nomeruno написа:Министърът на спорта на Русия Виталий Мутко обяви, че е готов да даде своята оставка, тъй като резултатите на Сборная на Олимпийските игри са „провал”. Така Мутко реагира на изявлението на президента на страната Дмитрий Медведев, който заяви, че отговорните за подготовката на олимпийците лица са „длъжни да покажат мъжество и да се оттеглят”.
С едва три златни медала, и общо 15 отличия, това е най-слабото представяне на Русия на Зимна Олимпиада. Досега руснаците не се прибираха у дома с по-малко от пет титли, като и това се е случвало само два пъти. В общото класиране по нации, Сборная е на 11-то място. През 1978 и 2002 година руснаците спечелиха по-малко медали – по 13, но повече златни от 2010.
Като прочетох тази новина , очите ми станаха като грамофонни плочи... В Русия падат глави за 15!!!!! медала , 3 от които златни!
А в наш'та татковина сме "горди" , че изобщо сме завършили (ако изобщо сме стартирали) в дадена дисциплина.
То това според мен е толкова абсурдно , че чак си глътнах граматиката и съм в невъзможност да го осмисля...
това е най лошото класиране на Русия на зимна олимпиада и е нормално да са недоволни.Все пак за нация с традиция в зимните спортове 13 място в крайното класиране е незадоволително.