Ливърпул - Манчестър Юнайтед, ФА Къп

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
OldTrafford
Контакти:

Re: Ливърпул - Манчестър Юнайтед, ФА Къп

Мнениеот OldTrafford » 28 яну 2012 21:40

smoothc написа:
Съра беше направил перфектна тактика, която е успешна само във вариант 4-5-1. И не за първи път го прави това. Просто в атака нямаше кой да направи разликата, за да ги отстраним.

Един момент! Казваш перфектна тактика,но с каква цел?
Не знам дали някой си е правил труда да погледне,какъв беше съставът при последната ни победа на Анфийлд(16-12-2007) и по-конкретно схемата на игра на Юнайтед!

E. van der Sar
R. Ferdinand
N. Vidić
P. Evra
W. Brown
O. Hargreaves
R. Giggs
Anderson
C. Tévez
W. Rooney
Cristiano Ronaldo

Извинявай,но според мен подходът на сър Алекс специално за гостуванията тук,се трансформира(благодарение на серията от слаби резултати в последните 6-7 мача) и е насочен преди всичко към сигурността и по-дефанзивната настройка,което за мое голямо съжаление тотално изключва рискът и по-агресивният стил-ключовите елементи,които бяха в основата на перфектните ни игри и славни серии от победи на Анфийлд!

И как ще рискуваш с Чичарито-Уелбек и Бербатов/в това му положение/ в атака,и Евънс със Смолинг отзад.
Докато съставът от 2007 си е класа!
Рууни,Роналдо и Тевес който тогава беше в силите си,Рио и Вида отзад.Няма база за сравнение :)
[wrapimg=]http://media.tumblr.com/tumblr_mbpazivYe51qg42jl.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 28 яну 2012 21:43

MuFc1878 написа:Грешно сравнение... виж кои играчи си дал и с какви бяхме днеска. Тактика и начин на игра според наличните футболисти.

Момент! Не ме разбирай погрешно,но тезата ми е насочена към самият подход на игра,а не толкова,че играчите бяха други и не става въпрос точно за днешния мач,а за последните ни 5 мача на Анфийлд!
Много добре знаеш,че Роналдо и Тевес,бяха до 2009,а ЕВДС до 2011 в Юнайтед,а в случая говорим за последната ни победа на Анфийлд-2007!
Така,че не можеш да твърдиш,че в играчите е причината,защото ако става въпрос Ливърпул имаха доста по-силен отбор тогава 2005-2006-2007,отколкото в последните 2-3 години,но въпреки това на Анфийлд доста често си тръгвахме с 3 точки.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 28 яну 2012 21:54

И как ще рискуваш с Чичарито-Уелбек и Бербатов/в това му положение/ в атака,и Евънс със Смолинг отзад.
Рууни,Роналдо и Тевес който тогава беше в силите си,Рио и Вида отзад.Няма база за сравнение

Разбира се,че разликата е огромна,но пак повтарям-не става въпрос за днешния двубой,а за последните 5 мача на Анфийлд,в които подходът в сравнение с предишните гостувания(които губехме доста рядко,в сравнение с последните 2-3 години) е трансформиран от агресивен към пасивен,без грам риск и острота-главните неща,благодарение на които,Юнайтед печелеше на Анфийлд!
Последна промяна от smoothc на 28 яну 2012 21:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
RedMagic
Контакти:

Мнениеот RedMagic » 28 яну 2012 21:54

Аз не мога да разбера, защо Съра пусна Уелбек. Този пич има да изяде мнооооогоо хляб докато настигне Бербатката. Пък тоя Ернандес ако не вкара някой случаен гол нищо не прави. Всичко което прави е да стои в засада и да чака да му подадат случайно. Нито се движи да търси топката, нито може да измисли нещо по-различно, абсолютно нищо. Дори нащо дърво по-голяма фантазия има... :lol: Според мен ако бяхте излезли с Бербо, щяхте да доведете мача до преиграване и да ни скъсате на ОТ... ;)
[center]Be Afraid EPL, Be Very Afraid![/center]
[center][wrapimg=]http://s3.amazonaws.com/br-cdn/temp_images/2013/09/29/10002648243_752fa70700_o.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
OldTrafford
Контакти:

Мнениеот OldTrafford » 28 яну 2012 21:59

smoothc написа:
Рууни,Роналдо и Тевес който тогава беше в силите си,Рио и Вида отзад.Няма база за сравнение

Разбира се,че разликата е огромна,но пак повтарям-не става въпрос за днешния двубой,а за последните 5 мача на Анфийлд,в които подходът в сравнение с предишните гостувания(които губехме доста рядко,в сравнение с последните 2-3 години) е трансформиран от агресивен към пасивен,без грам риск и острота-главните неща,благодарение на които,Юнайтед печелеше на Анфийлд!

Разбирам те какво искаш да кажеш-че САФ се плаши в последните дербита/не само с Пуул/ и пуска по един нападател.
Ако е така,прав си,и на мен ми се гледаше по-офанзивен Юнайтед.
[wrapimg=]http://media.tumblr.com/tumblr_mbpazivYe51qg42jl.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 28 яну 2012 22:03

Вижте,нека не навлизаме в излишни полемики,просто няма никакъв смисъл от това!
Изводите са прекалено ясни,стратегията и целите на отбора също,единственото съществено нещо е да подкрепяме нашият любим отбор в добри и лоши моменти,да сме единни и,чрез градивна критика да изразяваме мнението си,което разбира се не винаги е в унисон с това на останалите,но въпреки това всяко едно съдържа дълбоко в себе си истини,върху които всеки трябва да се замисли!
GGMU!

Потребителски аватар
Karsa Orlong
Контакти:

Мнениеот Karsa Orlong » 28 яну 2012 22:05

kirchaka написа:Господи,нямам думи!
НАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕНО ЗАГУБИХМЕ МАЧА,от което идват няколко извода:
1.НИКОГА повече няма да залагам на Юнайтед повече от 2 лева(днес се набутах със 100...)
2.САФ да си стяга багажа и да отлита за Гигант Съединение...Значи преди да ме накачорат 1000 идиотчета,искам да кажа,че много уважам САФ и НАПЪЛНО разбирам какво е дал за отбора,но ЗАЩО сега всичко което е дал,трябва да си го и вземе...ама дай ся да го траем и да изпаднем чак на дъното,докато се махне,защото ЕДНО ВРЕМЕ бил дал много...Помня,че именно той посъветва ВДС да се махне,докато е още на върха!Ама той не...Пари няма,ама се дадоха едни 60 милиона за ей туй вратарче,дето ни закопава всеки мач...Добре,взехме Джоунс-първи наченък на мозък в главата на САФ тази година,явно и последен...
3.Вече почвам много да се дразня на тези,които всеки втори коментар им е "BELIEVE" или нещо от сорта...значи аз самият си го сложих също на подписа,но всяка минута да се казва да вярваме...вярваме в какво?САФ да се махне по бързо или Де Хеа да се гътне от операцията на очите...
4.САФ нареди добър състав(чудно как),но направи АБСОЛЮТНО МАЛОУМНИ СМЕНИ!За какъв к*р трябваше да извади Скоулс,но и на всичкото отгоре,да пусне Чичаритко....но не стига това,ами и гениалният Уелбек да остане на терена...нямам думи!Верно,Бербатов не пасва на стила на Юнайтед,но кой друг може да го замести?Чичарито не бил във форма...просто спря да се кръсти преди мач или не ходи достатъчно на църква...Каква форма може да се очаква от коне с капаци?Абсолютно малоумни отигравания на Уелбек цял мач!Не мога да кажа същото за Чичарито,защото той въобще не барна топката...Хайде,поне защитата беше горе долу добра...
5.Моля тук да ме извинят всички,които си дават времето,наистина уважам точно тези фенове,които правят темите за Юнайтед,но...Значи ще ви помоля да приемете малко градивна критика.Сега да си кажем честно,темите са абсолютно празни и единственото полезно нещо в самата тема е часа на мача...Второ,в темите,друго освен някакви абсолютно безсмислени прогнози от всякакви хора,които служат само за пълнене на страниците и провокациите на малоумните анти-юнайтед фенчета,аз друго не мога да видя!Всяка тема едно и също-падаме,темата се пълни с малоумници,които злорадстват или бием и вече се гласим за Барселона...поне да не се правят.Аз смятам,че щом си се хванал за работа,трябва да си я свършиш качествено или въобще да не я почваш.
6.Вече съм напълно съгласен с всичките еднотипни коментари на надувко...

Ела да ни поздравиш в нашия форум де, наскоро писа там, защо вече не искаш да си общуваш с нас? :lol:
Относно мача - радвам се на победата, но признавам, че в големи периоди от срещата ни надигравахте. Не разбирам как САФ успява да направи отбора да е конкурентоспособен въпреки всичките проблеми с контузии, а и ротациите, които непрекъснато прави. Точно тази взаимозаменяемост и това постоянство ни липсват от толкова много години ... затова и недоумявам как има фенове на Юнайтед, които искат той да си ходи - 80% от успехите ви са свързани с него ;)

Потребителски аватар
momchil
Контакти:

Мнениеот momchil » 28 яну 2012 22:08

smoothc написа:

Абсолютно!Всички сме афектирани от загубата,така ще е цяла седмица но истински фенове са тези който подкрепят отбора ВИНАГИ и не скачат срещу него при всяка издънка.Въпреки че повечето е градивна критика :)
B.E.L.20.V.E

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 28 яну 2012 22:12

Да така е.Отбора на Ливърпул от преди 3-4 години без проблеми би размазал днескашния отбор на Юнайтет.Те и тогава ви биеха пък камо ли сега.
Истината е , че в момента английските отбори като цяло са по слаби в сравнение с това което бяха преди 2-3 дори 4 години когато мажеха всичко на ред и висшата лига беше наистина най силната.
Днеска аз лично наблюдавах два доста слаби отбора които направиха доста грешки и като изключим головете нито една наистина бърза и добре изработена атака.Общо взето както казват някои специалисти спукаха топката от ритане.
И сега ви чета постовете и се изумявам на коментарите ви.Като например за добрата игра на Скоулс и Карик, доброто владеене на топката и разни тем подобни глупости.Затова искам да ви питам къде в целия мач видяхте едно добро извеждащо подаване на тези двамата играчи или поне техен пас който да е изострил атаката на отбора, защото аз такова нещо не си спомням.Също така не ви ли направи впечетление безобразно слабата игра на Уелбек ? Та той не се пребори за нито една топка не направи и един пас, не догони и една топка отправена към него, а ИГРА ЦЯЛ МАЧ. После чета как плюете вратаря чиято единствена вина беше, че при първия гол излезе от рамката на вратата, а трабваше да си стои там, а не да се опитва да преборва Керъл. И искам да ви питам ако вратаря ви е чак толкова черен какво ще ми кажете за дузината защитници които седяха под топката и се оставиха един играч на Ливърпул да ги надскочи.
За мен Единствените които играха наистина силно от Юнайтед бяха Валенсия и Рафаел като първия тази година бележи доста голямо развитие поне според мен и вече не разчита само на един финт. Тези двамата заедно с Руни са бъдещето на отбора всички останали които съра налага в момента ще е добре да се разкарат иначе титла няма да видите поне още 25 години :)

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 28 яну 2012 22:13

Разбирам те какво искаш да кажеш-че САФ се плаши в последните дербита/не само с Пуул/ и пуска по един нападател.
Ако е така,прав си,и на мен ми се гледаше по-офанзивен Юнайтед.

Радвам се,че си ме разбрал и най-вече,относно генезиса на моята теза-офанзивният стил,които Юнайтед изповядва/ше,стил който се оказваше-печелившия за нас в дербитата на Анфийлд,но за съжаление напоследък се трансформира в прагматично-дефанзивен и като цяло неефективен за Юнайтед!

пс:
САФ се плаши в последните дербита

Мисля,че това ти твърдение е доста крайно...

Върни се в “Манчестър Ю”