Мнениеот tevez » 10 сеп 2016 18:01
Бесен съм, но ще се опитам обективно да кажа няколко думи за мача.
Първо негативното - загубихме битката за Манчестър, загубихме малко от честта си, загубихме три точки. Като последното в момента е най-маловажно. Сезонът сега започна, така че има още много мачове и точки да се разиграват, така че класирането и точките в момента не са най-важното нещо. По-лошото, че дадохме повод на хейтърите пак да излезнат от дупките си, на Сити да придобият още по-голяма увереност, а при нас да спадне малко тонусът у футболистите. Самият факт, че са те надиграли у дома, и то това 1-2 е най-малкото, с което се разминахме, няма как да не развали настроението. На контри можеха да ни вкарат още 2-3 гола, но късмет, а в някои случаи и Де Хея предотвариха това.
Защитата изневери, Блинд с много слаб мач, но и халфовете пред тях никаква помощ. Погба и Фелайни нито в защита помагаха, нито на Рууни и Ибра. А за крилата по-добре да не говоря, защото те отсъстваха през първото полувреме, а през второто Рашфорд малко раздвижи играта, но една лястовичка пролет не прави.
Основната грешка на Моу беше, че сбърка титулярните 11, опита се да поправи това, но късно. През целия мач липсваше агресията, а непредизвиканите грешки бяха твърде много за такъв мач. Погба за 100 млн. такива мачове трябва сам да решава, а той остана бледа сянка на себе си.
Положителното е, че както казах по-горе, цялото време на света е пред Моу, така че трябва да анализира грешките и да ги сведе до минимум. В сравнение със Сити имаме доста по-дълга скамейка, което според мен ще си окаже влияние в течение на сезона. Конкуренция има, важното е да няма контузии и умора в отбора.
Титлата не се печели в такива дерби мачове, а срещу малките отбори!
Накрая за съдията и спорните отсъждания - не бих казал, че съдията ни е ощетил, свири добре, не мисля също, че имаше дузпи в ситуациите, за които говори Моу, а и след като си бил надигран по подобен начин - съдията не ти е виновен.
Честита победа на феновете на Сити.