Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н)

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н)

Мнениеот smoothc » 24 сеп 2020 16:46

Аз също съм за нов нападател, но главният ми приоритет е изваждането на Де Хеа и Линдельоф от титулярите.
При спокойствие и баланс отзад, атакуващото звено ще прогресира, както често се случва/ше когато Серхио Ромеро е титуляр.
Хендерсън за мен е нещо като Ромеро 2(с някои други екстри), което ме прави много, много щастлив.
В този контекст, ако не оставим Рохо или Майк партньори на Хари, то купуването на нов защитник ми е дори по-голям приоритет от идеята за нов нападател. Да, Ерик засега е над аржентинеца и англичанина(като избор), със сигурност и в пъти по-добре от Линдельоф, но в крайна сметка неговите контузии и моменти на палавост... не го правят перфектният партньор на Хари.
За мен Майк е човекът, но... ако ще се купува нов, мисля че трябва да е някой британец или чужденец, но с опит във ВЛ.

Иначе, по отношение на атакуващото звено, аз мисля че Рашко, Марсиал, Грийнууд, Дони, Бруно, Погба - могат да ни доставят 50-60 гола.
За какво ще стигнат?
Ами с адекватна защита и вратар, които да допускат 0-1 гола, то могат да ни донесат ужасно много точки.
За справка Шефилд Ю 2020, Челси 2005, Ман Ю 2009 и 2018.
И не говоря за стила на игра, а за техническите детайли.
Много победи с 1-0 и 2-1 и всичко ще е под контрол!
Но с текущите изяви на Де Хеа и Линдельоф, тотално сме обречени да НЕ постигаме редовно подобни резулати. Да, нявга-нивга може, но в дългосрочен план е абсурд!
Ще ни дънят равенства 1-1 и 2-2, както и загуби ала Палас и пак ще сме между 60-70 точки накрая.

SkyQuest
Контакти:

Мнениеот SkyQuest » 25 сеп 2020 14:16

MASTER_COOL написа:В момента на отбора явно му липсва и централен нападател.
Просто нямаме така нареченият "хищник", който да материализира усилията на отбора и офанзивните ни играчи.
Питам аз, Лукаку защо беше освободен ? Миналият сезон изкърти всичко с Интер :idea:
Суарез подминат с лека ръка, Кавани явно не се брои за жив.

За кой Суарез говориш? Луис Суарез от Барселона ли? Бившият играч на Ливърпуул, който обиди наша легенда? Който е нападател на 33 годишна възраст? Да ти кажа ли, виждам като стой, та гледай защо сме го подминали.
Кавани? И той би бил 33 годишен нападател, дебютиращ във ВЛ и този ще ни оправя сезона? Ще има да го чакаме 1-2 години да се напасва към ВЛ и точно (ако) като се напасне ще му дойде време за пенсия.
Лукаку защо бил махнат? Ами човекът реши, че е по-голям Бог и от Боговете и реши да си прави сам някакви тренировки, да не се явява на тренировки, да не спазва треньорски инструкции.

Общо взето, Оле към момента залага на младото и тук-там купуване на някой доказан играч. Прилича ми на политиката на САФ, общо взето.САФ, обаче, имаше Гил до себе си, а Оле има Едко Тъпото! Едко, който прави високопарни изказвания и най-накрая сме с един трансфер с 2 седмици оставащи до края на трансферния прозорец. Срещу това нещо, Оле не може да се бори за съжаление. Цяло чудо направи, че ни дотътри до третото място миналия сезон.

maikop

Мнениеот maikop » 26 сеп 2020 17:51

Абе да попитам там в мача срещу Севиля, когато испанците вкараха победния гол, дадоха кадър как Линдельоф и Бруно Фернандес нещо се разправяха и първия му удари ръката! :shock:
Нещо излезе ли по медиите/нета за какво е била точно караницата между двамата и дали са си оправили отношенията ? :roll:

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 26 сеп 2020 17:59

Един от двамата беше казал в интервю, че напрежението на терена е било голямо и не винаги успяват да си сдържат емоциите. Нещо такова беше. Абе всичко е точно за жалост, щото ако не беше, то Вико щеше да изхвърчи и да имаме един проблем по-малко. :lol:
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 28 сеп 2020 15:51

За мача с Брайтън за купата, очаквам нещо подобно.
Хендерсън
ТФМ-Ерик-Хари-Уилямс
Дони-Скот-Фред
Мата-Джеймс/Лингард
Игало

* Факт е, че Хари има нужда от почивка, но...
* Въпросът е, как да се намери място и за Дан Джеймс и за Лингард?
Като имаш предвид, че Дони, Скот и Фред са задължителни в средата.
Освен... да играем с 3ма защитници или да се жертва Игало?

Хипотетично, това ни е т.нар Б-отбор.
11+12 = 23ма играчи.
Ами... не е като да нямаме широчина, но е факт, че ни трябват централен защитник и нападател като фундаментални позиции.
Игало си тръгва зимата.

* Към момента вратарският пост и халфовата линия са повече от отлични.
Де Хеа, Хендерсън
Дони, Погба, Бруно, Скот, Фред, Матич

* Мата, Лингард и Джеймс са в ролята на поливалентни атакуващи.
* Марсиал, Рашфорд, Грийнууд са нападението.

* Като цяло, ако Смолинг остане и измести Линдельоф като партньор на Хари, то няма нужда от нов централен защитник. Даже ще е по-целесъобразно, защото хем на пазара цените и качеството са съмнителни към момента и второ, Смолинг познава отлично обстановката и няма да има проблеми с налагане, адаптации и т.н.
Може и да греша, все пак трябва да се докаже, но винаги съм считал, че Хари и Смолинг биха били отличен тандем.

Защо Солкскяер и щабът обаче игнорираха Смолинг, за да налагат хаотичния Линдельоф, който на всичко отгоре така и не успява да оправдае очакванията... си остава абсолютна енигма.
Има две опции - или така му е наредено отгоре, за да се оправдаят по някакъв начин парите платени за него, или Солскяер има някакъв комшийски сантимент към шведа и упорито го налага, надявайки се в един момент да му върже.
Да, ама Линдельоф просто толкова си може - да, ще направи няколко силни мача, но след това ще дръпне ръчната и пак всичко отначало.
Смолинг не е топ класа, но ако не друго е доказал, че може да поддържа едно стабилно ниво в дългосрочен план.

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 30 сеп 2020 08:32

Чета, че Ван де Беек не е доволен от статуса си на резерва. Добър начин да прецакаш единственото си попълнение. И то пейка на черния боклук :|

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 30 сеп 2020 14:16

Агентът на Дони ни е сипвал с черпака. Всичко около този клуб последните няколко месеца е абсолютна пародия. :cry:
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 30 сеп 2020 14:55

То има ли изобщо футболист, който да е доволен да бъде резерва?
Всичко се свежда до тийм мениджмънта и умението на треньора да управлява целесъобразно игровите минути - според спортната форма, качествата, също и според стила на противниците и т.н.
И после някои все искат да имаме по 1-2 топ играчи на един пост...
В днешно време егото, влиянието на агентите, парите и т.н. действат буквално като нон сенс за подобен род идея, която през 90-те бе възможна до известна степен, просто защото имаше и друг род парадигми.

Другото което е важно - със сигурност играчите с големите заплати имат и редица специфични клаузи, така че да са винаги облагодетелствани в определен тип казус. И явно става така, че мениджърът е с вързани ръце и изпълнява повелята на договора.
Да, знам че това звучи логично, но и същевременно и нелогично, защото в крайна сметка се получава един монотонен омагьосан кръг, с административен привкус.

Да имаш определена широчина в отбора е важно, но още по-важно е как ще я управляваш, за да могат всички да бъдат полезни в хода на сезона.
Забелязвам, че повечето мениджъри все мрънкат, че им липсва широчина.
Да, ама... те първо, че с текущата едва се оправят и независимо от някои фактори като умора, контузии и т.н. те пак пускат едно и също, или правят козметични промени колкото да се отчете дейност.
Е? Как искаш после резерва Х, който си пренебрегвал поради една или друга причина, често когато и тъкмо е навлизал във форма... да си даде душата за теб както се казва, колкото и голям професионалист да е.
Няма как да стане, ще отбие номера и като знае, че после си взима сигурните пачки, боли го фара.
Та, Клоп например може да е всякакъв, но той минимизира точно този фактор в Ливърпул и не е тайна, че той успява да създава футболни семейства.
Резервите на Ливърпул не са нещо особено, но те носят по някакъв начин духа и на титулярите. Да познаеш състава на Ливърпул е като детска игра, Клоп е непреклонен в това отношение, но КПД то на резервите също е много голямо, докато при нас това не е точно така, просто защото Солскяер и щаба по никакъв начин не са показали, че им вярват.
Резервите на Ливърпул много добре знаят, че каквото и да става Клоп ще пусне познатите муцуни, но разликата от някои други отбори е, че на тези резерви по някакъв начин им е показано, че са значими за отбора и за общото благо всеки ще има определена роля.
Пеп например има огромна широчина, но ето, че той не умее да я управлява адекватно. Накупиха 10 защитници и докъде я докараха?
Пак им пълнят кошарата.

И после как да имаме по 2ма топ играчи на пост, то ще стане второ пришествие и масови вътрешни конфликти.
Солскяер също не е мениджър за голяма широчина и то силно равностойна.
Да пускаш резервите за купите и да се биеш в гърдите, че видиш ли правим ротации, използваме потенциала и т.н...това и аз мога, то просто е обективна необходимост както се казва, а не част от висшия мениджмънт.
Номерът е да направиш така, че когато влязат, резервите да играят така, все едно са титуляри. А не да не знаят на кой свят са и да изглеждат като аматьори.

Потребителски аватар
Jackxxx
Контакти:

Мнениеот Jackxxx » 01 окт 2020 13:03

Те нашите титуляри не знаят на кой сват се намират като излезнат на терена и изглеждат като аматьори, та камо ли резервите. :mrgreen:
Аз не мисля, че имаме нужда от по 2ма топ играча на всяка позиция. Това така или иначе никога не се е случвало в Юнайтед. Това, което липсва на Юнайтед са лидери - както играчи, така и треньори. На терена освен Бруно и Магуайър не виждам друг, който може да поведе отбора и да ги надъха в труден момент. Но и те двамата не могат да се сравняват като характер с играчи, които сме имали на времето. Отделно в мениджърският състав имаме Оле, Карик и Маккена. Нито един от тримата не изглежда като толкова силен характер, от колкото имаме нужда ние.
Да, Солскяер се опитва да върне обратно футболните ценности на отбора. Но футбола така грозно се видоизмени с тези статуси, заплати, договори и специално отношение, което получават много футболисти, че за мениджърите е трудно да се справят с това нещо. А като добавим и към цялата тази картинка едно ръководство, което всъщност не се интересува от футболните постижения, а само от финансовите, то мениджъра се оказва между чука и накувалнята и често гърми като бушон. Феновете все още масове сме свикнали да вярваме, че мениджъра е наистина мениджър. Не случайно Жозе беше казал, че той е треньор, а не мениджър.
[center]The team that gets me excited is Manchester United!
Manchester United - Once in a lifetime[/center]

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 01 окт 2020 15:09

Предпочитания за групата в ШЛ?

Аз искам нещо такова - Порто, НИЕ, Краснодар и Божката Краев. :roll: :lol: 8-)

Иначе, ако се паднем с нещо такова - Байерн, ние, Интер и Марсилия ще има доста ганг-банг с главно действащо лице ОГС. :lol:

Върни се в “Манчестър Ю”