acmilan написа:rhaegar написа:Супер. Още трима защитници ни трябват само

Гледам,че доста често критикуваш защитата ни.Тази година сме с най-малко допуснати голове в първенството.Нима Абате,Тиаго Силва,Неста и Дзамброта играят зле?От новия сезон Тайво и Мексес ще заемат местата или поне ще са алтернативи на Неста и Дзамброта.Мисля,че защитата ни е напълно адекватна на целите,които гони отбора.
Знаеш ли защо имаме най-малко допуснати голове-защото в Италия има 2 отбора, освен нас, чието нападение е на добро ниво-Наполи и Интер, а се случи така, че в мачовете срещу нас и двата отбора напълниха гащите. Видя как беше срещу Реал в ШЛ, крилата на Тотнъм минаваха бековете ни както си искат, дори срещу Оксер имахме проблеми.
Абате играе бек по принуда, знаеш много добре, че по принцип е халф. Да, свикна да играе в защита, но срещу класните отбори в Европа ще издиша. Дзамброта е на 100 години, пред него голям футбол вече няма. Може да влезне в някой мач, да даде почивка на титуляра, но не можем да разчитаме на него. Неста е класа, но и той не може да издържа на 100%, по-скоро вече ще запълва дупки, вместо да играе по 90 минути всеки мач. Одо, Бонера, Йепес, Легроталие-четирима души, които трябва да се изметат на минутата-съответно ни трябват поне още двама защитници, ако броим Мексес и Тайво за сигурни, само за да излезе бройката от 8, което е минимум. А даже мисля, че 8 не стигат за първенство, купа и ШЛ, особено ако двама от тях са на по 35. Един-двама контузени, един наказан и при малко по-сгъстен цикъл почваме да изпрягаме.
Така че ако догодина искаме да станем пак шампиони на Италия, да защитата е адекватна. Но в ШЛ ще ядем бой от първия по-читав отбор, който ни хване.
И най-важното-да се дава шанс на младите-били те новопривлечени или от Примаверата. Един Тиаго за две години израстна покрай Неста страшно много, защо и другите младежи да не се възползват. Но това става с игра и мачове, няма друг начин. Пример-за какво купихме Дидак? Или преди две години Матионе? За да нямат записана минута, а Бонера и Одо да играят отляво срещу Болоня и подобни. Разбирам да е във важен мач, да бъде пуснат опитен играч на нетипична позиция, но да играеш елементарни мачове и да не пуснеш играч да трупа опит-за мен е непростимо. Ама стига, че се отплеснах.