете, но примера с ФРГ и ГДР не е коректен, защото Германия е една държава преди края на войната, след което е разделена на две. Сегашната Германия не е обединение на две държави, а възстановяване на държава.
Но сегашният им национален отбор официално се приема, че е наследник на Западна Германия. А не на 2-те едновременно. Това просто няма как да стане, то така излиза че през 1990 едновременно са световен шампион и не са се класирали
Последна промяна от САМО ЛЕВСКИ! на 22 юни 2012 15:13, променено общо 1 път.
[wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/29/44/307edefafb682944.jpg[/wrapimg]
- HoldenCaulfield
- Контакти:
Аз лично не разбирам и не ме интересува дебатът, спорът или въобще темата за НАЙ-СТАР клуб, отбор и т.н.
Истинският въпрос тук е да се изясни на всички каква реално е истината при българските клубове. Защото "благодарение" на онези години на машинации, изкуствени промени и партийна пропаганда много неща са забулени в такава мъгла, че поколения хора са изгубили нишката и сега всички тук се дърлим от невидение.
Разбирам, че всеки си дърпа чергата към него, но това няма да промени фактологията, истината.
Интересуват ме принципите и логиките, поради които един клуб може да се счита за приемник на друг. Интересува ме също така как за едни клубове важат едни правила, а при други тези същите биват отхвърляни с присмех.
Мисля, че всички ние, интересуващите се от футбол и обичащи клубовете си имаме общ интерес истината да излезе наяве, така, както излезе истината за сталинизма, лагерите, дисиденството, партийните поръчения и т.н.
Темата е точно формулирана и по този въпрос засега спор няма, доколкото няма доказателства за друго. Но си мисля, че тя принизява същината на този така значим въпрос до едно плоско заяждане.
Бъдете здрави, подкрепяйте си отборите и градовете, но се замислете малко по-сериозно и аргументирано върху това КОЙ КОЙ Е във футбола и спорта ни, не просто аз това знам значи е така...
Истинският въпрос тук е да се изясни на всички каква реално е истината при българските клубове. Защото "благодарение" на онези години на машинации, изкуствени промени и партийна пропаганда много неща са забулени в такава мъгла, че поколения хора са изгубили нишката и сега всички тук се дърлим от невидение.
Разбирам, че всеки си дърпа чергата към него, но това няма да промени фактологията, истината.
Интересуват ме принципите и логиките, поради които един клуб може да се счита за приемник на друг. Интересува ме също така как за едни клубове важат едни правила, а при други тези същите биват отхвърляни с присмех.
Мисля, че всички ние, интересуващите се от футбол и обичащи клубовете си имаме общ интерес истината да излезе наяве, така, както излезе истината за сталинизма, лагерите, дисиденството, партийните поръчения и т.н.
Темата е точно формулирана и по този въпрос засега спор няма, доколкото няма доказателства за друго. Но си мисля, че тя принизява същината на този така значим въпрос до едно плоско заяждане.
Бъдете здрави, подкрепяйте си отборите и градовете, но се замислете малко по-сериозно и аргументирано върху това КОЙ КОЙ Е във футбола и спорта ни, не просто аз това знам значи е така...
"Don't ever tell anybody anything. If you do, you start missing everybody."
- plovdivram
- Контакти:
САМО ЛЕВСКИ! написа:Щом Черно море е наследник на Тича и Владислав едновременно това означава ли, че сте един от малкото отбори в света (конкуренция в това отношение ви прави един отбор от Пловдив) които са играли.....срещу себе си в мач от първенството![]()
Ти изобщо наясно ли си с това, за което говориш?!

- САМО ЛЕВСКИ!
- Контакти:
plovdivram написа:САМО ЛЕВСКИ! написа:Щом Черно море е наследник на Тича и Владислав едновременно това означава ли, че сте един от малкото отбори в света (конкуренция в това отношение ви прави един отбор от Пловдив) които са играли.....срещу себе си в мач от първенството![]()
Ти изобщо наясно ли си с това, за което говориш?!Или просто си го чул от разговори между "поколенията"?!
Всъщност, точно от от такъв разговор го чух
[wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/29/44/307edefafb682944.jpg[/wrapimg]
- slavia_forever
- Контакти:
HoldenCaulfield написа:Аз лично не разбирам и не ме интересува дебатът, спорът или въобще темата за НАЙ-СТАР клуб, отбор и т.н.
Докато има такива, които говорят за история показвайки документи, винаги ще има и такива, които да НЕ признават доказателствата и да си държат на преданията от поколение на поколение. Ако не се реагира на тези вторите, винаги ще има опити да се подменя историята и да се признават легендите като самата истина по условие, само защото те са казали, че нещо са решили да си препредават.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]
- plovdivram
- Контакти:
САМО ЛЕВСКИ!
Надявам се "поколенията" да не са тези от кавичките, които имах аз предвид?!!!
Тогава веднага ставаш "ясен" в мотивите си да го включиш това в дискусията!!!
Нищо... Със сигурност не си подготвен да водиш такава дискусия ТОЧНО ПО този "проблем", но за да разбереш какъв е проблема ще ти го обясна много, много простичко... Според теб, може ли да бъде логично /чисто хипотетично/ ако след 1944г. на Левски Сф му бяха сложили за година на основаване тази на обединения с него ПСК /Пощенски Спортен Клуб/, но за история да му се приемаше тази на създадения през 1914-та и естествено по-титулован и популярен "Левски" Сф?
Отговори ми на този въпрос и ще видиш колко бързо ще разбереш, че е възможно и това от 75 годишнина нещата да скочат на 85 годишнина по доста ЛОГИЧЕН и ИСТОРИЧЕСКИ обоснован начин!!! т.е. да не звучи толкова АБСУРДНО, колкото на теб ти се струва!!!
Всъщност, точно от от такъв разговор го чух Или може би съм се объркал от "родословното дърво" Но така и не разбрах как след 74-годишнина следва 85-годишнина
Надявам се "поколенията" да не са тези от кавичките, които имах аз предвид?!!!
Отговори ми на този въпрос и ще видиш колко бързо ще разбереш, че е възможно и това от 75 годишнина нещата да скочат на 85 годишнина по доста ЛОГИЧЕН и ИСТОРИЧЕСКИ обоснован начин!!! т.е. да не звучи толкова АБСУРДНО, колкото на теб ти се струва!!!

САМО ЛЕВСКИ! написа:acmilan написа:Извинете, но примера с ФРГ и ГДР не е коректен, защото Германия е една държава преди края на войната, след което е разделена на две. Сегашната Германия не е обединение на две държави, а възстановяване на държава.
Но сегашният им национален отбор официално се приема, че е наследник на Западна Германия. А не на 2-те едновременно. Това просто няма как да стане, то така излиза че през 1990 едновременно са световен шампион и не са се класиралиЗатова Черно море може да е наследник на Тича, но не и на Владислав едновременно. Затова няма как да са ставали 4 пъти шампиони.
Да, съгласен съм с това. Направих това уточнение, защото се отъждествява политическата история на Германия с тази на български футболен клуб, което не е коректно, защото в единия случай става въпрос за възстановяване на една разделена на две държава, а в другия за обединение на футболни клубове. Естествено, че няма как да приемеш историята и на двете във футболен план, особено при положение, че те са били съперници на терена, при това от водещите клубове в България. Все едно сега да обединиш Локо и Ботев и новият ФК Пловдив да е три пъти шампион на страната и т. н. с феновете и на двата досегашни отбора, обединени от новия отбор
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.
- plovdivram
- Контакти:
САМО ЛЕВСКИ!,
какво стана бе майна... да не би да изгуби връзката с "поколенията"?!
Така е майна... От опит знам... друг път не разчитай на тях!!!
какво стана бе майна... да не би да изгуби връзката с "поколенията"?!