Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н)

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Re: Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н)

Мнениеот kingofpop » 08 май 2023 23:07

безумното хвърляне на ЕТХ във второстепенни и нискоразрядни турнири като ЛЕ и Карабао може да му изяде главата....аз се надявам да не стане така все пак
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 09 май 2023 13:08

За мен първият сезон на ЕТХ начело на клуба е силно противоречив. Липсва баланс в представянето на отбора. На двата полюса сме ! Всичко е хем бяло, хем черно ! Изравнен "рекорд" за най-много загуби като гост !
Според мен има още много да учи.
Не ми харесват някои неща в него, има други които ми допадат.
За съжаление в следващите 4 мача ще вземем максимум 7 точки и то с много зор.
Едва ли ще са ни достатъчни за топ 4.
Ливърпул със сигурност ще е в топа.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Astronomer
Контакти:

Мнениеот Astronomer » 10 май 2023 10:43

Както фена на Барса е казал по-горе, хвърлихме се прекалено много навсякъде. За мен лично, най-доброто щеше да е да си осигурим сигурен трофей (Карабао) и останалите да ги караме с юноши и резерви пък каквото стане. Уви, хвърлихме се навсякъде, за да окапем навсякъде и да отпаднем от 11-тия в Ла Лига, да се натресем на Сити за финал на ФА, който ще изгубим 100% и да пропилеем комфортната си преднина и от претендент за 3-то място да се превърнем в аутсайдер за 4-тото. И то точно в края на сезона, когато няма да можем да се възстановим след лоша серия.

Както и да го погледна, ако не се класираме за топ 4 и предвид описаното горе, бих казал, че е провал. Не заради това, че няма да играем в ШЛ. Изобщо не точа лиги, че ще я спечелим. Просто ще са едни безсмислени мачове. Нещо като ФА... ще си вдигаме самочувствието в групите докато не ни хванат Реал, Барса, Байерн и не ни изплющат с 4-5 гола разлика. Така че не ми е заради ШЛ.

Че някои от играчите имат вина, имат! Че заради тях загубихме скъпоценни точки, загубихме. Но това са няколко мача. Главният проблем в цялата ситуация е че това не променя факта, че Тен Хаг показва, че не е много здраво стъпил на земята и не може да прецени ситуацията правилно след като се хвърли навсякъде без да знае реалния капацитет на състава си и без да може да приоритезира. Това е най-разочароващото. Искрено се надявам да си вземе поука за следващия сезон, защото иначе определено мястото му при нас ще е застрашено.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 10 май 2023 14:20

Когато нещо не е както трябва, трябва да се задават въпроси и по отговорите да се търсят вече причините и евентуално решенията.
Започваме.
1. Защитниците индивидуално как се представят?
Отговор: Доста прилично може да се каже.
Новите Мартинес и Маласия се вписаха добре, бековете правят добър сезон, Варан, Линдельоф и Хари(който играе рядко) се справят като цяло.
Може би 70:30 в полза на положителните прояви.

2. Халфовете
Ериксен и Каземиро са нотка класа към тази зона, останалите имаха повече добри моменти отколкото слаби(визирам Бруно, Фред, Скот и Забицер).
Общо взето могат доста повече, но като цяло от години не сме имали такива имена и истинска класа и опит в средата.

3. Атаката
Тук наистина е странно, но не бих казал че някои играчи са слаби, въпреки че някои изглеждат така, а по-скоро не могат да им извлекат потенциала мениджърският щаб.
Рашфорд и Гарначо са положителните фигури, те си играят както си знаят и носят доста дивиденти, въпреки безумните пропуски и решения понякога.
С повече акъл реално можеха даже и 35 гола да имат общо.
Останалите - Санчо, Антони, Марсиал, Вергхорст имаха епизодични добри прояви, но като цяло не доставят нужното като статистика, а истината е че могат много повече и са го показвали.
Да контузиите им секнаха минутите и формата, но така или иначе да имат едва 10-12 гола е крайно недостатъчно!
Ако утре ги пусна в който и да е отбор в Англия, мисля че всеки до 2-3 мача ще е вкарал поне 1-2 пъти.
Това не са празни приказки, а усещане което дава да се разбере, че проблемът е главно в адаптацията и указанията, неспособността на треньора да извлече повече от тях.
Да, на моменти и самите те правят безумия, но нали затова е мениджърът - да коригира и надгражда.
Друга черна точка е, че много рядко се дават шансове на останалите младоци, поне за купите или чат-пат като жокери от пейката, които никой не очаква че ще влязат и пък току виж им върже.
Помните случаите с Македа, Рууни в Евертън и др.
Визирам Пелистри, Еланга и Зидан.

4. Де Хеа
Предвид факта, че имаме явен прогрес в средата и защитата, а той отново върви към 60+ допуснати гола, означава че той е най-рисковото звено.
Да, спаси ни в няколко важни моменти, имаше и други рутинни намеси, но като цяло преобладават неувереността, леките голове, безумните индивидуални грешки, опасните подавания и подарени топки на противника, обичайните слабости при статичните и високите топки и т.н.
Ние може отново да вкарваме между 0-2 гола, което е лошо разбира се, но ако не бяха част от тези неща при Де Хеа, то поне нямаше да губим в някои мачове, или пък да не губим точки от водеща позиция (1:0 или 2:0) както се случи на няколко пъти.
Отделно, че и при редица от ключовите показатели Де Хеа е на сумарно 16-то място във ВЛ.
Тоест, вратарят на отбор борещ се за челните позиции е по-добър само от 4 човека/20 в лигата.

Извод: Всеки може да си го направи!
Тен Хаг свърши някои много добри неща, но за други вече не може да се оправдае, че е нов в Англия или че е нямал възможност за по-адекватно представяне и решения.
Цял сезон на пръсти се броят адекватните мачове в гостуванията, не е да кажеш от вчера или онзи ден.
И в началото на сезона ли беше уморен отбора, или ако в началото поради ред причини всеки нов има трудности, то и в края ли все със същото ще се оправдаваме?
Нищо не може да оправдае и това, че към момента ще се трепери за зона ШЛ, предвид преднината от 14 точки(при равни мачове) която имахме пред Пуул.
Ако случайно пък го изпуснем и успоредно да не забравяме и онова 0:7 рекордно, ами... торбичката и по живо по здраво.

За купите адмирации, но в немалко мачове спокойно можеше да съхрани титулярите, което за съжаление рефлектира върху игрите и резултатите в лигата.
Топ 4 и ЛЕ са ни важните предвид залога ШЛ.
ФА и КК са бонус.
Евала за финалите, но обективно с Оле също бяхме солидни тук, и въпреки че не спечелихме трофей, без особено напрежение влизаше в Топ 4.
Не ги сравнявам, а показвам че Тен Хаг трябва да взема положителните примери от предходните треньори и да коригира отрицателните им, да не прави това което те са правили като грешка.

Astronomer
Контакти:

Мнениеот Astronomer » 11 май 2023 09:47

Магуайър се справял като цяло... Пичага, моля те!

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 11 май 2023 11:02

В следващите дни има шанс Глейзърите да приемат някоя от офертите - спекулациите са, че е по-вероятно да е Ратклиф. Ще бъде мажоритарен собственик, Глейзърите запазват част от акциите, като може би до 3 години ще придобие целия клуб.
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

Astronomer
Контакти:

Мнениеот Astronomer » 11 май 2023 12:15

Аз съм в една група на фенове на Юнайтед. Модераторите й имат доста достоверни източници и споделят информации относно трансфери, стартови състави и пр. Разбира се, понякога не са прави, но в повечето случаи информацията им е вярна. Та според тях, това за Ратклиф е партенка и реално, катарците са супер близо до цялостното ни купуване и Глейзър са приели.

Разбира се, може и да не са прави, но предвид, че това за Ратклиф идва от Сън, по-скоро не бих го вярвал изобщо. По-скоро бих повярвал, че нищо не става дори с катарците отколкото на тъпотиите на Сън.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 11 май 2023 13:40

Astronomer написа:Магуайър се справял като цяло... Пичага, моля те!

Определено се справя. Справя се отлично в провалянето на собственият си отбор. Грешник номер 1 за отпадането ни от Севиля. Номер 2 е вратарчето

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 11 май 2023 14:18

Astronomer написа:Аз съм в една група на фенове на Юнайтед. Модераторите й имат доста достоверни източници и споделят информации относно трансфери, стартови състави и пр. Разбира се, понякога не са прави, но в повечето случаи информацията им е вярна. Та според тях, това за Ратклиф е партенка и реално, катарците са супер близо до цялостното ни купуване и Глейзър са приели.

Разбира се, може и да не са прави, но предвид, че това за Ратклиф идва от Сън, по-скоро не бих го вярвал изобщо. По-скоро бих повярвал, че нищо не става дори с катарците отколкото на тъпотиите на Сън.

Възможно е, не обърнах внимание на източника честно казано. :D Просто за втори път мяркам подобна новина тази седмица. Реално ако нещо се случва, то най-вероятно ще излезе в Скай, а вече като е почти сигурно, може би и Романо ще потвърди.
Та реално и аз си мисля, че на този етап по-скоро нищо не се случва.
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 11 май 2023 14:21

И на Скай не вярвам вече....Единствено на Романо !

Върни се в “Манчестър Ю”