Свирепо „подковаване” предстои в Манчестър Юнайтед

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Parmalat

Свирепо „подковаване” предстои в Манчестър Юнайтед

Мнениеот Parmalat » 12 май 2013 01:59

Дейвид Мойс има тежката задача да продължи победния ход на отбор, който доминира в английския футбол през последните 2 десетилетия. Според Фъргюсън неговият наследник би могъл да наложи свой собствен стил, вместо да се опитва да се превърне в негов клонинг. Но точно Мойс едва ли ще го направи. Рижият шотландец се слави със самостоятелно мислене. Това проличава още когато е бил млад играч в Селтик и отива на треньорски курс, вместо като съотборниците си да се отдаде на голф или да разтуши с автомобилни състезания. Така че всяка "звезда" в Манчестър Юнайтед, която си мечтае за "отпускане на юздите" след напускането на сър Алекс, я очаква брутален сблъсък с реалността.
В Евертън най-омразни са били дните за "подковаване". Изтощителни спринтирания, които обикновено завършват с гадене за играчите накрая, с преплитане на краката и с трудността да се задържиш прав. Фил Невил, който може да стане част от новия екип на Мойс на "Олд Трафорд", разкри как всеки играч е изпитвал ужас, когато види шефа си да се показва на вратата и да обявява, че днес е "денят за подковаване". "Това ме изпълваше с ужас – призна халфът. - Никога няма да забравя първия път, когато това се случи. Не започнахме добре сезона и няколко момчета бяха ангажирани с националните си отбори. Аз и Микел Артета пристигнахме на тренировката и той обяви: "така-а, днес ще се подковаваме". Накрая Микел лежеше на пода в съблекалнята, а аз се бях привел в ъгъла, проклинайки, като го наричах "най-гадния мениджър в лигата". Методът му е да те пришпори така, че да усетиш границата на възможностите си по време на тренировките, така че после на мача ти е лесно. Това е пришпорване, което отсява мъжете от недораслите, но всички го завършват - като на военен лагер. И ако някога през главата ми е минавала мисълта "днес вероятно бих могъл да застрелям някого", това е било тогава."
Така стоят нещата при Мойс - отборът се гради с дух и сплотеност, с които да устои в несгодите и тежките моменти. Неговите методи няма да се отразят добре на някои играчи в Юнайтед, но можете да бъдете сигурни, че те няма да носят задълго червената фланелка. Ще има тежки решения, които ще дразнят някои играчи, но и които Мойс с удоволствие ще вземе и ще приложи. Показа го, като направи Фил Невил капитан един сезон след пристигането му в Евертън. И то въпреки че феновете на отбора не бяха доволни да видят лентата на ръката на бивш играч на Юнайтед. Мойс го осъзнаваше, но беше прав, както често беше прав през тези 11 години на "Гудисън парк".
И забравете, че е привърженик на защитната игра. Той е прагматичен и оформя отбора и тактиката според ситуацията. Сега ще разполага с отбор, пълен със звезди, така че едва ли ще смени стила на Юнайтед.

http://7sport.net/7sport/fw_anglia/d6800_7.htm

Нещо интересно за новият мениджър на Манчестър Юнайтед.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Re: Свирепо „подковаване” предстои в Манчестър Юнайтед

Мнениеот ЕМИЛ » 12 май 2013 07:40

Мойс направи ли грешката да вземе половината отбор на Евертън с него , Юнайтед няма да помиришат титла 3-4 години .

Потребителски аватар
Karsa Orlong
Контакти:

Мнениеот Karsa Orlong » 12 май 2013 08:58

Интересно ще бъде. Обаче Юнайтед в момента нямат кой знае какви звезди в сравнение с минали години и ще бъде любопитно да се види дали това ще улесни или затрудни Мойс в началото на кариерата му там.

Потребителски аватар
venelin1984
Контакти:

Мнениеот venelin1984 » 12 май 2013 09:36

Имам лошото предчуствие че Съра ,ще му се бърка в работата и ще му реди състава.

iliyan

Мнениеот iliyan » 12 май 2013 10:29

Ако САФ му се бърка ще стане забавно ;)
Според мен той сбърка горчиво - можеше да стане легенда на Евертън ;)
Така преди години сбърка и Майлък Оуен - ако беше останал в Ливърпул щеше да е легенда като Стивън Джерард , а сега е един от много нападатели на Ливърпул ;)
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
windy26
Контакти:

Мнениеот windy26 » 12 май 2013 11:13

Време е някой (Мойс) да ги подготви физически,че в момента това им е слаба страна.След 65 мин. вече са с ръцете на кръста и ако това е достатъчно срещу Рединг и Норич,в ШЛ няма как да се противопоставят на водещите немски и испански отбори.Вижда се как спират да играят след 70-75 мин и пазят победа с един гол разлика.Лидерите от мин сезон Руни и Валенсия никакви ги няма този,а за такъв клуб не може да се разхождаш по терена.Чак свирепи методи не ,но гледайте мач от 2008 год. например и го сравнете с полседните 2год. - разликата е огромна,доста свалиха оборотите.

Потребителски аватар
Karsa Orlong
Контакти:

Мнениеот Karsa Orlong » 12 май 2013 11:26

venelin1984 написа:Имам лошото предчуствие че Съра ,ще му се бърка в работата и ще му реди състава.

Феновете на Юнайтед сигурно няма да са много нещастни, ако това се случи :lol:

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 12 май 2013 11:34

Karsa Orlong написа:
venelin1984 написа:Имам лошото предчуствие че Съра ,ще му се бърка в работата и ще му реди състава.

По-добре да ти завиждат, отколкото да не те броят за жив!
п.п. Приликата с хора и събития от действителността е напълно случайна.

Потребителски аватар
Bianco
Контакти:

Мнениеот Bianco » 12 май 2013 12:18

Има си тема за Мойс.
[wrapimg=]http://29.media.tumblr.com/tumblr_lxt00pHhi61qcs3bmo5_250.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://static.guim.co.uk/sys-images/Football/Clubs/Club_Home/2011/9/26/1317045511841/Manchester-United-and-Man-005.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Karsa Orlong
Контакти:

Мнениеот Karsa Orlong » 12 май 2013 12:32

MuFc1878 написа:
Karsa Orlong написа:

По-добре да ти завиждат, отколкото да не те броят за жив!
п.п. Приликата с хора и събития от действителността е напълно случайна.

Знаех си, че ще се появи някой като теб. Не мисля, че съм казал каквото и да било лошо за отбора, на който си фен. Не би ли предпочел САФ да е начело още няколко години? Не изпитваш ли колеб4ния дали Мойс ще се справи? На мен лично ми е много интересно как ще се представи той и се опитвам да коментирам напълно безпристрастно. Щеше ли да реагираш така, ако от аватара ми те гледаше гола мацка, а не емблема на футболен клуб? Заяждането ти беше излишно.
Последна промяна от Karsa Orlong на 12 май 2013 12:36, променено общо 1 път.

Върни се в “Манчестър Ю”