експериментално-апатичното поведение
От няколко дни мисля много за това което се случва с треньора и с отбора.Не съм сигурен че това е точното определение за състоянието на Ван Гаал в момента.
Според мен е нещо друго.Всичко започна от онзи прословут мач с Лестър.И според мен този е повратния момент който обърна нагласата и като цяло схемата на треньора за развитието на сезона и играта като цяло.Според мен състоянието в което е изпаднал треньора от онзи мач е просто страх и несигурност.
Реално тогава направихме страхотно първо полувреме , допуснахме 2 гола и тотално спряхме да играем.Логично бе това което се случи после с оглед на психическото здраве на отбора в онзи момент.
От онзи мач започна апатичната и безидейна игра и твърдото налагане на това проклето 3-5-2 и от тогава с ромб не сме играли.
Последваха 4 мача без загуба до мача със Сити , а след Сити дойдоха 6-те поредни победи.Победи изпълнени с много грозна игра , треперене през последните 10 мин на всеки мач (изключвам Ливърпул и Хъл) и изпълнени с мноооого късмет.
Та явно в този период , Ван Гаал се по-обърка леко че е напипал схемата и тактиката на игра и е нужно само сработване между играчите и разбира се изпразване на лазарета.Да ама не.Колкото и железен да е холандеца , нещата които му се случват в момента , едва ли са му се случвали някога - почти 60 контузии за един полусезон , новака във висшата лига те обръща с 5 гола , 3-то разряден отбор ти вкарва 4 гола.Не мисля че в напредналата си кариера Ван Гаал е имал подобни катаклизми(не съм сигурен,не съм проверявал).Вижда че с 3-5-2 защитата е 4-тата най-добра в лигата , намира се (ше се) стабилно на 3-то място , като положим и слабата форма на основни конкуренти , той направо реши че е хванал господ за шлифера и едва ли не нещата ще се развият както в бундеслигата и ла лига.
Та според мен в това състояние едва ли ще смени схемата на игра,тази загуба не е достатъчна да го накара.3-5-2 ще е вероятно до края на сезона (дано не съм прав)
Друго което забелязвам е плавното движение на графиката на представянето на отбора.Линията тръгва от дъното с нестабилен микс от загуби,победи и равенства , изкачва се до пика си - 6-те поред победи - и от Астън Вила на сам бавно но сигурно слиза на долу.Не е добре ... просто не е добре!