Манчестър Юнайтед - Фулъм 3 : 2

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Re: Манчестър Юнайтед - Фулъм | Събота, 25.08.2012 | 17:00

Мнениеот fr3ak_boy » 25 авг 2012 20:01

Levskar_90 написа:Ман Ютд е още по - слаб от миналия сезон, отписвам ви от борбата за титла ;)

Не бързай със заключенията :!:
Това, което видяхме днес на терена имаше доста позитиви :!:
Първо започвам от вратарския пост. Де Хея показва много по-голямо самочувствие и сигурност спрямо последния сезон, което поне според мен ще доведе до много добра негова игра през нови сезон. Лично според мен Видич имаше вина при автогола, защото избута Де Хея, който най-вероятно щеше да я избие напред.
Няма да коментирам центъра на отбраната поради обективни причини - прекалено многото контузени играчи. По фланговете обаче отново видях нещо позитивно - Рафаел днес за първи път от много време беше полезен и то много пък било то и само в атака. Евра на обичайното си ниво - активен напред и игра с много брак отзад. Това си му е запазена марка от няколко сезона насам. Но нямам притеснения за това, защото очаквам Карик да се върне в центъра на терена и да ги запълва т.е.
при атака от ляво на Евра ще се получава следната ситуация:
Евра с топката-------------------------------
------- <----- Карик
А когато Рафаел атакува обратната ситуация.
Днес видяхме това да прави Андерсон, но не му се получи. Но според мен не беше използван правилно. За мен неговата сила е boxtobox, а днес там игра Клевърли, който се справи чудесно и мисля, че и по-нататък през сезона ще играе на същата позиция. Да не забравяме и Скоулси, който може да играе и на двете позиции, макар че за втората му е по-трудно заради възрастта, а тя изисква непрестанно тичане и преса.
Сега по крилата... Валенсия показа добро начало на мача - активен, пробивен. Центриранията му малко куцаха, но смятам, че ще навлезе във форма. Спадът към края на мача, както и в целия отбор, го отдавам на недобрата физическа подготовка, която поне аз видях и в мача с карамалите. С напредването на сезона смятам, че и това ще се изчисти.
От ляво обаче ситуацията е по-интересна - Нани иска да му дадат по-голяма запалата, за да играе, а САФ не му я дава, защото не играе. Йънг днес имаше позитиви, но имаше и доста брак в действията му. На няколко пъти се полакоми излишно, но той си е така от Вила. Той е от типа играчи, които могат да направят 2-3 брилянтни мача и след това десетина, в които да не блеснат изобщо. Гигс нарочно го изтървам в анализа си за лявото крило, защото не мисля, че ще е титуляр и като цяло днес изобщо не впечатли. Предполагам ще бъде използвам предимно в Карлинг Къп. Не изключвам продажба на Нани (не вярвам, че ще стане, но не я и изключвам като възможност) Тя обаче означава и нов трансфер със сигурност.
Друга алтернатива от ляво, която може да се пробва е някой от следните играчи - Рууни, Уелбек, Кагава, Перси. Не знам обаче те на тази позиция колко ще са ефективни.
Смея да твърдя, че ако се сложи там Кагава ще е голяма грешка. Цялата креативност в атаките ни и в двата мача до сега дойде от него, играещ зад нападателя. Днес ясно се видя, че след като излезе ние нямахме идея какво правим в атака. Ако го опазим от контузии, смятам, че можем да бием всеки.
Сега за нападението има ли нужда да ти обяснявам класата му. Мисля, че не. Само мога да вметна, че ме е яд за Бербо. Според мен е с класи над Граха. Чичо определено не ми харесва като играч и се надявам в края на този сезон да бъде продаден. Друг позтивен факт е, че Рууни видя, че не е незаменим.
За финал ще кажа, че имаме и дълга скамейка. В защита, като се оправят всички, имаме - Евънс, Рио, Видич, Джоунс, Смолинг, Бюнтнер, Евра и Рафаел. Халфове - Скоулс, Андерсон, Клевърли, Карик, Гигс, а не се знае дали и Флечър няма да се завърне. По крилата и в нападение е ясно.
А забравих и вратарския пост - Де Хея и Линдегор, който също не е никак лош вратар.
Така че ако вече си ни отписал, ще съжаляваш много. ;)
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Манчестър Юнайтед - Фулъм 3 : 2 FT

Мнениеот smoothc » 25 авг 2012 20:09

Честита победа на всички,в крайна сметка трите точки са най-важни!
1.Дано всичко е наред с Рууни.Наистина малшанс за него,а аз лично първоначално изтръпнах,защото от ситуацията при удара и реакцията на Рууни(подскачането на един крак) всичко толкова ми напомни на Алън Смит(срещу Ливърпул и ужасното му счупване на глезена),наистина си беше доста стряскащо,а и това разрязване на крака също не е за подценяване,всички помним контузията на Нани срещу Пуул пак имаше разкъсно-контузна рана,която го извади за дълго време...но за радост на Рууни е само разкъсванe(повърхностно),което се надявам да се оправи до 10 дни...
2.Силно първо полувреме за Юнайтед и бездушно второ,което можеше(по стар обичай),да ни изиграе много лоша шега!
3.Де Хея-за пореден път и герой,и антигерой!!...много слаба комуникация със защитниците,което е едно от най-важните елементи в тази взаимовръзка(вратар-защита)..Нека веднъж завинаги се научи,че вратарят е с предимство в наказателното поле и да бъде по-уверен при подобни ситуации.
4.Десният фланг-ключът към успеха в този двубой! Валенсия и Рафаел,просто развинтиха защитата на Фулъм,силно ми напомнят за Бекс и Гари Невил,дано този успешен синхрон се развива и усъвършенства с всеки изминал двубой :)
5.Номер 20-Блестящ дебют на Олд Трафорд,нещо за което всеки играч си мечтае,определено този гол ще му вдъхне още повече увереност и да се надяваме,че ще продължи в същия дух,искрено му го желаем всички!
6.Шинджи Кагава-Отново стархотно КПД и усет за играта,отбеляза и дебютен гол,с който затвърди страхотните си игри от началото на сезона.
В последните 20 минути явно се умори и логично беше заменен,но факт е че приносът му за успеха днес бе,доста голям :)
7.Андерсон-Клевърли-прекалено самочувствие,което по-опитните играчи на Фулъм,буквално смазаха,особено през второто полувреме,на моменти действаха твърде индивидуално(особено Клевърли),добре че беше Гигси,че да вдъхне нужното спокойствие и опит в центъра в заключителните минути..
Гледаме напред,към мача със Саутхемптън,в който лично за мен- опитът на Скоулс и Гигс+енергията на Ван Перси и Валенсия и не на последно място-хитростта и головият нюх на Чичарито,ще бъдат формулата за успех!
GGMU! :twisted:

Потребителски аватар
ivo77
Контакти:

Мнениеот ivo77 » 25 авг 2012 20:34

Най-важното е, че Ван Перси и Кагава се разписаха. От тях двамата очаквам
да донесат свежестта и фантазията в играта на отбора този сезон. 8-)

Изображение
Последна промяна от ivo77 на 25 авг 2012 20:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
iori
Контакти:

Мнениеот iori » 25 авг 2012 20:37

Другаря Руни от както си присади коса е гола вода, а Уелбек няма как да е по-зле.
Изключително съм доволен от трансферите на Пърси и Кагава.
[wrapimg=]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuXQZcGXjvSnqBZOZRo_xvL7OsSlqmCWs1xvstjpwB7sN32tJn[/wrapimg][wrapimg=]http://sporta.bg/pictures/3988285_160__[/wrapimg]

Потребителски аватар
dxl
Контакти:

Мнениеот dxl » 25 авг 2012 21:59

iori написа:Другаря Руни от както си присади коса е гола вода, а Уелбек няма как да е по-зле.
Изключително съм доволен от трансферите на Пърси и Кагава.

Като почнете с тва Пърси, при условие, че не англичанин, ме разбивате... Ще не казвате Бърбътоф?

Иначе - мач с много грешки и в двата отбора. Нормално за началото на сезона. Юнайтед не играха много убедително, можеха и да изтърват мача, но си взеха важна победа у дома.
Илиян Илиев: "Този пък, страничният, Костадин Ангелов ми каза: "Мани се от тука, ше ти прасна една глава".

vvessel написа: Добре че дойде Матеус, та да запишем загуба и от Корсика, че почти не остана отбор от Европа от който не сме падали.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 26 авг 2012 09:36

Rofles написа:Де Хеа много стабилен с изключение на грешката при 2ри гол. Иначе дано защитниците да се върнат по-бързо, че в защитата е зле.. Рууни дано се възстанови бързо и да мачкат с Перси.

Ако говориш за положението, което спаси в продължението на мача, трябва да се отбележи, че имаше късмет и топката беше насочена в обсега му!Малко по-встрани и ставаше страшно...Де Хеа е всичко друго, но не и стабилен вратар!Вярно е, че има добри рефлекси, но трудно изкарва мач без да допусне някоя елементарна грешка!Често излиза неразчетено и увисва при наглед безобидни центрирания..Ако не си вземе поуки от грешките, ще берем големи ядове с него!
fr3ak_boy написа:[Лично според мен Видич имаше вина при автогола, защото избута Де Хея, който най-вероятно щеше да я избие напред.

Изгледай пак повторение на ситуацията и ще видиш, че дори нямаше пряк контакт между двамата!Видич се опита да изпревари играча на Фулъм, който беше заел добра позиция.На практика играчът на Фулъм застана между двамата и само подложи тялото си срещу Де Хеа и по този начин му попречи да скочи хубаво и да стигне до топката..Това си е класическо увисване на вратаря и забележи, това става в малкото наказателно поле, което е просто недопустимо!

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 26 авг 2012 11:30

Ако говориш за положението, което спаси в продължението на мача, трябва да се отбележи, че имаше късмет и топката беше насочена в обсега му!Малко по-встрани и ставаше страшно...Де Хеа е всичко друго, но не и стабилен вратар!Вярно е, че има добри рефлекси, но трудно изкарва мач без да допусне някоя елементарна грешка!Често излиза неразчетено и увисва при наглед безобидни центрирания..Ако не си вземе поуки от грешките, ще берем големи ядове с него!

Абсолютно точно! Поздравления за обективизма и преценката,нещата винаги трябва да се назовават,с истинските им имена.
В противен случай,едно че заблуждаваме себе си и второ-се губи трезвата преценка за анализ и приемане на ситуацията,което пък от своя страна води до некомпетентност и липса на адекватен коментар...
Неоспорим факт е,че прогресът на Де Хея е доста голям,особено в заключителната част на сезон 2011-2012-беше наистина много добър!.....но,все още се вижда липсата на увереност при центрирания и статични положения,а към това можем да прибавим и липсата на добра комуникация със защитата,което е и ключовият елемент в тази взаимовръзка и при всички положения-трябва да се усъвършенства,колкото се може по-скоро.
Последна промяна от smoothc на 26 авг 2012 14:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 26 авг 2012 12:06

Пореден слаб мач.... пълна липсва на концентрация. За малко да изтървем победата. Най-важнто е, че взехме 3 точки и нищо повече. Тоз келешлък Рафаел нападател ли ще става? Играта му в защита равна на нула :x Добре, че е Жоро Вратарчето опа... Де Хея та да не загубим и тоя мач........

Потребителски аватар
Rofles
Контакти:

Мнениеот Rofles » 26 авг 2012 12:20

RedeviL написа:
Rofles написа:Де Хеа много стабилен с изключение на грешката при 2ри гол. Иначе дано защитниците да се върнат по-бързо, че в защитата е зле.. Рууни дано се възстанови бързо и да мачкат с Перси.

fr3ak_boy написа:[Лично според мен Видич имаше вина при автогола, защото избута Де Хея, който най-вероятно щеше да я избие напред.

Изгледай пак повторение на ситуацията и ще видиш, че дори нямаше пряк контакт между двамата!Видич се опита да изпревари играча на Фулъм, който беше заел добра позиция.На практика играчът на Фулъм застана между двамата и само подложи тялото си срещу Де Хеа и по този начин му попречи да скочи хубаво и да стигне до топката..Това си е класическо увисване на вратаря и забележи, това става в малкото наказателно поле, което е просто недопустимо!

Не имах предвид положението при, което Фулъм уцели греда.
Изображение[/center]

Върни се в “Манчестър Ю”