Най - накрая !
Честито на всички наши привърженици.
Ван Гаал е правилният избор за старши треньор на Юнайтед.
И ще бъде покдрепен от всички, без никакво съмнение.
Луис ван Гаал - Фен тема
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
- MASTER_COOL
- Контакти:
Re: Луис ван Гаал - Фен тема
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
Re: Официално: Ван Гаал е мениджър на Манчестър Юнайтед
smoothc написа:Според мен Ван Гаал ще доведе още един национал от Холандия и вероятно ще се опита да привлече някой играч/и от Байерн Мюнхен.
Ариен Робен изглежда напълно отговоря и на двете "предварителни условия", така че нищо чудно точно той да акостира на Олд Трафорд.
А и доколкото знам,Робен и Гуардиола нещо не са в добри отношения,пък едно предложение от Националния треньор и главно от Манчестър Юнайтед...доста трудно се отказва
Робен капитан

Иначе си се объркал, че Пеп и Робен не са в добри отношения. Дори тренерът каз, че Робен е подарък за него.
Да беше 2012, имаше шанс. За щастие вече- не.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]
Мнение на "баварец" за Ван Гаал.. много интересно 

В това си мнение ще се опитам да опиша треньора Ван Гаал като цялостна футболна философия. По-нататък ще напиша отделен коментар за ефекта "Ван Гаал" в Байерн. Не бих казал, че Ван Гаал ми е любим треньор, но определено е фигура, която отнася много критики, а не всички са заслужени и затова ми се ще да ви покажа една друга страна на Ван Гаал, за която може би не сте знаели или не сте се замисляли.
След като пое Байерн, Ван Гаал наложи същата философия, която и във всички останали отбори, които е тренирал. Ако трябва да я обясним накратко, ето някои от основните моменти във визията на Ван Гаал за това как трябва да играе неговия отбор:
Абсолютен контрол над топката - всички отбори на Ван Гаал са превръщали задържането на топката в изкуство. Като се започне от Аякс, мине се през двата му престоя в Барса, единственият му истински неуспех, начело на Холандия, Алкмаар и се стигне до Байерн. Бавните и постепенни атаки, многото подавания, прехвърлянето на топката от единия към другия фланг са запазена марка на холандеца (далеч преди хора като Рийкард и Гуардиола да поемат Барселона и да издигнат тази философия до съвършенство около дълга редица топ-футболисти).
Отборът винаги е над отделния играч - една от може би най-значимите причини, поради които Ван Гаал се изпокарва със всички звезди в отборите, които е тренирал е, че залага изключително много на строга тактическа дисциплина и постройка, която да се спазва от всички, били те на име Ривалдо и Рибери или Пранич и Крафт. И ако тази му система доведе до изумителен успех с детската градина на Аякс, която почти цяло десетилетие беше сред водещите футболисти във световен мащаб или с неопитните и непознати играчи на Алкмаар, то в отбори с вече утвърдени и доказани футболисти като състезателите на Барселона, Холандия (5 години след ШЛ с 80% процента от тях в отбора на Аякс) и Байерн му изигра лоша шега. И макар аз лично да заставам на 1000% зад Ван Гаал за конфликта му с Ривалдо, то отношението му към играчи като Лука Тони и Марк Ван Бомел със сигурност не буди симпатии. Докато Ривалдо напълно заслужаваше да бъде пратен на пейката, то единствения грях на Лука Тони и Ван Бомел беше, че не се вписваха чисто като футболни умения в представата на Ван Гаал какъв играч да играе на терена. Малко хора знаят, но след като е обявен за Играч на Годината на Франс Футбол, Ривалдо отива при Ван Гаал и иска да говори пред отбора. По думите на Ван Гаал, холандецът мислел, че Ривалдо иска да благодари на съотборниците си за спечеленото престижно отличие. Но Ривалдо се изправя и заявява пред целия отбор, че повече няма да играе от ляво, а в центъра. Заради тази си проява, Ван Гаал изхвърля Ривалдо от групата за мача срещу Райо Валекано, едва броени дни, след като Ривалдо е обявен за Играч на годината. Коментарът на Ван Гаал е лаконичен: "Това беше изненада както за мен, така и за всичките му съотборници. Барселона винаги е имала философията, че клубът е над всичко, дори и Ривалдо".
Вратарят е точно толкова вратар, колкото и полеви играч - Още като се започне от Ван Дер Саар, мине се през Виктор Валдес и два не съвсем успешни опита като Серхио Ромеро (Алкмаар) и Томас Крафт (Байерн), всички вратари, тренирани от Ван Гаал са били насърчавани да участват в разиграването на топката, да играят като едновремешно либеро и дори им е било забранявано да чистят топката на посоки. Този ефект от визията на Ван Гаал е очевиден при Ван Дер Саар, който се доказа като един от десетината най-добри вратари в отрязъка 1995-2005. Виктор Валдес също се състезава на високо ниво. И докато Серхио Ромеро дори стигна до националния отбор на Аржентина, то Томас Крафт не успя да издържи на психологическия натиск в Байерн, който по никакъв начин не беше олекотяван от и без това тежкото отношение към самия Ван Гаал и неговото обратно отношение към медии и ръководители.
Защитниците са плеймейкъри - отборите на Ван Гаал рядко са разчитали на силна защитна постройка, по-скоро наличието на много класни и/или талантливи играчи там е правела защитата на съответния отбор по-здрава. Но като цяло Ван Гаал никога не е обръщал особено внимание на защитата в този смисъл, в който повечето хора я разбират. За Ван Гаал всички атаки започват и се изнасят от защитниците и затова те трябва да са много добри в изнасянето на топката, да не се страхуват да дриблират и да играят много високо напред, почти на централната линия когато отборът атакува.
Халфовете са нападатели - Всеки халф на отбор на Ван Гаал трябва да еднакво добър както в дефанзивната част, така и в офанзивната като предимство се дава определено на офанзивната като наред с това се спазва желязна тактическа дисциплина. На някои от тренировките на Байерн, Ван Гаал разделя полето на ромбове, които сигнализират кои са границите на движение на всеки футболист по пост при разиграванията на топката. Нещо, което не винаги се нрави на индивидуални футболисти и нещо, което би било силно оръжие, ако имаше баланс с индивидуалната креативност и решения на футболистите да опитат нещо различно. Една от основните причини за провала на Ван Гаал в Байерн е предвидимостта на тактиката му - през втория му сезон всички треньори в Бундеслигата разгадаха това "оковано" движение на играчите и тази предвидимост им позволи да сложат по двама или трима пазачи на звездите на Байерн за сметка на не толкова опасните състезатели на баварците.
Нападателят е плеймейкър, а не консуматор - Ван Гаал вижда централния нападател не толкова като острие, завършващо атаките, а по-скоро като футболист, който отваря пространства и комбинира с включващите се на скорост халфове. В една офанзивна халфова линия с играчи като Рибери, Робен и Мюлер, централният нападател трябва да може да разиграва двойни подавания, да увлича защитници или да приема разцепващи противниковата отбрана остри пасове. Все качества, който към онзи момент Марио Гомес не притежаваше. Играч, за който бяха платени 35 милиона евро и за който Ван Гаал в прав текст си каза, че не е тип футболист какъвто му трябва и че няма нищо общо с този трансфер.
Поливалентни титуляри, поливалентни резерви - Ван Гаал не рядко прибягва до прийома да пуска играчи на непривични постове, поради простата причина че разбират логиката зад тактическата му постройка или имат качества, нужни на отбора. Ван Гаал редовно пуска централни халфове като централни защитници, крила като бекове нападатели като халфове.
Вкарай един гол повече от противника от игра, не от статични положения - Носят се легенди за това как отборите на Ван Гаал изобщо не са тренирали никакви статични положения, нито офанзивни, нито дефанзивни. Дали това е така трудно може да се каже, но е факт, че Ван Гаал никога не е залагал на статичните положения като тактически инструмент в граденето на играта на отборите си (или рушене на противниковата). Рядко топката се центрира от свободни удари, в повечето случаи се изпълнява бързо и се търси разиграване. Единственото нещо, на което Ван Гаал държи е при изпълнението им (както и на ъглови удари) да ги изпълняват играчи с определен крак, което доведе до абсурди като това ръстов футболист като Бадщубер да изпълнява корнери и фалове за Байерн само поради причината, че играе с левия крак. Наред с това е и желанието на Ван Гаал поне бековете в отборите му да са с кореспондиращ крак - левият бек да играе с ляв, десният - с десен.
Треньорът винаги е прав. Винаги! - Ван Гаал е изключително авторитарен треньор и много хора го наричат безкомпромисен, вироглав и дори арогантен. Това разбира се е така и с млади играчи дава резултат, но не и с вече утвърдени футболисти които искат да имат право на мнение. Тази нетърпимост на Ван Гаал към чуждото мнение, било то от страна на спортни журналисти, които са лаици по презумпция, така и на футболни ръководители е и основната причина да не успее да изгради така нужната хармония в отборите си, за да постигне дълготрайни и постоянни резултати.
Простете ми ако съм ви отегчил с този пост, това са само част от нещата, които на мен са ми направили впечатление у Ван Гаал, има много други аспекти от стила му, които не съм засегнал, за които не знам или просто не съм обърнал внимание. Опитах се да ви ги представя по възможно най-неутрален начин, тук не става въпрос дали Ван Гаал е перфектният треньор или не - някои хора са съгласни с някои негови виждания, други - не. Аз лично съм съгласен с много от тях, но смятам че подходът му с рогата напред е ако не грешен, то най-малкото неуспешен.

Може пък с новите методи на холандския щаб Томи Испанчето да стане машинка 

Кой е Томи испанчето 

[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]
MCMXIII написа:Кой е Томи испанчето
Том Клевърли! Беше писал в неговия туитър, че стила му на игра е като този на Шави и Иниеста

Аха!
Последно в тази тема засега, но ще ви докара поне 5 нови играчи. От тях 2- ма няма да сте ги чували
Последно в тази тема засега, но ще ви докара поне 5 нови играчи. От тях 2- ма няма да сте ги чували

Няма проблем да пишеш в темата, ако имаш интерес разбира се. Не пречиш на никого в раздела. Винаги съм уважавал мнението на фенове на немския колос
Според мен поне двама холандци ще вземе. Може един от тях да е Класие 

- JackPackage
- Контакти:
MuFc1878 написа:Най-много искам да доразвие школата и да наложи някой младок освен ЯнузайВарела, Янко, Джеси, Уилсън, Лоурънс, Кийн. Искам да видя и какви играчи ще се търсят на трансферния пазар. Предстои ни лудо лято след Мондиала!
Клевърли, Смолинг, Рафата

delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....
[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]