Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н)

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н

Мнениеот smoothc » 30 ное 2016 11:41

Въпрос: Колко от многобройните положения, които изпуснаха нападателите ни, щеше да вкара Чичарито?
Мисля, че отговорът е ясен. При сегашната игра на Юнайтед е нужен точно такъв играч - консуматор.

То принципно винаги има нужда от подобен род нападател, но нали уж Златан трябва(ше) да е в тази роля или бъркам?
Проблемът с т.нар.пропуски(за съжаление) не е от вчера или днес.
Помните при Ван Гаал също бяхме на водещите позиции по този показател, което косвено показва, че има нещо кардинално сбъркано в концепцията, стратегията, движението на играчите в наказателното поле/извън наказателното поле, режимът на контра атакуване и пр.
Статистически ясно се вижда, че Манчестър Юнайтед има сериозни проблеми с головата ефективност, високи колебания и непрекъснати промени, т.е.липсва балансът.
И докато при някои отбори той произтича от факта, че липсват класни единици, широчина в атаката и пр., то при Манчестър Юнайтед със сигурност не може да се твърди подобно нещо, напротив!
При това положение означава, че причините трябва да се търсят в мениджърските указания, нагласата, мотивацията или кардинално казано - в стратегията на атакуващия режим.

Знаем, че за всеки нов мениджър е нужно определено време за адаптация към отбора и изграждане на план, но когато си похарчил един тон пари, запазил си широчината на състава, казваш се Жозе Моуриньо и водиш Манчестър Юнайтед - всичко това по никакъв начин не трябва да се акцентира, особено във вид на апел-оправдание!
Турнирите в които участва отборът(през т.нар.първа част от сезона) са ЛЕ и КУК.
ОК, ако по независещи от теб обстоятелства в отбора липсва широчина, налегнат те контузии и пр., тогава можеш да отбележиш своите притеснения, но само като факт, а не като жалване или с нотки на досада и... вече си търсиш начините да се оправиш - младоци ли ще викаш, с 3-4 резерви ли ще останеш, твой проблем, оправяй се, затова си мениджър и имаш привилегията да управляваш човешки ресурси.
В нашия случай Моуриньо на 2-3 пъти спомена, че не е лесно да се играе в цикъл четвъртък-неделя.
Да, докато се адаптираш отнема малко време, но в крайна сметка нещата ще са много по-балансирани, ако използваш наличните играчи адекватно, ротираш ги, разпределяш им минутите, а не играеш всеки път с 80% от титулярите взели участие през уикенда.
Така хем дисбалансираш техния режим, хем и този на резервите, които ако нямат практика, в един момент "ще закърнеят" и в случаите когато от тях очакваш да променят даден развой/статукво на мача, то точно поради тази причина няма да бъдат достатъчно/изобщо ефективни.

Тук някъде идва и основният акцент-проблем, а именно:
Проблемите срещу отборите от 2-ро и 3-то ниво!
Да, историята показва, че тези отбори винаги играят на максимум срещу големите и нерядко са успявали да ги препънат, особено в своите домакинства, но в нашия случаи визирайки и Ван Гаал, то издънките станаха в пъти над допустимото.
Към всичко това особена тежест имат и издънките срещу големите - Сити, Ливърпул, Челси и Арсенал или по-точно липсата на поне една победа, която игрово най-близко можеше да бъде постигната срещу Арсенал и донякъде Ливърпул.
Срещу Сити максимумът ни беше Х, а Челси ни разбиха.
Общо взето изиграхме колебливи дерби мачове и като цяло тези 2 точки не са случайни, не лъжат, искам да кажа.

Издънката срещу Уотфорд също може да "се преглътне", едно от равенствата Стоук, Бърнли, Уест Хем не е като да не се е случвало и при Фърги, което означава, че в най-лошия случай ни липсват 2 победи от тези 3 домакинства, те ни прецакват точковите активи към момента.
Синтезирано това означава, че точките трябваше да бъдат 24, а не 20.

Срещу Евертън започва началото на 2-ри цикъл от 13 мача.
Етапът, който ще даде отговори на всички кардинални въпроси и на практика или ще ни издигне, или ще ни остави в същото положение/закопае.

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 30 ное 2016 14:10

Не съм съгласен с теб, че Моуриньо не ротира отбора - напротив, прави го доста повече, отколкото в който и да е друг отбор, който е водил до сега! Смея да твърдя това, защото следя всичките му отбори.

Като изключим Погба, който играе в абсолютно всеки мач, кажи ми кой друг може да се похвали с подобно нещо!?
В същото време, с изключение на Швайнщайгер, кой друг не е получил достатъчно количество игрови минути. Може би Мхитарян може да се добави тук, въпреки че при него имаше контузия, която повлия на това. Проблема не мисля че е в ротациите към момента... по скоро е психологически. Не може да излизаш сам срещу противниковият вратар и да изтърваш. И за това ли Моу е виновен... не мисля че когато си на 15+ години някой може да те научи как да реализираш подобни положения. Това или го можеш, или не.
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 30 ное 2016 21:13

Не съм съгласен с теб, че Моуриньо не ротира отбора - напротив, прави го доста повече, отколкото в който и да е друг отбор, който е водил до сега! Смея да твърдя това, защото следя всичките му отбори.

Явно имаме различни критерии за принципа на ротациите, първо и второ, ако Моуриньо използваше адекватно широчината на състава, то със сигурност нямаше да сме на това положение.
И за това ли Моу е виновен?

Виновен е, определено! Защо?
Защото това не се случва един или два пъти, а започва да придобива формата на негативна тенденция.
Това означава, че мениджърът е длъжен да проследи проблемът, да открие причините и да направи нужните промени, за да се изчистят тези пропуски и статистически ниската ефективност по оста създадени положения-реализация.
Генезисът на проблемът започна при Ван Гаал, но ето че той продължава и при Моуриньо.
Времето си минава, сезонът е преполовен, а ситуацията играе на приливи и отливи, липсва балансираността.
Така че...в този смисъл Моуриньо няма вина, че Ибра пропуска като аматьор от 2 метра, но когато това започне да се случва често, логично е мениджърът да вземе спешни мерки. Е, друг е въпросът, ако случайно не отчита това като проблем, в крайна сметка и това е възможно, но пък нали си има асистенти, те къде спят?

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 01 дек 2016 19:48

Явно имаме различни критерии за принципа на ротациите, първо и второ, ако Моуриньо използваше адекватно широчината на състава, то със сигурност нямаше да сме на това положение.

Явно вярно имаме различни критерии по този въпрос. Понеже ти си по статистиките, ако ти се занимава, изкарай статистика кой отбор колко различни играчи е използвал до момента през сезона, и ако Юнайтед не е на едно от 1-те 2 места, аз лично ще бъда крайно изненадан!
Относно това, което съм подчертал от изкаването ти: Челси играят вече 7-ми мач подред с един и същи състав! Не съм забелязал това да им оказва влияние на представянето. Арсенал също използват един и същи състав(с изключение на няколко играча, които се контузват), Сити също ротират само 2-3 играчи, главно по ркилата. Тотнъм и Ливърпул не съм ги следил достатъчно, за да имам мнение относно техните ротации, но не мисля, че се различават особено от останалите отбои, които са над Юнайтед в класирането. Което идва да покаже, че не толкова широчината, колкото класата и самочувствието имат роля за текущото класиране.

Виновен е, определено! Защо?
Защото това не се случва един или два пъти, а започва да придобива формата на негативна тенденция.
Това означава, че мениджърът е длъжен да проследи проблемът, да открие причините и да направи нужните промени, за да се изчистят тези пропуски и статистически ниската ефективност по оста създадени положения-реализация.
Генезисът на проблемът започна при Ван Гаал, но ето че той продължава и при Моуриньо.
Времето си минава, сезонът е преполовен, а ситуацията играе на приливи и отливи, липсва балансираността.
Така че...в този смисъл Моуриньо няма вина, че Ибра пропуска като аматьор от 2 метра, но когато това започне да се случва често, логично е мениджърът да вземе спешни мерки. Е, друг е въпросът, ако случайно не отчита това като проблем, в крайна сметка и това е възможно, но пък нали си има асистенти, те къде спят?

Все си мисля че приоритет на треньора е това, да научи играчите си как да се подреждат, когато се защитават. По какъв начин да атакуват противника, за да могат да създават достатъчно на брой положения и евентуално да ги реализират. Предполагам играчи, получаващи такива заплати, имащи такова реноме, отдавна трябва да са се научили как се вкарва положение сам срещу вратаря. Разбира се никой не вкарва като машина(освен ако не се казва Меси или Роналдо). Всеки има спад във формата. И в този ред на мисли... играчите, които показват най-голям прогрес във формата си към момента са именно тези, които Моуриньо на няколко пъти оставяше резерва, или въобще не включваше в групата. Той сам каза, че прави това с психологическа цел, именно за да отключи формата им, и като гледам за сега това дава резултат.

Другото, което искам да отбележа, и което пак той сподели преди време, е че повечето играчи още не са се нагодили към това, което той иска от тях, а играят така, както предишни мениджъри са изисквали от тях. В началото на сезона Юнайтед играеше доста зле. Въпреки 3-те победи, играта беше слаба, по мое мнение. От около месец насам, аз лично забелязвам доста сериозно подобрение. Да, резултатите не са задоволителни, но това което мен ме радва и ми дава увереност е точно играта, която показва отборът. Според мен е въпрос на време нещата да започнат да се случват. Повечето от вас държат най-много на шампионата, в предвид предполагам факта, че дава възможност за участие в ШЛ. Мен лично, повече ще ме зарадва накрая Юнайтед да има требъл, отколкото да е на едно от 1-те 4 места в класирането...
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 01 дек 2016 22:09

Ето този Рууни ни трябва, трябва да е капитан в стил Рой Кийн!!!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LVLGG-XoQfw[/youtube]

Последните години отборът стана прекалено мекушав и нямаше дори искрица желание за борба до края. Много често губим, защото ни мачкат физически, а Рууни беше опитомен през годините - или заради някой инцидент на терена, избухване, червен картон, псуване и т.н., или за нещо извън. Истината е, че играта на ръба го правеше сърцето на отбора и когато това се загуби тотално след пенсионирането на Сър Алекс, отборът тотално замря откъм борбеност и агресия на терена. Сега с Ибра, Погба и брадясалия Рууни, нещата изглеждат по съвсем различен начин, самото чувство е друго и си личи блясъкът в очите на играчите. В такава форма, капитанът е първото име сред титулярните 11.

И не ме интересува дали на медиите няма да им хареса, на разни псевдо-експерти и анализатори, които през годините смачкваха от критики Уаза заради темперамента му, а не разбираха че това го прави велик играч. Явно Жозе е осъзнал проблемът и успя отново да запали огъня в Рууни.

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 02 дек 2016 11:28

[rimg]https://scontent.fsof1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/s480x480/15230584_10154242875152746_5509946006234989107_n.png?oh=fc670876ce40a0f8bbb077211e9542b5&oe=58C7E573[/rimg]

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 02 дек 2016 11:30

Напълно възможни са 7 победи, но условието е да си вкараме първите 1-2 положения. После ясно какво следва :mrgreen:

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 02 дек 2016 18:37

Напълно възможни са 7 победи, но условието е да си вкараме първите 1-2 положения.

Тъй вярно, Уейн Кийн :)

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 04 дек 2016 20:36

[rimg]https://scontent.fsof1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/15326548_1146533268716297_6794970653952534076_n.jpg?oh=959c6c11539d937ff2e03717605b4658&oe=58C380EB[/rimg] :oops:

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 04 дек 2016 22:48

Няма такава каръщина като вашата, заеби.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Манчестър Ю”