Адекватни ли са обвиненията срещу Димитър Бербатов?!

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
soUman
Контакти:

Re: Адекватни ли са обвиненията срещу Димитър Бербатов?!

Мнениеот soUman » 05 фев 2010 15:00

Добре, сравнявайте Бербатов и Рууни в момента, но не се ли усещате, че Бербатво играе с контузия?!?!?!?!?!?!?!?! Контузията малък фактор ли е, който може да повлияе на играта? Второ, Бербатов има много по-малко игрови минути от Рууни! Просто е невъзможно да се сравняват в момента! ако Рууни се контуzи като Бербатов мислите ли, че ще е толкова полезен за отбора си>? НЕ мн ясно!
ПС: и моля ви не правете безсмислени сравнения и не ми изкарвайте Рууни, че е единственият, които прави играта, а Бербатов е просто някой си, който няма никаква роля в отбора!

Потребителски аватар
Lord of memory
Контакти:

Мнениеот Lord of memory » 05 фев 2010 15:08

Абе с Рууни и без Рууни, с Роналдо и без Роналдо, с Бекъм и без Бекъм с Бест и без Бест, Юнайтед пак е най-добрия отбор в света, не го ли разбрахте вече 20 години подред бее ?
GGMU
http://www.youtube.com/watch?v=cyIyHmG77mU
[Milan-fen] Аз само се чуда дали Манчестер направиха разлика между нас и отбори като Уигън и Бърнли.Те отнасят по толкова на този стадион.

Потребителски аватар
Linky
Контакти:

Мнениеот Linky » 05 фев 2010 15:10

Xanko написа:И да Бербатов има добра техника и първо докосване , но вие го искарахте Господ....На всеки могат да му вземат топката , а случая с Бербо е че той може да я пази, а не да нахлува с нея, много рядко Бербатов влиза в единоборства един срещу един => рядко пробива , да идеята му е да пази топката да дойдат 2ма човека и той да я подаде , така измамва двама човека , но инече не печели пространство за отбора си...

Именно това е проблема на Бербатов той наистина е гениален, наистина гали топката, но той няма в своите качества така наречената скоростна техника която да му дава възможност да гали топката докато тича с нея в крака и по този начин да създава напрежение и паника в защитата от нахлуването и Рууни на скорост заедно с него, той просто поради липса на това качество когато поеме топката и няма до него съотборник на когото да я подаде спира на място и обработва топката и чак тогава я подава което макар и точно в такива скоростни мачове като със Сити и Арсенал не водят до изненада, а и въпреки бавното темпо Рууни хаби доста енергия по този начин без топка да търси позиция между защитниците и в някои мачове дори изглежда, че е изолиран от играта пък и той колкото и да не ми се иска не е Коул и ли Йорк и за да вкара гол се вижда, че трябва да му се създадат 3,4 положения, а с липсата на това качество в дербитата Бербатов трудно може да му ги осигори. А и в момента на всичко отгоре е Бербатов е контузен.
Но в такива мачове като с Хъл и идващия с Помпи за които също дават 3 точки в борбата за титлата Бербатов е ценен и като възможност за ротация в състава с оглед на дългия сезон, но и с оглед на това, че когато играеш срещу отбор затворил се и позволяващ да се играе по бавен футбол добрият пас е много ценен макар и със създаване на по- малко положение МЮ печели и позволява почивка на футболисти което не е маловажно.

Значи дойдохме си на думата , Бербатов е резеравта ползвана за ротация и да освежава силите на отбора , когато играят със слабаците?Да може да дава добри пасове , но както сам каза срещу затворени отбори и бавно играещи , демек не срещу грандовете и въпреки че всеки мач дава 3 точки..срещу тези слаби съперници 3те точки много по-лесно се печелят като добавим и факта , че ако играете с пряк конкурент е още по-важно, а човек стуващ 30 милиона не мисля че е взет за тези мачове...
Значи това с Контузията много ме дразни и не говора само за Бербатов пък и да допълня, че Бербатов още преди нея не беше във вихъра на силите си в Манчестър...Но какво като е контузен?!?!Да вземе да се оперира и да спре да мъчи и себе си и нас...Никой не го взима това под въпрос, това че е контузен трябва да му умножа головете х2 ли?Не...да не би някой ще му даде златна топка, че е играл контузен и е вкарал 10 гола.. не.... някакъв резултат ще даде ли на отбора като играе мърляво с контузия .. не...... - така че на никой не му пука, това е само едно оправдание , да то от части обеснява слабата му форма , но това е....шанс...случило се е, не мога да му оправдавам слабата игра с това, като не е във форма и не се чувства готов по-добре да се оперира...
Последна промяна от Linky на 05 фев 2010 15:16, променено общо 3 пъти.
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 05 фев 2010 15:11

Btovfan80 написа:Абе модераторите, наказвате го Battlestar за щяло и за нещяло, ама по голям дразнител от blue avalanche няма!
blue avalanche написа:За Btovfan80:
За този сезон Бербатов има 3(три) асистенции в шампионата.Като гледам и той не се е "скъсал" да подава.Не забравяй,че с/у Хъл Руни му я "сервира" на голлинията(а можеше и сам да я вкара).Тъй,че...

Защо ми изопачаваш думите? Къде казвам, че Бербатов се е скъсал да подава? Писал съм само, че ЕДИНСТВЕНИЯ, КОЙТО МУ ПОДАВА Е РУУНИ! И другия път чети внимателно преди да се изказваш неподготвен!

А колко човека трябва да му подават на Бербатов?Подава се топката на човек,който си сигурен,че ще вкара.Затова търсят Руни.На Бербатов за какво да му я дават?За твое сведение,Руни беше закупен от Евертън за 25,5 млн. лири!На него защо му подават?Кака и Роналдо,пък,въобще топка не трябва да пипнат в Реал М,щото никой няма да им я даде,нали?Единия го взеха за 68.5 млн. лири,а другия-80.Написал си глупости на търкалета!В тези отбори винаги ще има по-скъпи играчи.Те,въобще,подават ли си топката по терена?Как мислиш?По твоята логика-защо,изобщо,излизат за мач?Кой на кого ще подава?

Потребителски аватар
Lord of memory
Контакти:

Мнениеот Lord of memory » 05 фев 2010 15:13

Аве много уверен си да говориш за футболисти на най-големия отбор в света и да си позволяваш да им правиш анализи на играта бе, нали Нани беше неуспешен трансфер, прероди се, Бербатов и 1 гол да вкара на сезон, като вдигне титлата пак тая година, което е ясно че ще се случи, какво значение има ? Той си има ролята в отбора и си я върши и дали са 30 или 300 млн няма особенно значение за Един Сър.
GGMU
http://www.youtube.com/watch?v=cyIyHmG77mU
[Milan-fen] Аз само се чуда дали Манчестер направиха разлика между нас и отбори като Уигън и Бърнли.Те отнасят по толкова на този стадион.

antonio
Контакти:

Мнениеот antonio » 05 фев 2010 15:16

Значи това може да е:
1.Тактическа схема - Преса , такива да са ти наставленията.
2.Винаги има смисъл , защото могат да сбъркат
3.Като има енергия да го прави , това по никакъв начин поне на Тевес не му влияе върху играта , Бербатов явно няма енергия и => не го прави.

Линки, Не знам кой треньор дава наставления на нападателя си да тича безумно към вратаря, за да оголва зоната зад себе си. Нали се сещаш, че след като на Тевес докато "пресира" оголва зоната пред собствените си халфове, и така там разиграванията на противника стават доста по-лесни. Винаги имало смисъл, защото могат да сбъркат, е по тая логика дай всички от Ман Сити да се хвърлят на Ван дер Саар, защото можело да сбърка. И трето - ок, щом Тевес има енергия нека си препуска, никой не му пречи, но защо това се изтъква като някакво огромно негово предимство. Тевес тича само за да се хареса на публиката.

Значи Руни за да не го сменят и го подкрепят има защо и повярвай ми не е защото тича или е животно , ами защото се е доказал , Бербатов НЕ СЕ Е Е ДОКАЗАЛ , как подяволтие искате да подкрепят недоказан човек,колкото изявен голмайстор на отбора.... Руни от колко време е в отбора , колко гола е отбелязал (около 83 май бяха във вишата лига с отбора на Манчестър), кога Бербатов ще вкара толкова и ще направи толкова за отбора си? Отделно на това , Руни не е само консуматор...Руни играе за отбора , не той за него.. Мачът преди Арсенал в който играха Манчестър срещу Манчесътр , Руни Пробяга отново полувината терен за да запази топката да не излезе в тъч при, което счупи кръста на Белами , ако не се лъжа и подаде 50 метров пас , след което Манчестър вкараха гол .... на кратко Руни гради играта на Отобра , а не отбора на него, колкото и тъпо да звучи , примери като горния са много много много и повечето във важни мачове , докато Бербатов не може да се похвали и с една десета от тези неща....

Няма как да сравняваш първите месеци или година на Рууни и Бербатов. Рууни дойде млад, англичанче си е, вкара няколко гола и веднага си го приеха и го заобичаха, оттам дойде и мощната подрепа зад гърба му, която сега го блъска напред. Бербо като дойде също направи феноменални неща, но след всяко негово изригване всички казват: Да хубаво е, ама той струва 30 милиона и трябва още. Така че двамата не са равнопоставени по отношение на доказването. Просто очакванията към Бербатов са огромни, а на всичкото отгоре той чувства подкрепа само от Сър Алекс и от един-двама може би в отбора и това е. А на всичкото отгоре и в България като почнат да го плюят и край. В ЦСКА например Маркиньос е много по-добър от Янчев, ама ние си обичаме повече Янчев, нали? Защото си е наше момче и си ни кефи. Еми така е и при англичаните. Обичат Рууни и недолюбват Бербатов. Ако за един мач Бербатов и Рууни някакси си сменят фланелките и Бербо е с фланелката на Рууни и му се подава толкова и му се скандира името през две минути за щяло и нещяло, нали знаеш какво ще стане - Бербо фиеста, каквато никой друг не може да сътвори.

Xanko
Контакти:

Мнениеот Xanko » 05 фев 2010 15:24

Linky написа:
Xanko написа:И да Бербатов има добра техника и първо докосване , но вие го искарахте Господ....На всеки могат да му вземат топката , а случая с Бербо е че той може да я пази, а не да нахлува с нея, много рядко Бербатов влиза в единоборства един срещу един => рядко пробива , да идеята му е да пази топката да дойдат 2ма човека и той да я подаде , така измамва двама човека , но инече не печели пространство за отбора си...

Именно това е проблема на Бербатов той наистина е гениален, наистина гали топката, но той няма в своите качества така наречената скоростна техника която да му дава възможност да гали топката докато тича с нея в крака и по този начин да създава напрежение и паника в защитата от нахлуването и Рууни на скорост заедно с него, той просто поради липса на това качество когато поеме топката и няма до него съотборник на когото да я подаде спира на място и обработва топката и чак тогава я подава което макар и точно в такива скоростни мачове като със Сити и Арсенал не водят до изненада, а и въпреки бавното темпо Рууни хаби доста енергия по този начин без топка да търси позиция между защитниците и в някои мачове дори изглежда, че е изолиран от играта пък и той колкото и да не ми се иска не е Коул и ли Йорк и за да вкара гол се вижда, че трябва да му се създадат 3,4 положения, а с липсата на това качество в дербитата Бербатов трудно може да му ги осигори. А и в момента на всичко отгоре е Бербатов е контузен.
Но в такива мачове като с Хъл и идващия с Помпи за които също дават 3 точки в борбата за титлата Бербатов е ценен и като възможност за ротация в състава с оглед на дългия сезон, но и с оглед на това, че когато играеш срещу отбор затворил се и позволяващ да се играе по бавен футбол добрият пас е много ценен макар и със създаване на по- малко положение МЮ печели и позволява почивка на футболисти което не е маловажно.

Значи дойдохме си на думата , Бербатов е резеравта ползвана за ротация и да освежава силите на отбора , когато играят със слабаците?Да може да дава добри пасове , но както сам каза срещу затворени отбори и бавно играещи , демек не срещу грандовете и въпреки че всеки мач дава 3 точки..срещу тези слаби съперници 3те точки много по-лесно се печелят като добавим и факта , че ако играете с пряк конкурент е още по-важно, а човек стуващ 30 милиона не мисля че е взет за тези мачове...
Значи това с Контузията много ме дразни и не говора само за Бербатов пък и да допълня, че Бербатов още преди нея не беше във вихъра на силите си в Манчестър...Но какво като е контузен?!?!Да вземе да се оперира и да спре да мъчи и себе си и нас...Никой не го взима това под въпрос, това че е контузен трябва да му умножа головете х2 ли?Не...да не би някой ще му даде златна топка, че е играл контузен и е вкарал 10 гола.. не.... някакъв резултат ще даде ли на отбора като играе мърляво с контузия .. не...... - така че на никой не му пука, това е само едно оправдание , да то от части обеснява слабата му форма , но това е....шанс...случило се е, не мога да му оправдавам слабата игра с това, като не е във форума и не се чувства готов по-добре да се оперира...

В никакъв случай не защитавам Бербатов даже напротив подкрепям критиките към него, но явно той на тази сериозна футболна възраст трудно може да изгражда нови качества в играта си, ако така си ме разбрал бъркаш, но много често срещу такива слабаци се обръща каруцата на лидерите поне в Англия примера от вторник го имаш, а относнтно операцията дали пък и САФ не е против нея за да може до края на сезона да има възможност за ротация в състава в по наглед поне лесните мачове което пак казвам не е маловажно за отбор като МЮ замесен поне до момента в 3 турнира.

Потребителски аватар
Vojdek
Контакти:

Мнениеот Vojdek » 05 фев 2010 15:26

:!: 1.Kъм модераторите.Моля ви, съединете всички теми за Бербатов в една, и който иска там да си пуска мнението.И аз съм фен, и аз пуснах една тема за него, ама това вече става спам.

Тая "статия" беше адски плоска и повърхностна.Много простички написана, даже простовато.А и как само изкараха Рууни некадърник... :lol: .

Някой по-горе написа, че "различни хора - различни вкусове".Прав си брат ми.С 300 си прав.По правата си прав.Не може да се хареса на всички.Все едно Кристиано Роналдо или Меси.За някои единият е свръх-футболист за другите другият.И обратното - единият е "фея", другият "джудже".И т.н., и т.н. и до (жалко, че нямам на клавиатурата символа за безкрайност).

Пари, та пари.Колко взимал?Колкото са преценили куп финансисти(ТОП финансисти) че трябва да взима.Това не трябва ли да сложи край на тоя въпрос?Колко били дали за него?Колкото пазарната ситуация изисква.Ако аз искам на всяка цена да си купя един диск на любима група, ще дам и 50 лева.Какво като реално цената е 20?НО, може диска да няма 150000 копия, а само 2.Примерно.Същата ситуация, но по-опростена.Като е толкова слаб, Тотнъм да си бяха купили 3ма като него.И като толкова всички искат да го сравняват Бербата с някой, защо не го сравниме с Гомес в Байерн; Шевченко в Челси; Рубиньо в Ман сити.Наясно съм и защо не се правят тия сравнения.Не изнасят на някой.

Две мои виждания за тактиката на Юнайтед с Бербо и без него.
1.Като излизаш да играеш с отборите Челси, Ливърпул и Арсенал, които ще те атакуват и ще оставят празни пространства в много зони, според мен е по-логично да излизаш в системата с която Манчестър биха Арсенал.Наситена халфова линия с хора, които могат да спират атаките на противника и напред тримата най-бързи в отбора, за да могат контрите да са достатъчно бързи.И могат на скорост да играят един на един.(Не казвам, че Бербатов е бавен.Последната атака в мача доказа обратното.Да не говорим, че докато беше в Тотнъм, те практикуваха контра-атакуващ футбол и то с него на терена.)
2.Като излизаш срещу отборите от 5 до 20 място.(Тези, срещу които се печели всъщност титлата)Те ще се защитават до последно.5 защитника, 4 халфа(от които един креативен) и един нападател.Тук с контра-атаки си до ... никъде.И точно тук Бербатов е най-силен.Може да задържа топката, почти като Иниеста.Което ще рече, че в 90% от случаите могат само с фаул да му я вземат.При откаченият испанец е 100%.Отделно на това, погледът му върху играта е достатъчно добър, та като се нареди защитният вал на Хъл Сити, с един пас да изведе НЯКОЙ, който да вкара.И ако не сте забелязали, в тия мачове, всички мениджъри казват едно и също - "Най-голямата заплаха за нас ще бъде Бербатов."И точно в тия мачове Бербатов, като най-полезен вкарва и прави асистенции.(справка - последните мачове в които игра).

А и още едно - две нещица:
Да търчиш тип Тевез не е сложно.На мен ми се налага постоянно.Спирането ми се оказва къс пас към защитника на другият отбор.После от кумова срама поне, трябва да се набирам и да си гоня топката, която съм сгрешил. :lol: И при жадният за пари гном е същото.

Сигурен съм, че САФ не съжалява за Тевез, защото последният играч, който напираше при договора да е твърд титуляр беше Филип Мексес.Всички видяхме докъде го доведе това. :lol: EPIC FAIL!

В Юнайтед не е като да има много твърди титуляри.Това не е Барса с 5 звезди,които излизат от състава, само ако трябва да почиват.Юнайтед имат дълга скамейка с равностойни футболисти.(не казвам, че на Барса им е слаб отбора, а че имат превъзходни футболисти.)И както казах вече, в един мач ти трябва еди-какъв си тип играч, в друг друг.

[offtopic]Ама иначе blue_avalanche не мрази Бербатов, той само идва да го напсува във всяка тема, в която в заглавието пише "Бербатов". :mrgreen: Нищо лично, псувай го колкото ти душа иска.Различни хора/различни нрави.[/offtopic]
Защо, бе господи???Защо си им дал нет на непълнолетните???

Потребителски аватар
Linky
Контакти:

Мнениеот Linky » 05 фев 2010 15:33

antonio написа:
Линки, Не знам кой треньор дава наставления на нападателя си да тича безумно към вратаря, за да оголва зоната зад себе си. Нали се сещаш, че след като на Тевес докато "пресира" оголва зоната пред собствените си халфове, и така там разиграванията на противника стават доста по-лесни. Винаги имало смисъл, защото могат да сбъркат, е по тая логика дай всички от Ман Сити да се хвърлят на Ван дер Саар, защото можело да сбърка. И трето - ок, щом Тевес има енергия нека си препуска, никой не му пречи, но защо това се изтъква като някакво огромно негово предимство. Тевес тича само за да се хареса на публиката.

Наставления се дават и персонално , не е нужно целия отбор да му е казано да гони хората , това с оголването не е така , той търчи около 3ма играчи зад него има още 10 негови а пред тези 3ма има около 7 тяхни... а и все пак халфовете пазят хората си за да той като пресира не им подадът лесно.И предполагам гледаш футбол , не си ли виждал при преса и таквиа спринтове защитници, колко често бъркат ?! Та както и да е + или - Тевес го прави , може го и го прави , защо обаче опрекват Бербатов, че не го прави , защото явно търсят къде му е грешката и защо не е толкова динамичен , те си мислят че е от това, че не тича на ляво на дясно - възможно ,аз поне не мисля, че е строго заради това , но явно щом го опрекват и искат това от него , това което показва в момента не е достатъчно.

Няма как да сравняваш първите месеци или година на Рууни и Бербатов. Рууни дойде млад, англичанче си е, вкара няколко гола и веднага си го приеха и го заобичаха, оттам дойде и мощната подрепа зад гърба му, която сега го блъска напред. Бербо като дойде също направи феноменални неща, но след всяко негово изригване всички казват: Да хубаво е, ама той струва 30 милиона и трябва още. Така че двамата не са равнопоставени по отношение на доказването. Просто очакванията към Бербатов са огромни, а на всичкото отгоре той чувства подкрепа само от Сър Алекс и от един-двама може би в отбора и това е. А на всичкото отгоре и в България като почнат да го плюят и край. В ЦСКА например Маркиньос е много по-добър от Янчев, ама ние си обичаме повече Янчев, нали? Защото си е наше момче и си ни кефи. Еми така е и при англичаните. Обичат Рууни и недолюбват Бербатов. Ако за един мач Бербатов и Рууни някакси си сменят фланелките и Бербо е с фланелката на Рууни и му се подава толкова и му се скандира името през две минути за щяло и нещяло, нали знаеш какво ще стане - Бербо фиеста, каквато никой друг не може да сътвори.

[/quote]
Вкара няколко гола?Дадох ти статистика вече , Бербатов е вече втори сезон в манчестър - не е малко.Колко феноменални неща направи Бербатов , точно толкова , колкото да кажеш да добре е, но може и повече или поне да е постоянен , не ме разбирай погрешно ..цената си говори думите...естествено, че ще ги говорят тези неща , направил е няколко хубави и запомнящи се неща , но просто не е досттъчно , че да го възхваляват и няма как да очакваш заради 2-3 докосвания да бъде така възхвален, значи в отбора неззнам кой го подкрепя , не съм бил там незнам , предполагам и ти....А за критиците... еми на него не трябва да му пука кой какво говори , ако е слаб психически ще се прекърши ,явно и в това ли има минус нащо момче , един Роналдо , колкото и да го оплюват не му пука...А за фанелките , значи тук може и да се съглася с теб.. но няма как да стане,.. така че явно не е за Манчестър и следователно критиките са Адекватни , както е темата .
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 05 фев 2010 16:03

Мисля, че много хора забравят основното - футбола е игра за феновете а Бербатов с играта си не радва феновете. От там нататък всички приказки са излишни. Може да има най-брилянтния пас, най ювелирните голове, най-добрия поглед върху играта и пак да не може да влезе в сърцата на феновете. И феновете са напълно прави - никой не може да им нарежда кой да обичат и кой не.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Върни се в “Манчестър Ю”