Мнениеот smoothc » 17 мар 2016 12:55
Аз лично съм леко раздвоен относно т.нар.най-целесъобразен подход за мача.
До момента максимумът голове, който сме вкарали на Ливърпул при Ван Гаал са 3.
Положението към момента е особено деликатно, поради фактора голове на чужд терен.
Ливърпул ще търси гол на Олд Трафорд, а както знаем - един гол винаги може да падне(от нищото).
От психологическа гледна точка ще е отлично, ако успеем да вкараме ранен гол - до 20-25та минута, но на база пасив, едва ли някой ще откаже т.нар.му заличаване(като минимум) да паднат съответно в 45-та и 90-та минути на мача.
Предвид общия резултат и нашата цел-минимум(2-0), мисля че трябва да се подходи двустранно към мача.
Какво имам предвид?
Стартиране с "плътен" състав(баланс между отделните линии) и вече през второто полувреме(в зависимост от резултата) да се превключи на ултра-атакуващ режим. Т.е започваме по-дефанзивно(въпреки че ни трябват голове) и постепенно ускоряваме в атаката. Червената лампичка за гола, който може да ни вкара Ливърпул, трябва да свети непрекъснато.
Имаме нужда от опитен лидер в началото, което автоматично означава(за мен) - Швайнщайгер титуляр, който сигурно е надъхан след снощната победа/обрат на Байерн Мюнхен.
Надявам се един(още по-добре двамата) измежду Йънг и Валенсия да стартира титуляр, страшно ще се изкефя, ако това се случи, въпреки че всичко зависи от физическото им състояние.
На полувремето задължително трябва да водим с един от следните резултати(като минимум):1-0, 2-0, 2-1.
При 1-1, 0-1(или всеки друг резултат в полза на Ливърпул)...играта приключва.
В най-най-лошия случай - 0-0 на полувремето.