niki87 написа:Новия сезон испанската лига ще стане още по-тъпа и безинтересна.Едните ще са със 110т.,другите със 109т.
Толкова е тъпа, че деветият от това първенство спечели Лига Европа. От един сезон не може да правиш такива обобщения. По тази логика с точките, която си дал, излиза, че българското е много по-интересно от Примера,защото при нас шампиона завърши с 70т., а втория с 60.

За мен лично Примера е много по интересна и силна от Бундеслигата, в Испания винаги са играли едни от най-добрите футболисти на Планетата. В Германия освен Байерн другото е пълнеж. Не казвам,че са слаби отборите, но разликата им с баварците е космическа. Говорили сме и друг път по тази тема, едно е да станеш шампион на Германия борейки се с Шалке 04, друго е на Испания борейки се с Барселона. Аз лично смятам, че дори отбори след грандовете, като Валенсия,Севиля, Атлетико М и Виляреал по нищо не отстъпват на Щутгарт, Леверкузен или Вердер. Примера винаги е била много интересно първенство, последните години редовно титлата се решава в последния кръг. Дори при изпадащите нищо не се знае, тази година в последния кръг четири отбори бяха с равни точки,а Тенерифе изпаднаха буквално с гол в последната минута. И някак не ми се връзва да кажеш за първенство,което има 12 титли от КЕШ че е тъпо и безинтересно.