Разбира се,честита победа на феновете на Тотнъм(във форума),които са малко,но верни на своите принципи,още веднъж-честита историческа победа

В резюме:
1.Преди мача,в коментара си написах,своите виждания относно стартовият състав,разглеждайки 3-4 варианта и в случая ще се визирам единият от тях(който определих като "авангарен" за сър Алекс),но и както става в повечето случаи-най-нестандартното,всъщност е най-печелившо

За всеки е ясно,че Тотнъм притежава изключителна скорост(като индивидуалности),както по фланговете,така и в средата на терена-Бейл/Ленън,Сандро-Дембеле,и според мен всеки мениджър,който се изправя срещу тях,трябва абсолютно винаги да се съобразява с този фактор,в противен случай се обричаш на провал,сигурен провал!
За огромно съжаление,сър Алекс подцени този факт и аз лично нямам адекватно обяснение защо!?
Дори за лаик като мен,е пределно ясно,че Вилаш-Бояш фаворитизира в(Челси,а сега в Тотнъм)...ще го нарека-"стил",въпреки че не е точно такъв-препозиционирането на играчите-главната причина,за слабото представяне на неговите отбори в дефанзивен план.
Нека да погледнем халфовата линия,с която започна сър Алекс:Нани-Скоулс-Кагава-Карик-Гигс.А срещу нея ще си позволя да се самоцитирам:
Тотнъм притежава доста скорост не само по фланговете,но и в средата на терена(Дембеле,Сандро),така че едно "декомпресиране" от страна на сър Алекс в халфовата линия с:Уелбек/Кагава-Клевърли-Карик-Нани+атакуването от втора позиция на Рууни,който също ще помага в играта пред центъра-тактика,която на пръв поглед изглежда доста "авангардна" за сър Алекс,но пък реализирането й би могло да бъде от съществено значение,кой знае
Разбира се ще разгледам фактите,конкретно през първото полувреме,защото дефакто ние загубихме него и респективно от това мача!
Второто полувреме,реално бе спечелено с (2-1) и то с игра,която бе "предизвикана" от първото(в случая) и принципно при Юнайтед рядко случва,да доминира по такъв начин,през всичките 45+минути на второто полувреме(тази игра е характерна,в заключителните 10-15 минути),а и реално Тотнъм излезе точно 2 пъти пред центъра за цяло второ полувреме

Да си представим хипотетично,че сър Алекс излиза с посочената от мен халфова линия:Нани-Карик-Клевърли-Кагава+Рууни и Ван Перси в предни позиции.
1.Пост фактум се видя,че ключът към успеха...или по-точно активизирането на играта,бе Уейн Рууни(нещо естествено) и съм абсолютно убеден,че Тотнъм можеше и да отбележи гол през първото,но със сигурност нямаше да отбележи два гола! И в най-лошият случай резултатът щеше да бъде 0-1...а относно това,дали Юнайтед щеше да отбележи гол през първото-само ще кажа,че вероятността(с посоченият от мен състав)затова е доста по-висока,в сравнение с титулярния снощи състав(естествено при равни обстоятелства-тъй като ние вече знаем,че този състав не успя да отбележи)...
2.Пол Скоулс-Респект и поклон пред този човек,който снощи след края на мача,буквално бе пред колабс

И ето тук е основният въпрос,на който нямам отговор:Защо сър Алекс държи резерви в такъв мач-Андо и Клевърли,а с цялото си съзнание гледа как най-добрият му в пореден мач играч,който е на 38-години е на ръба на силите си,защото дори и в топ форма за един играч над 35 години,било то и Скоулси,просто е агония да издържи в едно и също високо темпо 90-минути!!
Лично за мен,Скоулси трябваше или да бъде заменен в средата на второто полувреме,или да бъде включен като резерва през второто полувреме!
3.Непридливостта на сър Алекс,реално ни загуби важни точки в борбата за титлата,калкото и неуважително да звучи,но в този случай е само и единствено това

Оправданията със защитата(и контузиите),мисля че изобщо не трябва да ги включваме,защото най-малкото вече,всички в Юнайтед трябва да са свикнали с този проблем,който трябва да се компенсира с адекватни и силни решения в приоритетните за отбора зони!
Ключът към успеха с две думи бе-1.Включването на Рууни и Перси титуляри 2.С цялото ми уважение към Гигси,но лично за мен срещу Тотнъм включването му бе,просто и ясно излишно...Да,съгласен съм Гигс да започне титуляр,но задължително и Рууни да е в игра,за да може да покрива и помага в зоната на Гигси,но в крайна сметка най-адекватното решение бе евентуално,да бъде включен като резерва -за внасяне на някой друга свежа идея и опит в края на мача,и съм сигурен,че щеше да бъде в пъти по-рационалното решение,но уви..
За по-голяма ефективност и скорост в средата на терена,трябваше да започне някой измежду Андо и Клевърли-който се представиха много добре срещу Нюкасъл,и най-малкото поне единия от тях,заслужаваше да получи шанс за изява!
Както и преди съм казвал:Твърде голямото предоверяване и ненужна прагматичност на сър Алекс,в двубои като този,почти винаги ни изиграват лоша шега,разбира се когато си в безизходица е оправдано решение,но да държиш резерви Рууни-Клевърли и Андо,срещу Тотнъм си е чисто и просто "престъпление" срещу благото на Манчестър Юнайтед!
GGMU!