Манчестър Юнайтед - Тотнъм | Събота, 29.09.2012 | 19:30

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Манчестър Юнайтед - Тотнъм | Събота, 29.09.2012 | 19:30

Мнениеот smoothc » 30 сеп 2012 13:53

Разочароваща загуба,която всъщност не е нелогична предвид показаното,конкретно през първото полувреме(адски безидейно)!
Разбира се,честита победа на феновете на Тотнъм(във форума),които са малко,но верни на своите принципи,още веднъж-честита историческа победа ;)
В резюме:
1.Преди мача,в коментара си написах,своите виждания относно стартовият състав,разглеждайки 3-4 варианта и в случая ще се визирам единият от тях(който определих като "авангарен" за сър Алекс),но и както става в повечето случаи-най-нестандартното,всъщност е най-печелившо 8-)
За всеки е ясно,че Тотнъм притежава изключителна скорост(като индивидуалности),както по фланговете,така и в средата на терена-Бейл/Ленън,Сандро-Дембеле,и според мен всеки мениджър,който се изправя срещу тях,трябва абсолютно винаги да се съобразява с този фактор,в противен случай се обричаш на провал,сигурен провал!
За огромно съжаление,сър Алекс подцени този факт и аз лично нямам адекватно обяснение защо!?
Дори за лаик като мен,е пределно ясно,че Вилаш-Бояш фаворитизира в(Челси,а сега в Тотнъм)...ще го нарека-"стил",въпреки че не е точно такъв-препозиционирането на играчите-главната причина,за слабото представяне на неговите отбори в дефанзивен план.
Нека да погледнем халфовата линия,с която започна сър Алекс:Нани-Скоулс-Кагава-Карик-Гигс.А срещу нея ще си позволя да се самоцитирам:
Тотнъм притежава доста скорост не само по фланговете,но и в средата на терена(Дембеле,Сандро),така че едно "декомпресиране" от страна на сър Алекс в халфовата линия с:Уелбек/Кагава-Клевърли-Карик-Нани+атакуването от втора позиция на Рууни,който също ще помага в играта пред центъра-тактика,която на пръв поглед изглежда доста "авангардна" за сър Алекс,но пък реализирането й би могло да бъде от съществено значение,кой знае

Разбира се ще разгледам фактите,конкретно през първото полувреме,защото дефакто ние загубихме него и респективно от това мача!
Второто полувреме,реално бе спечелено с (2-1) и то с игра,която бе "предизвикана" от първото(в случая) и принципно при Юнайтед рядко случва,да доминира по такъв начин,през всичките 45+минути на второто полувреме(тази игра е характерна,в заключителните 10-15 минути),а и реално Тотнъм излезе точно 2 пъти пред центъра за цяло второ полувреме :oops: Всъщност,всеки принципно е очаквал Тотнъм да се затвори(през второто полувреме) в търсене на успеха,но пък чак такъв дефенз...едва ли някой е очаквал,така че това второ полувреме беше всъщност някаква алюзия,разбира се в положителен смисъл на думата.
Да си представим хипотетично,че сър Алекс излиза с посочената от мен халфова линия:Нани-Карик-Клевърли-Кагава+Рууни и Ван Перси в предни позиции.
1.Пост фактум се видя,че ключът към успеха...или по-точно активизирането на играта,бе Уейн Рууни(нещо естествено) и съм абсолютно убеден,че Тотнъм можеше и да отбележи гол през първото,но със сигурност нямаше да отбележи два гола! И в най-лошият случай резултатът щеше да бъде 0-1...а относно това,дали Юнайтед щеше да отбележи гол през първото-само ще кажа,че вероятността(с посоченият от мен състав)затова е доста по-висока,в сравнение с титулярния снощи състав(естествено при равни обстоятелства-тъй като ние вече знаем,че този състав не успя да отбележи)...
2.Пол Скоулс-Респект и поклон пред този човек,който снощи след края на мача,буквално бе пред колабс :oops:,(и признавам си,след като видях физиономията на Скоулси,изпитах едно такова странно чувство на гняв към сър Алекс...придружено с отвращение към Нани и Карик,а и някои от по-младите... и си зададох въпроса:Тези хора,знаят ли изобщо какво е да играеш за Манчестър Юнайтед!!
И ето тук е основният въпрос,на който нямам отговор:Защо сър Алекс държи резерви в такъв мач-Андо и Клевърли,а с цялото си съзнание гледа как най-добрият му в пореден мач играч,който е на 38-години е на ръба на силите си,защото дори и в топ форма за един играч над 35 години,било то и Скоулси,просто е агония да издържи в едно и също високо темпо 90-минути!!
Лично за мен,Скоулси трябваше или да бъде заменен в средата на второто полувреме,или да бъде включен като резерва през второто полувреме!
3.Непридливостта на сър Алекс,реално ни загуби важни точки в борбата за титлата,калкото и неуважително да звучи,но в този случай е само и единствено това :!:
Оправданията със защитата(и контузиите),мисля че изобщо не трябва да ги включваме,защото най-малкото вече,всички в Юнайтед трябва да са свикнали с този проблем,който трябва да се компенсира с адекватни и силни решения в приоритетните за отбора зони!
Ключът към успеха с две думи бе-1.Включването на Рууни и Перси титуляри 2.С цялото ми уважение към Гигси,но лично за мен срещу Тотнъм включването му бе,просто и ясно излишно...Да,съгласен съм Гигс да започне титуляр,но задължително и Рууни да е в игра,за да може да покрива и помага в зоната на Гигси,но в крайна сметка най-адекватното решение бе евентуално,да бъде включен като резерва -за внасяне на някой друга свежа идея и опит в края на мача,и съм сигурен,че щеше да бъде в пъти по-рационалното решение,но уви..
За по-голяма ефективност и скорост в средата на терена,трябваше да започне някой измежду Андо и Клевърли-който се представиха много добре срещу Нюкасъл,и най-малкото поне единия от тях,заслужаваше да получи шанс за изява!
Както и преди съм казвал:Твърде голямото предоверяване и ненужна прагматичност на сър Алекс,в двубои като този,почти винаги ни изиграват лоша шега,разбира се когато си в безизходица е оправдано решение,но да държиш резерви Рууни-Клевърли и Андо,срещу Тотнъм си е чисто и просто "престъпление" срещу благото на Манчестър Юнайтед!
GGMU!

Потребителски аватар
Tobacco
Контакти:

Мнениеот Tobacco » 30 сеп 2012 14:16

Не мисля че халфовата линия му е виновна на Рио че беше разминат по толкова беазапелационен начин :roll:
И все пак него мина кой да е,а го мина Гарет Бейл,а Ленън също имаше много добри пробиви,по-бързи играчи срещу нашата халфова линия и защита напоследък винаги успяват.
Офтопик:

Офтопик:

Потребителски аватар
KingKenny
Контакти:

Мнениеот KingKenny » 30 сеп 2012 19:14

Tobacco написа:Не мисля че халфовата линия му е виновна на Рио че беше разминат по толкова беазапелационен начин :roll:
И все пак него мина кой да е,а го мина Гарет Бейл,а Ленън също имаше много добри пробиви,по-бързи играчи срещу нашата халфова линия и защита напоследък винаги успяват.

Да така е, но едно по-бързо прибиране от страна на Карик за 2-ия и 3-ия гол на "шпорите" можеше и да ги предотврати. Много е жалко, че Рио е на толкова слабо ниво, не само в последния сезон, а може би и в последните 2 години. Слаба защита и ето го резултата, ще трябва повече от харизмата и нещото на Юнайтед, което ги кара да правят обрати, за да могат д апобедят доста по-грамотни отбори. САФ доста добре трябва да си преусмисли всичките грешки, които допусна и да ги изчисти до минимума, защото в днешно време, за да станеш шампион, просто трябва да си безупречен, перфектен.
suareshampion написа:Аз съм играл в Б група а ти къде ? Аз съм учил 6 години за треньор а ти може би за дърводелец ? Школуван съм а ти ? Останалото ще си го спестя .

Нека се преклоним пред нашето божество! Всеки един ден доказваш какъв надменен лаик си. Поклон!

Потребителски аватар
Rofles
Контакти:

Мнениеот Rofles » 30 сеп 2012 19:45

Не бе най-добрия мач.. Жалко за изгубените точки. Иначе играхме добре само през 2рата част.. Видя се как Рио издиша вече срещу по-бързи противници.. За 1вия гол на Тотнъм..без коментар просто. Всички седят и гледат Вертоген..
Изображение[/center]

nev3rm1nd
Контакти:

Мнениеот nev3rm1nd » 03 окт 2012 12:09

United_rz написа:Две 100 % дузпи и 2, които са 50 на 50, да видим къде са сега мишоците дет реваха какъв съдийски отбор сме :Д Та за мача -> Истината е, че с тая игра и с тези играчи, не мисля, че имаме шанс да станем шампиони, освен ако не бъде привлечен класен защитник и дефанзивен полузащитник зимата(като Фелайни например)!

Gil-galad написа:
1. Mike Dean, referee, when Blackburn beat Manchester United 3-2 and hasn't refereed a Manchester United game since.

2. Mike Dean - referee, in 2010, after Manchester United's defeat to Chelsea, was demoted to the Championship.

3. Alan Wiley, called "fat and unfit" by Alex after Manchester United's draw with Sunderland,"agreed to retire" that season.

4. Mark Clattenburg refereed Manchester United's 6-1 defeat to Manchester City, hasn't refereed a single Manchester United game after that Manchester derby. (has acted as 4th official in 3)

5. Martin Atkinson - Involved in Manchester United's defeat to Chelsea, criticized by Alex, hasn't refereed Manchester United game since.

6. Ex referee Jeff Winter openly stating that he hadn't been given a Manchester United game for 2 years after sending Roy Keane off.

7. Howard Webb has been Manchester United's most used referee since the defeat to Manchester City.

8. More than 18% of the penalties Webb has awarded in his 8 year career have been to Manchester United.

9. Manchester United's CEO is on the board of the English FA. (Just in case the referees don't do their 'jobs'.)

10. FA reacts to Alex Ferguson's criticisms by only appointing referees he approves of.

11. Alex Ferguson not happy with Chris Foy, Foy referees a League Two game. something he hasn't done since the 2001-02 season.

Welcome to FA

Think about it! :lol:

ПП. Какво ли ще се случи със съдията ми е чудно сега :roll:

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 03 окт 2012 18:39

А колко пъти Сър Алекс е наказван от същата тази ФА? Клубът също е бил ощетяван не веднъж!Като кажете "а" кажете и "б".........

Върни се в “Манчестър Ю”