Йън Райт: Фъргюсън направи грешка, че продаде Тевес
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
- Lord of memory
- Контакти:
Re: Йън Райт: Фъргюсън направи грешка, че продаде Тевес
Пиша бързо и не му мисля много много и по български когато му е било времето съм доста по-високи оценки от който и да е твой предмет.
GGMU
http://www.youtube.com/watch?v=cyIyHmG77mU
[Milan-fen] Аз само се чуда дали Манчестер направиха разлика между нас и отбори като Уигън и Бърнли.Те отнасят по толкова на този стадион.
За това и г-н Райт(велик футболист)не е мениджър,а коментатор и второкласен журналист(водещт на тъпо предаване).
Times:Бебратов пречи на трансфера на Фостър в Тотнъм
Доста нелепо и неправилно формулирано заглавие.. ако прочетеш само заглавието ще решиш, че Бебратов е казал Фостър да не преминава в Тотнъм..
а то Манчестър иска да "измъчи" Тотнъм заради трудно осъщественият трансфер на Бербо... а НЕ заради самият Бербо...
а то Манчестър иска да "измъчи" Тотнъм заради трудно осъщественият трансфер на Бербо... а НЕ заради самият Бербо...
- deepblue1963
pas написа:Всеки има право на собствено мнение, но някои критики придобиват комични измерения.
Първо - изключителна глупост е да се сравняват Бербатов и Тевез не само защото имат съвсем различна физика и футболни качества, а най-вече защото играят на различни постове. Все едно да сравняваш бек и централен защитник. Тевез трябва да бъде сравняван с Рууни, защото играе на неговия пост - забит сам напред нападател, който не обича да подава, а стреля към вратата дори и при явно безсмислени ситуации, като от 10 опита, ако вкара един гол се смята за успешно изигран мач, а си е и така. Бербатов играе съвсем различна роля - той е зад нападателя, като задачата му е и да организира нападението, а това в отбор без много градивни халфове е трудна задача, да се връща дори в средната линия, да печели високите топки и т.н. В тази връзка - колко високи топки е спечелил Тевез?
Второ - предвид горното е крайно неуместно да се прави съпоставка на головете между двамата, все едно да напишеш, че Валенсия прави повече пробиви по крилото от Скоулс.
Трето - няма как, дори отбор като Манчестър Юнайтед да играе в повечето мачове с двама чисти, изнесени напред, некомбинативни и идентични като характеристики нападатели. Срещу някой слабак може, но сериозните отбори ще те смачкат и Фергюсън знае това. Затова му е нужен не Рууни 2 (Тевез), а Бербатов, който е съвсем различен футболист.
Четвърто - Доколкото знам заплатата на Тевез в Сити е 150 000 паунда на седмица, а в Юнайтед не мисля, че друг взима толкова. Щеше да е малко прекалено той да е човека с най-висока заплата. Съпоставка с милионите платени за Бербатов е неуместна, защото не той, а Тотнъм взе парите. Заплатата на Бербатов е 100 000, колкото взимат още поне 5-6 човека в отбора.
Пето - на Тевез наистина му потръгна последните кръгове, но само головете ли измерват приноса към един отбор? Защото поне половината от попаденията му са плод на рикушети или просто на ритане и каквото стане, като междувременно пропуска поне 3 пъти повече. Това означава, че Сити създава много и бележи много и това е факт със или без Тевез. Обратно - Юнайтед и със и без Бербатов има трудности с головете.
Шесто - защо се пропуска факта как Рууни не спира да бележи и се намира във формата на живота си, партнирайки си с Бербатов? Дали е случайно? Както и факта, че миналата година с Роналдо и Тевез не успяваше да разгърне потенциала си.
Седмо - Опираме и до стария спор - кой е по-добър футболист. Този, който не блести в отбора-шампион или този, който блести, но отбора му не печели нищо? С цялата условност на блестенето.
Осмо - да се нарича контузията на Бербатов "лека" е пълно невежество и откровена злоба. Зараби тази лека контузия отсъства повече от месец и нарушава формата си. Ако беше напълно здрав едва ли щеше да има "само" седем гола, немалка част от които решаващи, ако и да са срещу по-скромни съперници.
Такива,като теб,дето се изказват неподготвени,най ги обичам:
1.Няма значение кой е висок,нисък,гърбав,играе с левия(десния) крак,с глава и т.н.И двамата са нападатели(не съм чел в "досието" на Бербатов да пише "полузащитник") и от тях се очаква да вкарват голове.Как става така,че Тевес,който никак не "обичал да подава" има 5 асистенции през този сезон,а Бербатов,дето се скъсал да подава и организира-3 асистенции?
2.Това за Тевес-Бербатов и Валенсия-Скоулс го прескачам,защото са глупости на търкалета.
3.2008/09 в отбора са иТевес(15 гола),и Бербатов(14 гола).Я ми обясни как "слабо" играел Ман Юн с Тевес и колко "страхотно"-с Бербатов?Кой е с по-голям принос?И само за статистиката:головете на отбора през 2007/08(без Бербатов)-80;2008/09(с Бербатов)-68
5.За рикошети по-добре не отваряй дума(справка последния гол на Бербатов).
" Това означава, че Сити създава много и бележи много и това е факт със или без Тевез. Обратно - Юнайтед и със и без Бербатов има трудности с головете."
Пак не позна:за 2009/10-Ман Сити 42 гола(15 на Тевес),Ман Юн-49 гола(7 на Бербатов).Кой отбор вкарва повече и кой има по-голям принос?
6.Руни:2006/07-23 гола,2007/08-18 гола,2008/09-17 гола.Както виждаш,и без Бербатов се справя доста добре.Как мислиш?А за "партнирането"-Руни с 4 асистенции,Бербатов-както казах-с 3.Кой с кого си партнира по-точно(справка Руни "сервира" на Бербатов срещу Портсмут "на тепсия")
8."Решаващите" голове на Бербатов:
а)с/у Бърнли(краен резултат-3-0)
б)с/у Уигън(5-0)
в)с/у Хъл(3-1)
г)с/у Блякбърн(2-0)
д)с/у Сток С(2-0)
Хубаво е,преди да пишеш "ода за Бербатов",да си напишеш "домашното",за да не се изказваш неподготвен.
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!
- Lord of memory
- Контакти:
Стига си философствал, Челси титла няма да види, не разбра ли вече?
GGMU
[Milan-fen] Аз само се чуда дали Манчестер направиха разлика между нас и отбори като Уигън и Бърнли.Те отнасят по толкова на този стадион.
Абе deepblue, като си толкова deep и като си толкова blue - какво търсиш в червения форум. Върви си обсъждай твоя син некадърен отбор(който и да е той). И след като има такъв голям принос Тевез за отбора си - защо са на 5-то място??? А да, спомних си, защото от началото на сезона беше незабележим, ама от 7-8 мача започна да вкарва и стана велик. Но не си спомням, докато не бележеше някой да го е критикувал така остро. Не знам защо се дразня на вашите бръщолевения, но ми е болно да гледам как някой българин се опитва да успее, а други да го закопаят и вие злорадствате на всичкото отгоре. А на този дето ми вика, че не бил виновен, че живея зле - аз не живея зле от доста време съм в чужбина, а ти въобще не си разбрал за какво ти говоря, защото никога през живота си не си виждал патриоти. Излез зад граница(в която и да е държава), за да видиш те как подкрепят своите - независимо как играят.
Капката дълбае камъка не със сила, а с постоянство!
Nightfate написа:
"Късмета е част от футбола ! Късмет мъсмет,аванти,маванти,фантоми мантоми какво значение има?"
Nightfate написа:
"Късмета е част от футбола ! Късмет мъсмет,аванти,маванти,фантоми мантоми какво значение има?"
Lord of memory написа:vaskonti написа:Lord of memory написа:Иначе за тоя мач няма какво много да се каже.
http://www.youtube.com/watch?v=v0VhD1YDNSM
Напротив има - добре помня че даденото продължение беше 4 мин, гола е почти в 97 минута. Това просто е един отфрапиращите случаи на подпиране на Манчестър. Което си е истина, истина е...
Продължението беше 5 минути а гола пада в 5,30 секунда като в 91-вата Сити изравняват, тоест може да се удължи по преценка на рефера.
Не че ми пука какво мислиш де. Тоя мач заслужавахме да го спечелим защото бяхме далеч по-добрия отбор на терена, същото което ще се случи и тая вечер. Оуен също ще си повтори упражнението от предния и ще разреве Сити...пак.
Иначе гола пада почти в 132-рата минута на мача направо.
Лорде не говори предварително глупости защото като гледам какви ги вършеше Браун при редките атаки на Лийдс, Бирмингам и Бърнли ми става лошо като си помисля какво ще се случва довечера при масирания натиск на Карлитос, Белами Мартин и компания. Ти си лесен, ще си изключиш компа както винаги при лош резултат, но аз ще съм във форума дано този път и ти си тук утре т.е резултата да е добър за МЮ.
Колкото по темата, аз съм на мнението на Райт и не вярвам в световната конспирация нито срещу България нито срещу МЮ.
Нали и Мартин и Стилян са българи за тях що не пишат такива "клевети и нападки", е малко повече тичат и се раздават във всеки мач не ги е срам Стилян дори си позволи да не говори с български журналисти, а иска футболист на годината да става...
Последна промяна от Xanko на 19 яну 2010 15:53, променено общо 1 път.
- deepblue1963
Btovfan80 написа:Абе deepblue, като си толкова deep и като си толкова blue - какво търсиш в червения форум. Върви си обсъждай твоя син некадърен отбор(който и да е той). И след като има такъв голям принос Тевез за отбора си - защо са на 5-то място??? А да, спомних си, защото от началото на сезона беше незабележим, ама от 7-8 мача започна да вкарва и стана велик. Но не си спомням, докато не бележеше някой да го е критикувал така остро. Не знам защо се дразня на вашите бръщолевения, но ми е болно да гледам как някой българин се опитва да успее, а други да го закопаят и вие злорадствате на всичкото отгоре. А на този дето ми вика, че не бил виновен, че живея зле - аз не живея зле от доста време съм в чужбина, а ти въобще не си разбрал за какво ти говоря, защото никога през живота си не си виждал патриоти. Излез зад граница(в която и да е държава), за да видиш те как подкрепят своите - независимо как играят.
Значи,който не е про-Бербатов не е българин и патриот,така ли?Тези,които пишат във форума ли го "закопават"?
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!
Ние, които пишем в форумите, нямаме никакво влияние върху това, което става... Това го правим само за да си изкажем мнението, колкото да не останем КАПО... кой какво мисли явно няма значение за повечето хора тук ( те само гледат да си кажат своето и не ги интересува какво другите мислят и пишат).
Е стига с това pro-Бербатов! Кога ме чу да го хваля? Просто не го плюйте! А тези неговите критици ги е яд, че не могат да са на мястото на Сър Алекс Фъргюсън и се изявяват като мениджъри по жълтите издания на острова. Може би се заблуждават, че по този начин някой де ще станат трениори 

Капката дълбае камъка не със сила, а с постоянство!
Nightfate написа:
Nightfate написа: