DmG написа:fr3ak_boy написа:Спечелихме, но сега, преглеждайки спокойно мача, забелязах някои лоши неща...
1. Валенсия беше трагичен, но смяната му закъсня много, прекалено много чак като се контузи. Не обвинявам Антонио в нищо, страдаше от контузия и т.н. Нужно му е време да навлезе в игрови ритъм. Вярно е и че си е риск да се пусне този играч, но при положение, че беше трагичен второто полувреме особено - не една и две атаки вместо да ги изиграе перфектно ги изкара в тъч, а след 60 минута нямаше енергия и да диша... Защо тогава по дяволите САФ не го извади преди това. Лошото е, че може и да си е влошил здравословното състояние.
2. Неадекватната смяна Джоунс... Вторият гол стана изцяло заради тази смяна. Не казвам, че Джоунс е виновен, но просто тази смяна обърка играчите и схемата. В крайна сметка резултатът беше, че Сабалета остана непокрит при корнера и вкара за 2-2 и пълната драма.
Обобщението ми излиза, че грешките на САФ за това развитие са много. Не отричам, че с малко късмет началото на мача беше много добро особено първите 45 минути, но смените (изключение прави Смолинг) бяха адски неадекватни. САФ беше "изплашен" и сякаш не знаеше с какво може да подобри положението и състоянието на отбора чрез смяна. Вярно е, че е голям и най-великия, но този път само и единствено късметът го покри. Големият въпрос е до кога ще можем да продължим така. Даже се замислям дали няма да е по-добре да видим нещо интересно от типа на някакъв тандем и то между САФ и личност, склонна да му се противпостави, защото от наблюденията ми г-н Филан не е от най-силните характери, които биха казали на САФ какво да прави.
Пич , не знам защо си се вързал на глупостите на коментатора , че смяната е дефанзивна и че Фил ще играе на нова позиция като трети централен халф т.е. дефанзивен . Истината е , че няма кой от резервите да играе дясно крило и остана само Клевърли да заеме фунциите на Валенсия и така Фил зае неговото място във ценръра . Да тъпо беше , че нямаше никой на дъгата . но това не се случи защото Фил е заел някаква " нова позиция " точно пред ЦЗ .
Не съм съгласен. Можеше да си влезе Скоулси и нещата да са по-ясни. С влизането на Джоунс имаше няколко варианта - Джоунс да играе от дясно като бек, а Рафаел да се изтегли напред по крилото, Джоунс да играе от ляво (по-малко вероятно беше), а Евра да се изтегли напред, а Йънг да отиде на другия фланг. Последният е този, който ти казваш, но по този начин останахме без по-креативен халф, който да изнася топката и да дриблира с нея, защото Карик и Джоунс са си по-дървени и играят с дефанзивни функции, най-често като bwm (печели топката около центъра на терена и не атакува особено) или anchor man (запълва дупките в зоните, когато бековете атакуват). При всички положения смяна, за да се брани резултата вместо да понатиснем малко и да бием Сити без инфарктни изпълнения. Спокойно и 1-2 ни стигаше или 1-3 евентуално. Дори един Гигс да беше влязъл пак нямаше да настъпи такова объркване в нашите редици.