Реал Мадрид - Барселона - 3:1 FT

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Re: Реал Мадрид - Барселона - 3:1 FT

Мнениеот Madridist » 27 окт 2014 22:39

С оглед статистиктите от последните години, който бие в Класикото - после не става шампион. Миналата година Барселона спечели и двата мача и титлата отиде в Атлетико Мадрид. Предишната година, Реал Мадрид взе четири точки от Класиките, като мачът,който победихе в Мадрид с 2:1 (оттам е снимката на Рамос от подписа ми) играхме предимно с резерви, защото ни чакаше важен мач с Дортмунд. Помня, че един Мората игра почти цял мач с Барселона. Като цяло, си има едно неписано правило, че титлата се губи в мачовете със слабаците. Ливърпул, преди години биха и двата мача Юнайтед, като на Олд Трафорд си ги разгромиха с 1:4, но със Стоук Сити и двата им мача за първенство бяха 0:0,което им костваше титлата. Дори вижте този сезон. За девет кръга сме инкасирали 10 гола, като 4 от тях (близо половината) са от онзи крив двубой със Сосиедад. А на баските, това им е единствената победа дотук в първенството. От гледна точка на класирането, победата в събота си беше важна, защото намалихме разликата. И разбира се, честта че сме победили толкова силен отбор. При положение, че най-добрият ти играч изигра слаб мач, липсваше и Бейл , който в тези празни пространства щеще да бъде много полезен и въпреки това, победихме след по-добра игра - ами няма как да съм недоволен. Както и да е, идва поредния мач и там играчите трябва отново да са на ниво. 8-)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 27 окт 2014 22:44

И както се очаква,мадридските медии са в екстаз :

Мнението на в.Ас и Томас Ронсеро:
БЕНЕФИС НА РЕАЛ
Добре, че от Лигата направиха така, че Реал да почива само 2 дни преди „Ел Класико“, защото иначе хората на Луис Енрике щяха да отнесат един чувал голове в Каталуния.
Светът в краката им.
Имаше 400 млн свидетели от целия свят и 84 000 пред вълшебното домашно огнище „Сантяго Бернабеу“. Атаката за 3-1 ще остане в историята. 70 метра преминати със скоростта на светлината, това беше истинско произведение на изкуството. Това ще ни позволи да разберем, защо оттук насетне, хора от 5 континента ще облекат с гордост фланелката на най-добрият отбор за всички времена, а пък други ще приберат надълбоко фланелата на един отбор, който беше само мода. Както знаем, модата минава, докато Реал е вечен и безсмъртен, няма срок на годност. Неговото ДНК е на боен дух, който се презарежда и добива сили от историята си. От Ди Стефано до Кристиано, през Амансио, Пири, Камачо, Щилике, Сантияна, Хуанито, Бутрагеньо и Мичел, Хуго Санчес, Йеро, Раул /ставам на крака/, Миятович, Зидан, Роберто Карлос, Рамос и Касияс, този отбор има нещо, което пристрастява всеки. Способността за саможертва в отбора е достойна за научно изследване на тема „Преодоляване границата на човешките възможности“. Голът на Неймар, когато още не всички бяха заели местата си по трибуните, би обезкуражил не един и два отбора. Но Реал на маестро Анчелоти се надигна с гняв и гордост, с решителност и футбол, от всичко по много. Бенефисът не беше за Меси, беше за Реал. Бенефисът бе за честта да избереш този герб, да носиш тази фланелка и да играеш на този стадион!
Трябва да благодарим на Симеоне и Атлетико. След загубата от съседите, ударът разтресе съвестта на играчите и позволи на Анчелоти да върне отбора на правия път, който доведе до вълшебната вечер на 10-тата. Оттогава насам, Реал е играл 9 мача - 9 победи, вкарал е 38 гола и показва висш футбол, събирайки адмирациите на целия свят.
Докато някои отчаяно търсят Меси, светът на мадридизма се забавлява с изпълненията на Кристиано /21 гола този сезон и продължава/, Иско /вълшебник с футболни обувки/, Негово Величество Хамес Родригез /от испански - Majestad, а в случая- Su Jamestad Rodríguez/, и Карим, тази котка, която порасна и се превърна в хищник за съперниковите врати. Францизинът предупреди и през първото полувреме, когато извади пироните от гредите на Барселона с 2 удара.
¡Iker, Iker, iker!
Всичко вече е нормално. Дори и Бернабеу замени освиркванията към Касияс с шумни аплодисменти и единодушно скандиране на името му, както в старите времена, след едно антологично спасяване срещу Меси, което можеше да е 0-2.
Пепенбауер /Бекенбауер/.
Голът му, пълен с класа, в стил Рамос, вдигна на крака целия стадион. Пепе е роден в Бразилия и е национализиран португалец. Но истинската му националност е една - Мадридист. Колко си голям, машино!
Животът е бял и красив!
Томас Ронсеро, в.АС
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
j0rka7aa
Контакти:

Мнениеот j0rka7aa » 28 окт 2014 00:23

Истинско удоволствие ми доставя да чета анализите на Ронсеро, голям Мадридист! :)
ЗА НАШАТА РОДИНА,
ЗА НАШИТЕ ДЕЦА,
ЗВЕЗДАТА ТИ ЩЕ ГРЕЕ,
ЕДИН Е ЦСКА!

Потребителски аватар
tibidabo
Контакти:

Мнениеот tibidabo » 28 окт 2014 10:09

paceto написа:
tibidabo написа:Виждам че при вас настроението е доста приповдигнато, нама как да е иначе! Но да твърдите, че всеки разбиращ от футбол няма какво друго да очаква е малко пресилено. Без да се заяждам, но и малко да ви сваля на земята, не забравяйте, че Пике ви върна в мача, а Иниеста ви подари победата. Да имахте положения, но този мач можеше да изглежа по огледален начин на електронното табло. Спомнете си колко такива мачове имаше в последните години. Вие играето по-добре, а накрая ние си тръгвахме с точки от стадиона. Като вкараш два бързи гола на Бернабеу и се контузия на най-креативния играч на противника, играта на Реал спокойно може да ти изглежда перфектна. Не искам да омаловажавам победата ви, но не се самозабравяйте. Честито още вднъж!

Моите уважения, ама такива оправдания кой ни подарил победата и кой ни върнал в мача е доста несериозно и не говори добре да излизате с такива след Ел Класико. Иниеста какво точно ни е подарил след като излезе от мача в 72-та минута при резултат 3:1 и надявам се нямаш предвид там грешката при атаката за третият гол, защото такива неща се случват. Роналдо го пресрещнаха няколко човека и стояха и го гледаха как подава топката към Хамес. На последното Класико не видях да се възмущавате, че сте ни победили с две дузпи в края на мача и играта ви не беше кой знае какво, ама си беше победа нали :)

Никой не се е самозабравил, ама точно вие влязохте като такива в мача заради това, че нямахте допуснат гол и това ви изигра лоша шега. Не помня дали с теб водихме дискусия затова преди месец като ви казах, че играта ви изобщо на нищо не прилича и се отървахте от загуба на точки в няколко мача на косъм и в последните минути. При първият сериозен отбор като ПСЖ и паднахте, при вторият сериозен отбор като Реал Мадрид пак паднахте, а ви предстоят мачове и с Валенсия, Севиля и Атлетико Мадрид.

Няма как да не се радваме на тази категорична победа и то след като благодарение на нея се приближихме до първото място и сме само на точка. :) Ако няма грешки на играчите няма да има и голове и това е част от играта, но за победа подарена от някой е много глупаво да се говори и да се ползва като оправдание или утеха за загубата ;)

Моите уважения, но никъде не съм писал да не се радвате на победата (поправи ме ако съм сгрешил). Никъде не съм омаловажавал победата ви или съм я слагал под някакво съмнение.
Грешки стават - да, без тях няма да има голове. Но при 1-0 за нас и сравнително добра игра от наша страна(вашият натиск след гола ни беше неутрализиран), Пике ляга и хваща топката в края на наказателното поле. Изпълнение, което може да се нарече само с едно - безумно. Това, ако не е връщане в мача - здраве му кажи. Да такива работи се случват и вие ги използвахте перфектно. А изпълнението на Иниеста си беше абсолютен подарък, който може да се сравни единствено с изпълнението на Валдес преди няколко години отново на Бернабеу. След това за вас беше лесно. При два гола разлика и то на Бернабеу беше нормално да ни разкостите и да ни биете с разлика. Цялата ми плеяда беше продиктувана от мнението на ваш фен, който се изказа, че "..всеки разбиращ поне малко от футбол няма какво друго да очаква". В момента Реал са по-добрият отбор, с по-опитен треньор, с по-обигран състав и с по-ясна идея, но да се твърди, че сме намали шансове да победим на Бернабеу ми изглежда много пресилено.
Идеята на постовете ми след мача са да ви обърна внимание на това, а не да помрачавам радостта ви . Да някой, ще кажат да си гледам нашата игра, а да не се "заяждам" във форума ви - а проблемите при нас са много и съм се изказал във форума на Барса. Ако съм подразнил някого, моля да ме извини, за толкова години никога не съм си поставял за самоцел да дразня някого само за идеята.
Ако все пак се чувствате обидени или подразнени, кажете и ще спра да пиша при вас?
Успех! :)
[center]“Never argue with idiots, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”

― Mark Twain
[/center]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 28 окт 2014 19:03

Глупости никой не те гони от тук стига да водиш нормална дискусия, а по принцип ти водиш винаги такава.

Това, което казах по-горе е заради думите ти: Не искам да омаловажавам победата ви, но не се самозабравяйте. Честито още вднъж!
Не мисля, че някой тук се е самозабравил и точно заради това казах, че няма как да не се радваме. Не видях някой тук да е изпаднал в еуфория и да казва, че вече сме шампиони или че няма кой да ни спре и прочие и затова ми стана странно да пишеш тези неща.

Относно другото ако почнем да вадим в детайли нещата за всяка ситуация при паднал гол ще видим, че много мачове са така и ако няма грешки няма да има и голове дори някой идивидуално да е сбъркал фатално. То и при гола за вас може да търсим вина самите ние при Карвахал, който не стори почти нищо за да спре Неймар и ако не беше този гол ние нямаше да се хвърлим да изравняваме, съответно нямаше да се стигне и до пропуска на Меси заради оголването отзад. Резултата в края можеше да е 3:0 или нагоре в наша полза, така че не бива да издребняваме чак толкова при дадена ситуация и да казваме, че ако не е била тя нямало да спечелим мача или нещо такова. Виждам мнения на ваши фенове как казват дори, че победата ни била подарена от Иниеста и Пике, което е несериозно да се говори за подаряване и прочие. Последното Класико всички знаем как свърши и ако вземем да съдим по тази логика то победителят не трябваше да сте вие изобщо особено след тези две решаващи дузпи в края на мача, които обърна всичко най-вече последната дадена в 86-та минута. :) После върви обръщай мача в края и то Ел Класико, което беше много важно и за двата отбора и до някъде се решаваше титлата за един от двата отбора, а след тази наша загуба дойде загубата и от Севиля и от там вече загубихте битката за титлата като чакахме някой друг да ни я даде.

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 18 ное 2014 15:38

Нали са "Кралски" отбор, та решиха да пощадят провинциалистите и им вкараха само 3 парчета, вместо да им изнесат безплатен урок.
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 18 ное 2014 19:41

Според мен гледахме да не ги ядосаме много, че нали наближаваше референдума :lol: :lol:

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 18 ное 2014 19:57

paceto написа:Според мен гледахме да не ги ядосаме много, че нали наближаваше референдума :lol: :lol:

Викаш да не ги отчаяме и да избягат в някоя нова измислена лига. :mrgreen:
[center]

[/center]

Потребителски аватар
tibidabo
Контакти:

Мнениеот tibidabo » 19 ное 2014 17:07

Провинциалисти?!? :shock: :shock: :shock: Кое е провинциалното на Барселона не мога да разбера. Когато Барселона е била люлка на цивилизацията, Мадрид е бил гола поляна на кастилското плато. Барселона е четвъртия най-посещаван град в Европа и на 11-то място в света. А Мадрид е даже след градове като Лима. Да напомня къде се провеждаха олимпийски игри през 1992, а Мадрид все още кандидатства (вече за трети неуспешен път). Това, че е провъзгласен за столица, не означава, че Барселона автоматично е провинция. То и Бон (бивша столица), Отава, Бразилия, Анкара и Канбера са столици, но са си дива провинция. Все едно турците от Анкара да кажат, че Истанбул е провинция (така прозвуча твоето изказване). Така, че ако ще се обиждаме на провинция, нека да е малко по-премерено.
"Всичко, което е далече от морето, е провинция" - Ъ. Хемингуей.
Поздрави.
[center]“Never argue with idiots, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”

― Mark Twain
[/center]

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 19 ное 2014 17:24

Моля те, пиши по темата и не ме карай да те уча на география - кое е столица и кое провинция. 8-)
[offtopic]Примерите ти с мегаполисите са напълно неуместни.[/offtopic]
[center]

[/center]

Върни се в “Реал Мадрид”