sky1 написа:slavia_forever с цялото си уважение ще се опитам да ти отговоря,но няма да има дуплики.Не ми се дреме по форуми да си тровя живота с някакви измислени герой:
1)За първият ти въпрос-както много хора споменаха преди това,никой не отрича ,че сте отбора ,който притежава ЗАПАЗЕН протокол за създаването си.Смятам,че си съгласен с това.Много отбори не могат да се похвалят с този късмет-шанс.Ботев,както и Левски за жалост няма да открият някога тези ценни листи.Минали са две Балкански войни и две световни.Знаеш на какво са приличали градовете ни.Късмет за Славия ,че документите са запазени.Когато няма преки доказателства има косвени.Тук идват нашите твърдения-останали Слава Богу документи подписани от различни известни личности по онова време.Забележи не изрезки ,а документи с подписи на които е ясно записано,че през 1927 година се празнува 15 годишнина.Тук един "цирей" ме убеждаваше как тогава хората представляващи Ботев са излъгали Н.Каблешков да подпише фалшиви документи.Според теб някой тогава идвало ли му е на акъла,че след близо век ще се явят хора,които да ги вкарват в машинации.Как така господин Модераторе ,никой не се сети да оспорва годишнината ни цял век.Никола Алваджиев е живял до 1974 година,защо до тогава никой не се сети да го обвини ,че лъже.А сега се сетиха една групичка да реди морал и знания.Защо ВИНАГИ Ботев е свързван с 1912 година,нека някой ми покаже емблема с друга година.Защо никой не оспорва фактите ,когато хората създали тима са били живи,а се сещат сега.
2)Стоян Пухтев е бил на 12 години,както и споменатият по-горе Н.Алваджиев.Друг по известен е бил Б.Икономов,който име бил връстник.
Тук не става въпрос само за даден документ.
Тук става въпрос за конкретни хора, с конкретна визия, с конкретни учредители, конкретна регистрация, конкретни футболисти.
Искам да ми изброиш хората на снимката и да ми кажеш кой от тях конкретно е Пухтев. Кога е роден, кога и как е умрял?
Може ли човек на 12 години да учреди дружество, дас създаде негов устав, да определи цели, да ръководи дейност, да организира мачове и изобщо да бъде управляващ лидер?
Можеш ли да изброиш мачовете на Ботев, освен с гимназии преди 1918-та година, с кои отбори и резултатите от тях?