ВЛ | 9-ти кръг | Манчестър Юнайтед - Челси - 1:1
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
- MASTER_COOL
- Контакти:
Re: ВЛ | 9-ти кръг | Манчестър Юнайтед - Челси
Лакомията е страшно нещо 

[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
Tobacco написа:https://mobile.twitter.com/JustFutball/status/526428942195261440/photo/1
Според мен въобще не е видял, че има съотборник....но можеше да не бие за пореден път във вратаря! Този сезон го прави за 4 или 5 път същото положение.
[wrapimg=]https://33.media.tumblr.com/c00a1230dad22d5b112fd7d121ab15cf/tumblr_ne2gs520UU1t17j4bo1_400.gif[/wrapimg]

MASTER_COOL написа:Лакомията е страшно нещо
Айде недейте да издребнявате сега. Ситуацията беше трудна, РвП получи топката, обърна се и Куртоа вече беше скъсил ъгъла и той просто инстинктивно шутира, факт, е че изстрела не бе добър, но да се вини, че не е подал на Мата е смешно. РвП игра зле да, но точно за тази ситуация.. тука може да го критикуваме, че не вкара, а не че не подаде. Не знам дали сте играли футбол малко по-професионално, но тая ситуация е много трудна, на нас пред телевизора ни е лесно..

- MASTER_COOL
- Контакти:
Вальо, не си съвсем прав.
По принцип инстинкта на нападателя в наказателното поле е да търси завършващ удар, още повече когато излиза в очи с/у вратаря, но в конкретният случай ъгъла към вратата е малък, вратаря е излезнал напред (вероятността за голов изстрел е минимална) е логично да се търси друго решение в случая пас.
Давам ти веднага пример, ако вместо Перси беше Ди Мария съм напълно сигурен, че щеше да избере вариант с пас към Мата.
Ван Перси не е в форма и според мен трябва да е резерва на Рууни и Фалкао.
По принцип инстинкта на нападателя в наказателното поле е да търси завършващ удар, още повече когато излиза в очи с/у вратаря, но в конкретният случай ъгъла към вратата е малък, вратаря е излезнал напред (вероятността за голов изстрел е минимална) е логично да се търси друго решение в случая пас.
Давам ти веднага пример, ако вместо Перси беше Ди Мария съм напълно сигурен, че щеше да избере вариант с пас към Мата.
Последна промяна от MASTER_COOL на 27 окт 2014 09:48, променено общо 1 път.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
MASTER_COOL написа:Вальо, не си съвсем прав.
По принцип инстинкта на нападателя в наказателното поле е да търси завършващ удар, още повече когато излиза в очи с/у вратаря, но в конкретният случай ъгъла към вратата е малък и е логично да се търси друго решение.
Абсолютно съм съгласен с последното ти изречение, но моето виждане за конкретната ситуация явно се разминава с твоето. Все пак е форум това, всеки си изразява гледната точка.

Перси тичаше към топката в посока,обратна на тази на Мата,при това беше с гръб към испанеца и с поглед назад.Според мен това си беше правилното решение,друг е въпросът,че ако я беше копнал,можеше и да се получи по-добре 

Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.
Доволен съм от Блинд, не знам Алекс защо толкова го критикува,...
Въпрос на различна гледна точка

Аз лично очаквам много повече от него,защото с епизодични проблясъци...просто няма как да стане.
На този етап,ако трябва да детайлизирам ситуацията категорично заявявам,че играта в халфовата линия трябва да бъде (из)градена върху Маруан Фелайни и Андер Ерера.
Време е да се структурира едно постоянно ядро,което да извлече необходимия синхрон в играта,защото една от причините,които действат като вид бариера за разгръщането на потенциала и ефективността,...колкото и странно да звучи-са честите ротации в състава.
Факт е,че контузиите също влияят негативно върху този аспект,но основната ми идея е свързана с халфовата линия и нападението.
Тук е основният акцент,просто защото липсват баланса и взаимовръзките в предпоследната и последната фаза на играта,доказателство за което са статистическите показатели и ниското съотношение между възможностите и тяхната реализация.
Защитата далеч не е толкова критичен проблем,просто защото(за мен) тя си играе така както може...какво повече да очакваме от тази защита,най-вече като класа?
Напук на всички аз съм доволен(с някои индивидуални изключения) от ко.елементите и балансиращата роля на всеки един играч от това звено.
Или по-просто казано:Колективно защитата играе на едно доста добро ниво,просто е необходимо да се изгради една постоянна двойка централни защитници(на този етап),нещо което към момента очевидно е доста сложна задача(поради обективни причини),но и тук конкретно трябва да се отбележи и един друг важен акцент,а именно-положителната промяна в действията и влиянието върху защитата на Давид Де Хея(след онзи двубой срещу Евертън).
Знаете,че него го следя буквално под лупа и щом извеждам всичко това,значи то е така и силно се надявам да продължи в този дух,защото ролята на вратаря като регулатор и коректив на защитното звено,определено е едно от най-важните неща за постигане на баланса в дефанзивното звено.
Виждам,че има настроение и самочувствие в неговата игра,реакциите му при грешките на защитата са адекватни,и като цяло се наблюдава това,което аз искам да виждам и винаги съм коментирал

Основата на отбора трябва да се гради върху:Рафаел,Шоу,Ди Мария,Фелайни,Ерера,Рууни и Фалкао.
Мата,Валенсия,Ван Перси,Блинд-са поддържащите елементи,както и централната двойка защитници,която на този етап просто няма как да бъде синхронизирана,а и като цяло всички са толкова специфични(Джоунс,Евънс,Рохо,Блекет,Смолинг,МакНеър),че трудно можеш да оставиш някой да не играе повече от 3-4 мача.
Всеки един е способен да направи разликата,просто е нужно да се селектират най-съвместимите варианти,колкото и механизирано да звучи това.
Примерно:Джоунс-Рохо не е толкова удачен вариант,но пък Смолинг-Рохо беше далеч по-добре и то срещу Челси.
Ако и Де Хея продължи в този дух,мисля че нещата в защитата бавно,но сигурно ще бъдат сведени до един добър баланс,което е най-важното!
Перси за пореден път се отпушва след като Ван Гаал пуска втори нападател, за да му освобождава пространство. Може пък в дългосрочно партньорство с Фалкао до края на сезона да се получат нещата?
0007 написа:Перси тичаше към топката в посока,обратна на тази на Мата,при това беше с гръб към испанеца и с поглед назад.Според мен това си беше правилното решение,друг е въпросът,че ако я беше копнал,можеше и да се получи по-добре
Точно тогава коментирахме с баща ми, ако Стоичков беше в подобна ситуация в силните си години, топката беше вътре на 100%

Леевски, оле

Re: ВЛ | 9-ти кръг | Манчестър Юнайтед - Челси - 1:1
[wrapimg=]http://giant.gfycat.com/AthleticUnhealthyCygnet.gif[/wrapimg]