Адио Рио 2016- български спортен туризъм

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Federer91
Контакти:

Re: Адио Рио 2016- български спортен туризъм

Мнениеот Federer91 » 16 авг 2016 14:18

В бокса всичко си е разпределено. Тишченко си беше фаворит в категорията, затова и я броиха лесно за руска. Ама не очакваха, че ще го надиграят, но пък е късно за отметки, само с нок-аут щеше да загуби. За сметка на това пък загубиха рано в други категории за компенсации от някакви кенийци, алжирци. Казаците ще си получат друга категория, както и узбеци, азери, кубинци, французи. За всекиго има нещо, така обича АИБА, няма значение дали си надиграл противникът, ако страната ти получава нещо в друга категория няма как и тука да вземеш, това изпита казака. Позорен спорт, който трябва да бъде изхвърлен, а не борбата...

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 16 авг 2016 15:03

Federer91 написа: но пък е късно за отметки, само с нок-аут щеше да загуби.

Сигурен съм, че и при нокаут нямаше да дадат победата на казахстанеца. Руснакът по едно време, май във втори рунд беше, го пратиха за гъби на земята, оня 2 пъти му сцепи веждата, дори прекъснаха в третия рунд мача, за да го лепят ли, шият ли .... :lol: :lol: :lol: Аз съм боксов лаик, ама дори за мен беше очевадно, че този мач убедително бе спечелен от казаха. Останах потресен от съдийското решение ....... това не е наглост и безочие дори, не знам как да го нарека, пладнешки обир.

Не знам, аз много спортове гледах, но такова нещо за пръв път виждам. :shock:
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 16 авг 2016 15:06

Една заемка от фехтовката ми се струва, че може да е спасението за аматьорският бокс, който сега е пълна пародия.
Заприличал е по-скоро на кеч-а, от колкото на реален спорт.

Та... Иде реч за датчиците във фехтовката, които отчитат попаденията. 8-)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 16 авг 2016 16:13

1982 написа:
Federer91 написа: но пък е късно за отметки, само с нок-аут щеше да загуби.

Сигурен съм, че и при нокаут нямаше да дадат победата на казахстанеца. Руснакът по едно време, май във втори рунд беше, го пратиха за гъби на земята, оня 2 пъти му сцепи веждата, дори прекъснаха в третия рунд мача, за да го лепят ли, шият ли .... :lol: :lol: :lol: Аз съм боксов лаик, ама дори за мен беше очевадно, че този мач убедително бе спечелен от казаха. Останах потресен от съдийското решение ....... това не е наглост и безочие дори, не знам как да го нарека, пладнешки обир.

Не знам, аз много спортове гледах, но такова нещо за пръв път виждам. :shock:

Не съм гледал мача на румънският боксьор с йорданеца, но от това, което чета са го порязали още по-брутално. Не намирам и видео от мача в нета, но при два нокдауна да дадеш мача на този, който е изпаднал в тях, наистина е доста брутално.

"Единственият румънец в боксовия олимпийски турнир Михай Нистор (+91 кг) беше брутално порязан от съдиите в мача срещу Хюсейн Яшияш (Йор). Огромна помощ оказа и реферът на срещата Херардо Поджи.

Първата част беше равностойна, като в началото боксьорът от Йордан се ориентираше по-добре и вкара добри удари. Във втората част Нистор, който има победа с нокаут над настоящия световен шампион за професионалисти в тежка категория Антъни Джошуа, демонстрира своята запазена марка – брутални удари. Той прати в нокдаун своя съперник и го нарани жестоко. Въпреки това двама от тримата съдии дадоха рунда за Яшияш. Третата част беше още по-убедителна. Нистор едва не отказа своя съперник, който отново трябваше да слуша отброяване. В най-критичните моменти за боксьора от Йордан реферът накъсваше играта и даде достатъчно време на Яшияш да се възстанови.

В крайна сметка йорданецът спечели с 2:1 гласа и продължава напред. Феновете освиркаха решението."

http://www.sportal.bg/news.php?news=618906

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 16 авг 2016 16:25

THE G.A.M.E написа:Една заемка от фехтовката ми се струва, че може да е спасението за аматьорският бокс, който сега е пълна пародия.
Заприличал е по-скоро на кеч-а, от колкото на реален спорт.

Та... Иде реч за датчиците във фехтовката, които отчитат попаденията. 8-)

С новите технологии не мисля, че е трудно да се направи нещо подобно, но при положение, че очевидно се ощетяват дадени боксьори, а други се бутат напред, говори, че не става въпрос за недоглеждане или пропуснати удари, а за тенденция, която идва от най-високо ниво. Така, че не вярвам да бъдат допуснати технологиите, дори и да има такава възможност. А и оценката на председателя на боксовата федерация е, че всичко било нормално и няма никакви поводи за недоволство и тези, които недоволстват го правят, тъй като са подвластни на емоциите.

Международната федерация по бокс (АИБА) смята, че съдийството на боксовия турнир на Олимпиадата до момента е високопрофесионално, а претенциите на спортистите са предимно плод на емоции. Това заяви пред агенция ТАСС президентът на централата Чин Ку У.

По-рано руските спортисти и треньори имаха сериозни претенции към арбитрите, обединявайки се около становището, че са необективни. След поражението на Артьом Чеботарьов пък от руската делегация нарекоха съдията "ангажиран в определена посока".

"Съдийството на Олимпийските игри е високопрофесионално и въпроси към него не бива да има. Този, който предявява претенции към реферите, вероятно е под натиска на емоциите. В това число и от руските боксьори са подвластни на емоциите, заяви Чин Ку У.

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 16 авг 2016 16:37

Според мен трябва да има някаква реакция от всички федерации , които са ощетени. Все пак става въпрос за не една или две държави. Дори някаква форма на бойкот примерно на следващо световно първенство , да ги видим тогава от световната федерация как ще го проведат с 2-3 участника от категория.

Потребителски аватар
Federer91
Контакти:

Мнениеот Federer91 » 16 авг 2016 18:03

И от шведи почнахме да падаме..Смях

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 16 авг 2016 18:07

Не знам , как се подготвят физически нашите спортисти, но Гури още в средата на предната среща свърши въздуха и , ако не беше точката за протеста им , може би щеше да загуби още предния мач. Не съм специалист в борбата, но шведът ми се видя доста по-свеж,а той също имаше изиграни два мача преди този. Дори шведът да стигне до финал, като гледам състоянието на нашия съм песимист за победа в евентуален репешаж.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 16 авг 2016 18:10

Federer91 написа:И от шведи почнахме да падаме..Смях

За този шиптър въобще не ме е яд, аз искам българи да печелят, не мазни албанци.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 16 авг 2016 19:47

HoUs4oOL написа:
1982 написа:Имат и 4 тима в отборните спортове, всичките от които са си сила - жени и мъже в баскетбола, мъже - водна топка и жени - волейбол. Спокойно може да вземат някой медал от тях.

Да, отборните ги пропуснах, определено Сърбия ще се закачи, въпроса по-скоро е кога и дали ще имат сили за Злато, защото най-голямата надежда катастрофира. :cry:

Жени-баскетбол и мъже-водна топка вече са на 1/2-финал, Щефанек пък е на финал в борбата и довечера играе за златото. Днес имат невероятен ден.

От нашите пък очаквам Лалова, ако може да се класира на финал, ще е огромен успех сред тия бизони. :mrgreen: :mrgreen: Тихомир за медал надали ще има сили, но едно 5-7 място мисля ще е голям успех. 8-) 8-)

Върни се в “Рио 2016”