Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н)

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

CSKA69
Контакти:

Re: Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н)

Мнениеот CSKA69 » 22 сеп 2014 17:11

smoothc написа:В интерес на истината,моят личен избор за мениджър на Манчестър Юнайтед(заместник на сър Алекс по конкретно) винаги е бил Пеп Гуардиола!

Хах.. интересено ми е дали си даваш сметка, че Гуардиола е Ван Гаал x2.. В голямата си част неговата философия за футбола е взаимствана от холандеца, като той даже още повече акцентира върху контрола на топката, множеството пасове и атакуващия футбол? Къде остава тогава защитата, без която в Англия е немислимо? Да не говорим, че каталунеца е даже още по-упорит в налагането на своите идеи.. Според мен той неслучайно отиде в Германия, като един преходен период преди да поеме клуб в Англия, само че аз смятам, че този клуб ще е Манчестър Сити, заради топлата връзка на Пеп със спортно-техническото ръководство там, в лицето на Чики Бегиристайн и Фер Сориано ;)
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 22 сеп 2014 18:11

MuFc1878 написа:Алекс има предвид мачове като тези:

Aston Villa 0:3 Manchester United
Norwich City 0:1 Manchester United
Crystal Palace 0:2 Manchester United
West Bromwich Albion 0:3 Manchester United
West Ham United 0:2 Manchester United
Newcastle United 0:4 Manchester United

Айде сега вижте и сравнете с гостуванията на Съндърланд, Бърнли и Лестър :| Сега забелязвам, че даже не сме допуснали и гол :shock:

И не само тези двубои,Тонка!
Суонси(1-4),Съндърланд(1-2),Фулъм(1-3)

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 22 сеп 2014 18:18

Има и нещо друго. Да Мойс побеждаваше "малките" без особен проблем като гости, но в двубоите с/у отборите от топ 6 (където името Юнайтед задължава да се противопоставя именно на тези съперници), има мисля само една победа (1:0 с/у Арсенал на ОТ). Това беше най - жалкото и срамно нещо от ерата на Мойс в Манчестър Юнайтед.
Сега тръгваме ужасно именно с/у отборите извън топ 10 ("малки"), но да бе ни да се окаже , че ЛВГ ще печели мачовете именно с/у "големите" отборите от топ 6. (Малка справка, макар и недостоверна и подходяща за официални мачове е предсезонното турне в САЩ, където бяха победени отбори като Интер, Рома, Ливърпул, Реал М, а след това и Валенсия)
Мисълта ми е, че в живота като цяло , накрая винаги се свежда всичко до един уравновесен баланс или казано по друг начин : едното за сметка на другото.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 22 сеп 2014 18:26

Мачовете миналата година, в които ние играехме приятен за окото футбол..

Вальо,в тези първи няколко мача...т-нар приятен за окото футбол(за мен лично) беше последното нещо,което ме интересуваше! Ок,очевидно не е лесно да спечелиш 15 точки в първите 5 мача,но двете загуби(+ тази от МК Донс) просто ми дойдоха в повече.
Постфактум ще кажа така:Домакинства:+4 точки/Гостувания:+5 точки или общо 9 точки като един минимум на този етап,просто бяха задължителни! А ние колко имаме?
Да,очевидно е,че има надграждане в стила на игра,динамиката,създаването на ситуации,движението без топка и пр.,но този старт и то срещу подобен род съперници(моите уважения към тях,но Юнайтед има коренно различни приоритети и цели)...просто беше последното нещо,което трябваше да се случва и то най-вече загубите.
Във Висшата лига просто всяка точка е ценна,всеки гол е от значениe(допуснат и вкаран),а на всичкото отгоре ние губим точки от позиция,която сме повели в резултата или най-малкото доминирахме.
Историята с всеки изминал сезон напомня на мендижърите и на всички като цяло,че докато не свърши мача..просто нищо не е сигурно! Просто във всеки един момент трябва да си нащрек,да анализираш ситуацията,това е!
Последна промяна от smoothc на 22 сеп 2014 18:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rofles
Контакти:

Мнениеот Rofles » 22 сеп 2014 18:31

smoothc написа:
Мачовете миналата година, в които ние играехме приятен за окото футбол..

Вальо,в тези първи няколко мача...т-нар приятен за окото футбол(за мен лично) беше последното нещо,което ме интересуваше!
Да,очевидно е,че има надграждане в стила на игра,динамиката,създаването на ситуации,движението без топка и пр.,но този старт и то срещу подобен род съперници(моите уважения към тях,но Юнайтед има коренно различни приоритети и цели)...просто беше последното нещо,което трябваше да се случва и то най-вече загубите.
Във Висшата лига просто всяка точка е ценна,всеки гол е от значениe(допуснат и вкаран),а на всичкото отгоре ние губим точки от позиция,която сме повели в резултата или най-малкото доминирахме.
Историята с всеки сезон напомня на мендижърите и на всички като цяло,че докато не свърши мача..просто нищо не е сигурно! Просто във всеки един момент трябва да си нащрек,да анализираш ситуацията,това е!

Тук си прав. Аз също предпочитах да спечелим тези мачове било то с 0:1 или 1:2 например, но каквото било - било. Гледаме напред и трябва да сме оптимисти за предстоящите мачове. Аз лично смятам, че отбора ще изглежда по съвсем различен начин в защита в следващите двубой, а в атака ще сме още по-добри !
Изображение[/center]

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 22 сеп 2014 18:35

До тук 6 загубени точки от благоприятен резултат по време на срещите :arrow:
Суонзи 1:1 (1:2) - 1 точка
Съндърланд 0:1 (1:1) - 2 точки
Лестър - 1:3 (5:3) - 3 точки
==================================
Виртуално 11 точки и второ място на 2 пункта зад Челси. Мисля съвсем реално с оглед съперниците. Но се получи кошмарна картинка :|

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 22 сеп 2014 18:43

Сега тръгваме ужасно именно с/у отборите извън топ 10 ("малки"), но да бе ни да се окаже , че ЛВГ ще печели мачовете именно с/у "големите" отборите от топ 6.

Фенската "логика" или т.нар обратно-пропорционална логика(това дори не е логика,а по-скоро някаква фикция,която дори няма реални аргументи,но все пак....в спорта и по-конкретно във футбола,нерядко се е наблюдавало подобно нещо) е насочена именно към този принцип,но истинските обстоятелства и логика на практика поставят въпроса така:Щом се проваляш срещу по-слабите,вероятността да се провалиш срещу по-силните е в пъти по-голяма,отколкото нещо друго".
В следващата 5-ца от двубои,хубавата новина е,че имаме три домакинства и две гостувания.
След загубата от Лестър,очевидно трябва да се промянят кардинално някои структури и детайли,просто защото е очевидно,че има някаква доста сериозна грешка в системата(знаете отлично за какво говоря),но въпросът е вече Вангелис да вземе финалното решение и да игнорира част от своите текущи подходи.
Казвам го така:Точките,които Манчестър Юнайтед трябва да спечели в следващите 5-двубоя са в интервала:13-15

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 22 сеп 2014 18:46

Мачове с Евертън, Челси и Сити не виждам как ще се доберем до 13 точки, да не говорим за максимума от 15. Според мен 7 точки общо от следващите 5 двубоя :|

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 22 сеп 2014 18:50

Едно просто решение трябва да се случи,за да тръгнат нещата във възходяща посока!
Ако и след всичко това,Вангелис не го направи...просто не знам,как изобщо да го коментирам.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 22 сеп 2014 19:02

Решението поне за момента е (преди отварянето на прозореца):

----------------------------Линдегард---------------------------------
-Рафаел----------Джоунс---------------Рохо-----------------Шоу--

С/у отборите от топ 6: Блинд задължително трябва да бъде подкрепен от още един дефанзивен халф (Флечър, Карик или Фелайни) и тогава формацията ще е 4-5-1.
И още нещо : за дясното крило предпочитам холяди пъти Валенсия (доказан боец) пред неубедителния и нагъл Янузай.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Върни се в “Манчестър Ю”